arrayParser (?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 16:43:30
Quote Anchor link
Hallo,

eerst en vooral sorry voor de slecht titel maar ik heb nog geen idee hoe ik het beestje wil noemen.

Situatie zit zo: ik heb een config.yml file die ik inlees met de Symfony Yaml parser. Van die parser krijg ik een array terug. Nu wil ik die array "herschrijven" (lees de vorm veranderen). Ik heb hier een kleine classe voor geschreven maar ik vroeg me af, is dit wel deftig, kan het niet beter?

config.yml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
db:
    class: \PDO
    host: localhost
    user: root
    password: test123
    db: databank1
DBstorage:
    class: \Jframe\Storage\PDOStorage
    db: test


Ik heb mijn .yml bestand in deze structuur geschreven omdat dat lekker duidelijk is.

parser
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php

require '../vendor/autoload.php';

use Symfony\Component\Yaml\Parser;



class configParser
{
    public $parameterBag = array();

    public function parseArray($values)
    {

        foreach($values as $key => $value)
        {

            foreach($value as $blahkey => $blah)
            {

                $this->setParam($key.'.'.$blahkey,$blah);
            }
        }
    }


    public function setParam($key, $value)
    {

        $this->parameterBag[$key] = $value;
    }


    public function getParam($key)
    {

        if(array_key_exists($key, $this->parameterBag))
        {

            return $this->parameterBag[$key];
        }

        else
        {
            throw new exception('Key not found');
        }

    }


    // enkel voor testen
    public function dump()
    {

        var_dump($this->parameterBag);
    }
    
}




$yaml = new Parser();

$parser = new configParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/config.yml'));

$parser->parseArray($values);
// $parser->dump();
echo $parser->getParam('db.class'); // \PDO
echo $parser->getParam('db.user'); // \root
echo $parser->getParam('DBstorage.class'); // \Jframe\Storage\PDOStorage
?>


Nadeel: deze klasse kan maar 2 niveaus aan, indien ik in config.yml nog één niveau dieper ga zit ik terug met een array als value.
Gewijzigd op 08/02/2013 16:44:00 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:25:54
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

08/02/2013 16:51:50
Quote Anchor link
Op zich netjes gedaan maar je zou ook eigenlijk arrays kunnen mergen als je de values overschrijd bijvoorbeeld, hiermee bedoel ik dat je een method maakt die een config maakt en als ie bestaat dan overschrijd hij hem en anders voegt hij hem toe.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:07:12
Quote Anchor link
Class 'Jframe\Controller\FrontController' not found Woops verkeerde topic.

@Kevin, ik denk niet dat ik de arrays wil mergen. Alle keys moeten samen en hebben één value (string, int boolean maar geen array).

Stel nu dat ik dan ergens mijn dbuser nodig heb doe ik $config->get('db.user')
Gewijzigd op 08/02/2013 17:10:02 door Jasper DS
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2013 17:15:06
Quote Anchor link
Als je meer niveau's wilt gaan (zonder dat vast te leggen) dan is denk ik de beste manier om het met een recursieve functie op te lossen. Als voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function parseArray( $input, $currkey = '' ){
  foreach( $input as $key => $value ){
    if ( is_array( $value ) ){
      $this->parseArray( $value, $currkey.'.'.$key );
    }
else {
      //process
    }
  }
}

?>

Eerste aanroep is dan zonder currKey, want die is op dat moment nog leeg.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:17:30
Quote Anchor link
Het lijkt me handiger om de manier van ophalen te veranderen, dan de manier van invoegen.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:19:54
Quote Anchor link
@Erwin, oke mooi! Dat lijkt mij al een goede uitbreiding. :-)

@Wouter, jij bedoelt dat ik mijn .yml file anders moet opstellen toch? Ik vind dit wel een erg duidelijke en makkelijke oplossing qua configuratie? Ik heb bij Symfony liggen zoeken maar daar worden er meer als 6 klassen gebruikt waardoor ik de lijn kwijt was... :p
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:22:08
Quote Anchor link
@Jasper, nee ik bedoel dat je Parser::getParam() moet aanpassen zodat hij de punten omzet in het uitlezen van een array.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:24:28
Quote Anchor link
Oke Wouter ik ben mee. Ik geloof dat je bedoelt dat $parameterBag gewoon de array bevat die de yaml parser binnensteekt. Indien ik dan $parser->get('db.class') aanroep moet mijn script het volgende doen: $this->parameterBag['db']['class']?
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:46:39
Quote Anchor link
Ja, hoe ik het zou doen: https://gist.github.com/WouterJ/4740229

Deze maakt gebruik van de Symfony2.3 PropertyAccess component. Hierdoor heb je een enorm flexibele ParameterAccessor klasse, die zowel arrays als objects makkelijk kan uitlezen doormiddel van de '.'. Wat hij allemaal kan zie je in de unit test. Mocht je meer willen weten over de PropertyAccess component, de documentatie is al klaar maar nog niet online: https://github.com/WouterJ/symfony-docs/blob/8480e77fd15a9d93141e49fb155808bb7ff0c98d/components/property_access.rst
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:50:12
Quote Anchor link
@Wouter, wat denk je van mijn class?

config.yml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
db:
    class: \PDO
    host: localhost
    user: root
    password:
        hallo: jasper
        daag: desmet
    db: databank1
DBstorage:
    class: \Jframe\Storage\PDOStorage
    db: test



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

require '../vendor/autoload.php';

use Symfony\Component\Yaml\Parser;

// use Jframe\Controller\FrontController;

$fc = new Jframe\Controller\FrontController();


class configParser
{
    public $parameterBag = array();

    public function setParamBag(array $params)
    {

        $this->parameterBag = $params;
    }


    public function getParam($key)
    {

        $keys = explode(".", $key);

        //$key = implode('][', $keys);

        $array = $this->parameterBag;

        foreach($keys as $key)
        {

            $array = $array[$key];
        }


        return $array;    
    }


    // enkel voor testen
    public function dump()
    {

        var_dump($this->parameterBag);
    }
    
}




$yaml = new Parser();

$parser = new configParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/config.yml'));

$parser->setParamBag($values);

// $parser->parseArray($values);
//$parser->dump();

echo $parser->getParam('db.class') . '<br/>'; // \PDO
echo $parser->getParam('db.user') . '<br/>'; // \root
echo $parser->getParam('DBstorage.class') . '<br/>'; // \Jframe\Storage\PDOStorage
echo $parser->getParam('db.password.hallo') . '<br/>'; // jasper

?>
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:54:49
Quote Anchor link
Jasper, het kan. Maar nu zit je dus wel vast aan het feit dat je een array krijgt, maar het is wel wat simpeler. Dus je moet je afvragen of je deze klasse ooit nog eens ergens anders kan gebruiken waarbij je een object hebt, anders zou ik gewoon dat doen.

Zorg wel even dat je je aan de standaarden houdt (het liefst PSR standaarden) en dus je klassenamen met een hoofdletter laat beginnen.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb deze class geschreven voor mijn DI-container. Zodat ik makkelijk vanop elke plaats aan mijn config bestand geraak. Dus moet deze klasse ooit een object lezen? Ik heb eens goed nagedacht maar ik kan niets verzinnen...

Standaarden komen in orde, dit is nog maar een test.php bestand :-)
Gewijzigd op 08/02/2013 18:06:18 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:09:28
Quote Anchor link
Ik kan ook zo snel niet iets vinden, dus kun je jouwe gebruiken :)

Quote:
Standaarden komen in orde, dit is nog maar een test.php bestand :-)

Leer het jezelf gewoon aan om altijd via standaarden te scripten.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:13:20
Quote Anchor link
Quote:
Leer het jezelf gewoon aan om altijd via standaarden te scripten.


Oke, duidelijk! Ik zal er op letten. ;-)

Ik twijfel wel nog over de naam van deze klasse. Zoals ik al zei dient het als bridge tussen de DI-container en de .yml of wat ik ook zou kunnen doen is mijn .yml altijd op die manier uitlezen? Ik weet het niet goed...
Gewijzigd op 08/02/2013 18:14:33 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.