arrayParser (?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 16:43:30
Quote Anchor link
Hallo,

eerst en vooral sorry voor de slecht titel maar ik heb nog geen idee hoe ik het beestje wil noemen.

Situatie zit zo: ik heb een config.yml file die ik inlees met de Symfony Yaml parser. Van die parser krijg ik een array terug. Nu wil ik die array "herschrijven" (lees de vorm veranderen). Ik heb hier een kleine classe voor geschreven maar ik vroeg me af, is dit wel deftig, kan het niet beter?

config.yml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
db:
    class: \PDO
    host: localhost
    user: root
    password: test123
    db: databank1
DBstorage:
    class: \Jframe\Storage\PDOStorage
    db: test


Ik heb mijn .yml bestand in deze structuur geschreven omdat dat lekker duidelijk is.

parser
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php

require '../vendor/autoload.php';

use Symfony\Component\Yaml\Parser;



class configParser
{
    public $parameterBag = array();

    public function parseArray($values)
    {

        foreach($values as $key => $value)
        {

            foreach($value as $blahkey => $blah)
            {

                $this->setParam($key.'.'.$blahkey,$blah);
            }
        }
    }


    public function setParam($key, $value)
    {

        $this->parameterBag[$key] = $value;
    }


    public function getParam($key)
    {

        if(array_key_exists($key, $this->parameterBag))
        {

            return $this->parameterBag[$key];
        }

        else
        {
            throw new exception('Key not found');
        }

    }


    // enkel voor testen
    public function dump()
    {

        var_dump($this->parameterBag);
    }
    
}




$yaml = new Parser();

$parser = new configParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/config.yml'));

$parser->parseArray($values);
// $parser->dump();
echo $parser->getParam('db.class'); // \PDO
echo $parser->getParam('db.user'); // \root
echo $parser->getParam('DBstorage.class'); // \Jframe\Storage\PDOStorage
?>


Nadeel: deze klasse kan maar 2 niveaus aan, indien ik in config.yml nog één niveau dieper ga zit ik terug met een array als value.
Gewijzigd op 08/02/2013 16:44:00 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:28:38
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

08/02/2013 16:51:50
Quote Anchor link
Op zich netjes gedaan maar je zou ook eigenlijk arrays kunnen mergen als je de values overschrijd bijvoorbeeld, hiermee bedoel ik dat je een method maakt die een config maakt en als ie bestaat dan overschrijd hij hem en anders voegt hij hem toe.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:07:12
Quote Anchor link
Class 'Jframe\Controller\FrontController' not found Woops verkeerde topic.

@Kevin, ik denk niet dat ik de arrays wil mergen. Alle keys moeten samen en hebben één value (string, int boolean maar geen array).

Stel nu dat ik dan ergens mijn dbuser nodig heb doe ik $config->get('db.user')
Gewijzigd op 08/02/2013 17:10:02 door Jasper DS
 
Erwin H

Erwin H

08/02/2013 17:15:06
Quote Anchor link
Als je meer niveau's wilt gaan (zonder dat vast te leggen) dan is denk ik de beste manier om het met een recursieve functie op te lossen. Als voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function parseArray( $input, $currkey = '' ){
  foreach( $input as $key => $value ){
    if ( is_array( $value ) ){
      $this->parseArray( $value, $currkey.'.'.$key );
    }
else {
      //process
    }
  }
}

?>

Eerste aanroep is dan zonder currKey, want die is op dat moment nog leeg.
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:17:30
Quote Anchor link
Het lijkt me handiger om de manier van ophalen te veranderen, dan de manier van invoegen.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:19:54
Quote Anchor link
@Erwin, oke mooi! Dat lijkt mij al een goede uitbreiding. :-)

@Wouter, jij bedoelt dat ik mijn .yml file anders moet opstellen toch? Ik vind dit wel een erg duidelijke en makkelijke oplossing qua configuratie? Ik heb bij Symfony liggen zoeken maar daar worden er meer als 6 klassen gebruikt waardoor ik de lijn kwijt was... :p
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:22:08
Quote Anchor link
@Jasper, nee ik bedoel dat je Parser::getParam() moet aanpassen zodat hij de punten omzet in het uitlezen van een array.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:24:28
Quote Anchor link
Oke Wouter ik ben mee. Ik geloof dat je bedoelt dat $parameterBag gewoon de array bevat die de yaml parser binnensteekt. Indien ik dan $parser->get('db.class') aanroep moet mijn script het volgende doen: $this->parameterBag['db']['class']?
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:46:39
Quote Anchor link
Ja, hoe ik het zou doen: https://gist.github.com/WouterJ/4740229

Deze maakt gebruik van de Symfony2.3 PropertyAccess component. Hierdoor heb je een enorm flexibele ParameterAccessor klasse, die zowel arrays als objects makkelijk kan uitlezen doormiddel van de '.'. Wat hij allemaal kan zie je in de unit test. Mocht je meer willen weten over de PropertyAccess component, de documentatie is al klaar maar nog niet online: https://github.com/WouterJ/symfony-docs/blob/8480e77fd15a9d93141e49fb155808bb7ff0c98d/components/property_access.rst
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 17:50:12
Quote Anchor link
@Wouter, wat denk je van mijn class?

config.yml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
db:
    class: \PDO
    host: localhost
    user: root
    password:
        hallo: jasper
        daag: desmet
    db: databank1
DBstorage:
    class: \Jframe\Storage\PDOStorage
    db: test



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

require '../vendor/autoload.php';

use Symfony\Component\Yaml\Parser;

// use Jframe\Controller\FrontController;

$fc = new Jframe\Controller\FrontController();


class configParser
{
    public $parameterBag = array();

    public function setParamBag(array $params)
    {

        $this->parameterBag = $params;
    }


    public function getParam($key)
    {

        $keys = explode(".", $key);

        //$key = implode('][', $keys);

        $array = $this->parameterBag;

        foreach($keys as $key)
        {

            $array = $array[$key];
        }


        return $array;    
    }


    // enkel voor testen
    public function dump()
    {

        var_dump($this->parameterBag);
    }
    
}




$yaml = new Parser();

$parser = new configParser();

$values = $yaml->parse(file_get_contents('../app/config/config.yml'));

$parser->setParamBag($values);

// $parser->parseArray($values);
//$parser->dump();

echo $parser->getParam('db.class') . '<br/>'; // \PDO
echo $parser->getParam('db.user') . '<br/>'; // \root
echo $parser->getParam('DBstorage.class') . '<br/>'; // \Jframe\Storage\PDOStorage
echo $parser->getParam('db.password.hallo') . '<br/>'; // jasper

?>
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 17:54:49
Quote Anchor link
Jasper, het kan. Maar nu zit je dus wel vast aan het feit dat je een array krijgt, maar het is wel wat simpeler. Dus je moet je afvragen of je deze klasse ooit nog eens ergens anders kan gebruiken waarbij je een object hebt, anders zou ik gewoon dat doen.

Zorg wel even dat je je aan de standaarden houdt (het liefst PSR standaarden) en dus je klassenamen met een hoofdletter laat beginnen.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:06:06
Quote Anchor link
Ik heb deze class geschreven voor mijn DI-container. Zodat ik makkelijk vanop elke plaats aan mijn config bestand geraak. Dus moet deze klasse ooit een object lezen? Ik heb eens goed nagedacht maar ik kan niets verzinnen...

Standaarden komen in orde, dit is nog maar een test.php bestand :-)
Gewijzigd op 08/02/2013 18:06:18 door Jasper DS
 
Wouter J

Wouter J

08/02/2013 18:09:28
Quote Anchor link
Ik kan ook zo snel niet iets vinden, dus kun je jouwe gebruiken :)

Quote:
Standaarden komen in orde, dit is nog maar een test.php bestand :-)

Leer het jezelf gewoon aan om altijd via standaarden te scripten.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/02/2013 18:13:20
Quote Anchor link
Quote:
Leer het jezelf gewoon aan om altijd via standaarden te scripten.


Oke, duidelijk! Ik zal er op letten. ;-)

Ik twijfel wel nog over de naam van deze klasse. Zoals ik al zei dient het als bridge tussen de DI-container en de .yml of wat ik ook zou kunnen doen is mijn .yml altijd op die manier uitlezen? Ik weet het niet goed...
Gewijzigd op 08/02/2013 18:14:33 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.