arrays slim vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Welkom allemaal, ik ben nieuw hier, Harry Koopman is de naam. Me intussen al doende al wat ervaring in PHP eigen gemaakt.
Mijn vraag: ik heb een bestandsbeheer module in PHP gemaakt, (file-based, niet MySQL based) rondom de fckeditor. Ik heb een php bestand, config_paginas.php waarin ik arrays inlees. Dat ziet er in het kort zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$eindpagina
= 2; // is natuurlijk meer

$IdNummer[0]     = '0L';
$IncludeNaam[0] = '00L_start.inc';
$Beschrijving[0]= 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[0]    = 't_index.php';
$PreviewPad[0]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[0]= 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[1]     = '0M';
$IncludeNaam[1] = '00M_start.inc';
$Beschrijving[1]= 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[1]    = 't_index.php';
$PreviewPad[1]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[1]= 'Startpagina middenkolom';

$t = 0;
while ($t <= $eindpagina)
{

 echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
 $t++;
}

?>


Dit werkt goed, maar ik wil af van het ingeven van de nummering. Nadeel is nu dat als ik iets tussen wil voegen, ik de nummers van de arrays daaronder (dus met hogere nummers) allemaal moet ophogen. Omslachtig.
Ik wil een array vullen dat genoeg heeft aan iets als dit, ik pik er eentje uit:
$IncludeNaam[] ="aap";
$IncludeNaam[] ="noot";
$IncludeNaam[] ="mies";
waarin het array zelf op volgorde van inlezen het nummer binnen de array toewijst, en misschien ook nog wel zelf het einde bepaalt.

Ik begrijp ook wel dat je een reeks (aap,noot,mies) wel in een array kan lezen, weet zo even de php-functie niet maar dat kan. Dan mis ik echter het overzicht wat ik nu heb. Dit opschrijvende, begint het me wel te dagen welke richting het uitmoet, maar ideeën toch welkom.

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Bedankt voor je reactie.
Harry Koopman
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harry nvt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:35:46
 
Harry nvt

Harry nvt

12/09/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Met excuses voor de lange regel zonder word-wrap, ik zal even opzoeken hoe je code in een iframe plaatst binnen een bericht.
Harry
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2008 21:57:00
Quote Anchor link
Welkom Harry.

Ik moet je direct maar even leren posten. ;-)

Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.


SanThe.

Edit: Persoonlijk zou ik waarschijnlijk een array in een array maken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$array1 = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$array2 = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');
$alles = array($array1, $array2);

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 

12/09/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Kan je niet gebruik maken van een multidimensionele array?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 23:30:00
Quote Anchor link
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.
 

12/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 12.09.2008 23:30:
@Karl

SanThe gooit de 2 array's al samen, dus het wordt ook een multidimensionale array.

Zoals je kunt zien heeft hij dat er later bij geedit.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/09/2008 23:34:00
Quote Anchor link
of zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$alles = array();
$alles[] = array('IdNummer' => '0L',
            'IncludeNaam' => '00M_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, linkerkolom onder het menu',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_links.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina links, onder menu');
$alles[] = array('IdNummer' => '0M',
            'IncludeNaam' => '00L_start.inc',
            'Beschrijving' => 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom',
            'WebPagina' => 't_index.php',
            'PreviewPad' => 'preview_midden.php',
            'UitklapTekst' => 'Startpagina middenkolom');

foreach($alles AS $value)
{

    echo '<option value="' . $value['IdNummer'] . '~' . $value['IncludeNaam'] . '~' . $value['Beschrijving'] . '~' . $value['WebPagina'] . '~' . $value['PreviewPad'] . '">' . $value['UitklapTekst'] . '</option>' . "\n";
}


?>
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 02:15:00
Quote Anchor link
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

Jullie suggesties hebben me wel op het goede spoor gezet, via google kwam ik daardoor op een nog simpeler oplossing dicht bij mijn eerste opzet:
Als je een array zo maakt:

$ArrayNaam[] = "aap";
$ArrayNaam[] = "noot";
$ArrayNaam[] = "mies";

Dan maakt PHP de nummering intern zelf, geteld vanaf 0. (auto-incremented keys schijnt dat te heten).
In combinatie met de count() functie (geeft de lengte van een array) en een while lus is het vervolgens gemakkelijk om de door mij gewenste <option> </option> lijst te maken. Invoegen van een nieuw arrayblok is nu doodsimpel, en stelt me ook makkelijk in staat om pagina's uit te schakelen door af te checken wie de ingelogde user is. In kaboutercode:
if (ingelogde user) then arrayblok
zodat alleen die pagina's in de option lijst van de bestandskiezer komen voor de users voor wie de pagina's bestemd zijn.
Hieronder de code en prettig weekend.
Harry
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$IdNummer
[]        = '0L';
$IncludeNaam[]    = '00L_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, linkerkolom onder het menu';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_links.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina links, onder menu';

$IdNummer[]     = '0M';
$IncludeNaam[]     = '00M_start.inc';
$Beschrijving[]    = 'Startpagina, middenkolom, de hoofdkolom';
$WebPagina[]    = 't_index.php';
$PreviewPad[]    = 'preview_midden.php';
$UitklapTekst[]    = 'Startpagina middenkolom';

// en zo voort

$t = 0;
while ($t < count($IdNummer)) { // count() is lengte array
    echo "<option value=\"".$IdNummer[$t]."~".$IncludeNaam[$t]."~".$Beschrijving[$t]."~".$WebPagina[$t]."~".$PreviewPad[$t]."\">".$UitklapTekst[$t]."</option>\n";
     $t++;
    }


?>
 
Douwe

Douwe

13/09/2008 08:28:00
Quote Anchor link
Dat werkt inderdaad, maar is erg omslachtig. Hipska's manier is veel logischer.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/09/2008 08:36:00
Quote Anchor link
Harry Koopman schreef op 13.09.2008 02:15:
(Als het ook bumping is als je zelf met de oplossing komt binnen 24 uur moet men het maar zeggen..:)

@Harry

Bumpen is alleen als je zonder tussenkomst van iemand anders die post in jou topic nog een berichtje plaatst. Nu zitten er andere berichtjes tussen waar je natuurlijk als vanzelfsprekend wel op kan en mag reageren. (sterker nog, dit wordt ook eigenlijk wel verwacht :)
Dus wanneer jij 2x achter elkaar post (dat er 2 posts van jou direct na elkaar staan in hetzelfde topic) moet je de edit knop (Afbeelding) gebruiken om een aanvulling te geven op hetgeen wat je gezegd hebt. Dit is om te voorkomen dat iedereen steeds een berichtje in het topic plaatst om in het lijstje met "laatste forum berichten" zichtbaar te blijven.


@Harry
De methode(n) die hiervoor waren genoemd waren handiger, ze zijn zeker duidelijker voor jou om mee te werken, maar ook wanneer iemand anders daarmee gaat werken is het handiger. Je ziet meteen wat wat is en hoe het werkt.
Bovendien heb je keurig alle gegevens verzameld bij elkaar en gegroepeerd staan, bij jou heb je veel te veel losse variabelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2008 12:01:00
Quote Anchor link
En als aanvulling: Mocht je bij jouw methode iets willen sorteren dan zal het niet eenvoudig zijn om de juiste gegevens bij elkaar te houden.
 
Harry nvt

Harry nvt

13/09/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Jullie hebben gelijk, nu kijk ik goed naar die laatste methode van Hipska, en die gaat het toch bij mij worden. Thanks. Die eerste van SanThe had nog het nadeel dat invoegen en volgorde bepalen nog omslachtig was. De tweede maakt het eveneens makkelijk om blokken arrays in te voegen of te verplaatsen.
En inderdaad, sorteren is een optie, wat het wellicht mogelijk maakt om de gebruiker in de bestandskiezer een gesorteerde lijst van zijn pagina's voor te toveren via een cookie waarde die hij aan en uit kan zetten. Iets nog voor als het buiten hard regent...
Harry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.