Artiest uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MartJan Roeleveld

MartJan Roeleveld

25/03/2020 22:40:10
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben bezig met een website waarin mp3-bestanden ge-upload, afgespeeld, en gedownload kunnen worden.
In een database (phpmyadmin) heb ik een tabel genaamd 'tracks' met daarin een kolom genaamd: 'artist', hierin staat een cijfer dat verwijst naar het id in de tabel 'artists'.
Die bestaat uit een id en een artist veld.
Nu wil ik een tabel op de website maken met alle nummers, met extra informatie zoals de artiest(en).

Op onderstaande manier heb ik de genres in de tabel gekregen:

$genreQuery = $db->query("SELECT * FROM genres");
$genresArray = array();
if(mysqli_num_rows($genreQuery) > 0){
while($row = mysqli_fetch_assoc($genreQuery)){
$genresArray[] = $row;
}
}
$genreId = $trackD['genre'] + 1;
foreach($genresArray[$genreArrayId] as $genreD){
$genreD = preg_replace('/[0-9]+/', '', $genreD);
}

Dit werkt, maar bij artiesten moet het mogelijk zijn om meerdere artiesten in de database / tabel te zetten.
Hoe kan ik meerdere verwijzingen maken naar de artists tabel, zonder meerdere kolommen toe te voegen?
En hoe zou ik die kunnen laten zien in de tabel.

Als het niet duidelijk is, help ik graag het te verduidelijken.
Alvast bedankt voor jullie reacties!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:22:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2020 23:00:50
Quote Anchor link
Dan zou je een een koppeltabel moeten maken.
Daarin kan je de ID's de tracks koppelen met de ID's van de artiesten. Op die manier kan je oneindig veel artiesten koppelen aan een track, (zoals bij het beruchte Koningslied ;-) )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
tracks_artists


TrackId | ArtistID
--------+----------
1       | 1
1       | 2
2       | 3

In dit geval zijn er aan TrackID 1 twee artiesten verbonden: Artiest 1, en Artiest 2

En op zon'n zelfde manier kan je dus ook de genres koppelen aan tracks, of aan albums.
Een liedje of album kan immers uit meerdere genres bestaan.
Gewijzigd op 25/03/2020 23:05:07 door - Ariën -
 
MartJan Roeleveld

MartJan Roeleveld

02/04/2020 19:13:53
Quote Anchor link
Beste Ariën,
Hartelijk bedankt voor je reactie, en het is helemaal gelukt.
Dit was precies waar ik naar op zoek was
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2020 19:40:04
Quote Anchor link
Fijn dat het gelukt is!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.