Arrays vergelijken, om taal om te halen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pong Zor

Pong Zor

03/11/2011 12:52:47
Quote Anchor link
Het volgende, ik probeer nu twee arrays met elkaar te vergelijken om zo te bepalen of een pagina bestaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Array(
    [0] => Array
        (
            [taal_id] => 1
            [pagina_id] => 1
            [hoofdpagina_id] => 0
            [pagina] => hompage-nl
        )

    [1] => Array
        (
            [taal_id] => 1
            [pagina_id] => 4
            [hoofdpagina_id] => 0
            [pagina] => normalepagina2nl
        )

)


Hierboven zie je een array met 2 hoofdpagina's (pagina_id 1 en pagina_id 4) aangemaakt voor taal_id 1

Hieronder de array van de overige talen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array
(
    [0] => Array
        (
            [taal_id] => 5
            [pagina_id] => 1
            [hoofdpagina_id] => 0
            [pagina] => hompage-de
        )

    [1] => Array
        (
            [taal_id] => 4
            [pagina_id] => 1
            [hoofdpagina_id] => 0
            [pagina] => hompage-en
        )

)


Hierboven zie je dat pagina_id 1 ook aanwezig is voor taal_id 5 en taal_id 4.

Hoe kan ik deze twee arrays met elkaar vergelijken?

Als pagina_id 1 bestaat in de bovenste array en ook in de onderste array dan een echo geven
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:57:16
 
Reshad F

Reshad F

10/11/2011 09:43:29
Quote Anchor link
met een if els functie
 
Niels K

Niels K

10/11/2011 10:43:55
Quote Anchor link
Beste Dennis,

Kijk eens naar één van de volgende functies:

- array_diff
- array_intersect

Succes.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

10/11/2011 12:56:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function array_equals($array1, $array2) {

   $array1 = dimension_ksort($array1);
   $array2 = dimension_ksort($array2);

   return json_encode($array1) == json_Encode($array2)

}

function
dimension_ksort ($array){

     foreach ($array as &$key) {
          if (is_array($key))
                $key = dimension_ksort($key);

     }


     ksort($array);
     return $array;

}
Gewijzigd op 10/11/2011 12:59:07 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.