Array/foreach probleem...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »
Jeffrey H

Jeffrey H

11/06/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Ik blijf nu al een poos hangen op iets, dus ik dacht, laat ik ut dan maar is vragen ;)

Ik heb een array, en met een foreach ga ik daar overheen, totdat $value is gevonden(dit staat normaal in func).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$columnz
= array_flip($this->dbTables[$db][$table]['_fields']);
$col = $columnz[$column];
foreach($this->dbTables[$db][$table] as $key=>$row){
    var_dump($key);
    if($key != '_fields'){
        var_dump($key);
        var_dump($this->dbTables[$db][$table],$value);
        if($row[$col] == $value){
            $return[] = $row;
        }
    }
}
?>


Zo ziet de array eruit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
array(3) {
  ["_fields"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(6) "sessid"
    [1]=>
    string(7) "content"
  }
  [0]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(32) "c4c16a64892190a9ec23b0ed304c2204"
    [1]=>
    string(155) "a:3:{s:9:"SessTimes";a:0:{}s:6:"UniqID";s:40:"32592a2713d3ea3e259ced6fded944c2954a4d04";s:12:"PT_AntiFlood";a:2:{s:4:"TijD";i:1213203193;s:5:"Views";i:1;}}"
  }
}


Met die var_dumps, debug ik een beetje en daar komt uit:
var_dump($key):
string(7) "_fields"
int "0"

var_dump($this->dbTables[$db][$table],$value):
Deze komt alleen als die array 2 elementen heeft :S
Bovenstaande en:
string "c4c16a64892190a9ec23b0ed304c2204" (is $value, input van functie, $column en $table zijn ook inputs van func)

En deze dus ook, alleen als er 2 elementen in zitten(behalve dan die _fields):
var_dump($key):
int "1" (dus alleen die 2de)


Pleaase, help me :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeffrey H
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:53:18
 
Martijn B

Martijn B

11/06/2008 19:17:00
Quote Anchor link
ja en dus.....

wat is je probleem?

Edit:


Ik denk dat ik het al zie, je hebt een 2d array, dus moet je een foreach in een foreach gebruiken.

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Jeffrey H

Jeffrey H

11/06/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Ja, dat dus ook, maar die key moet zowieso al werken, maar daar loopt ie al vast :S

Edit:
Hier loopt ie vast: if($key != '_fields'){
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeffrey H
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Ik zie nog steeds geen probleem. Wat doet het script niet wat hij wel zou moeten doen?
 
Martijn B

Martijn B

11/06/2008 19:25:00
Quote Anchor link
zo iets?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$columnz
= array_flip($this->dbTables[$db][$table]['_fields']);
$col = $columnz[$column];
foreach($this->dbTables[$db][$table] as $key=>$row){
    var_dump($key);
    if($key != '_fields' && is_array($row)){
        foreach( $row as $k2 => $v2 )
        {

            //var_dump($key);
            //var_dump($this->dbTables[$db][$table],$value);
            //if($row[$col] == $value){

            if($v2 == $value)
            {

                $return[] = $row;
            }
        }
    }
}
?>


edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $return
[] = $row;
?>


moet dan misschien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $return
[] = $k2;
?>


zijn?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Jeffrey H

Jeffrey H

11/06/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Nee, die 2de word hier omgezet in key, door die fields array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$columnz = array_flip($this->dbTables[$db][$table]['_fields']);
$col = $columnz[$column];


Maar het gaat hier dus fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($key != '_fields')


Maar ik weet dus niet wat...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeffrey H
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$array
= $this->dbTables[$db][$table];
// even de array verkleinen

foreach($array as $sKey => $sValue) {
  if(is_array($sValue)) {
    foreach($sValue as $sndKey => $sndValue) {
      // alleen als in de array van _fields ook een soorgelijke code kan voorkomen, hoef je die check er op te zetten
      if($sndValue == $value) {
        // doe wat je moet doen
      } else {
        // doe wat je moet doen
      }
    }
  }
else {
    // $sValue is geen array, dus zal de tweede foreach het niet doen
  }
}

?>
 
Jeffrey H

Jeffrey H

11/06/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer met al die oplossingen nog wel een keer...(ff wachte want is op andere comp...)

Hoop dat ut werkt ;)

Edit:

Heb dit weggehaald, en werkt nu best ;)
if($key != '_fields'){
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeffrey H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.