Artikelen uitlijnen in woocommerce

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cor Rietveld

Cor Rietveld

08/11/2018 10:57:07
Quote Anchor link
Beste,

Ik zou graag de artikelen willen uitlijnen in woocommerce mbv kolommen. Maar ik kom daar niet uit. De code van content.product php is.....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
/**
 * The template for displaying product content within loops
 *
 * This template can be overridden by copying it to yourtheme/woocommerce/content-product.php.
 *
 * HOWEVER, on occasion WooCommerce will need to update template files and you
 * (the theme developer) will need to copy the new files to your theme to
 * maintain compatibility. We try to do this as little as possible, but it does
 * happen. When this occurs the version of the template file will be bumped and
 * the readme will list any important changes.
 *
 * @see     https://docs.woocommerce.com/document/template-structure/
 * @package WooCommerce/Templates
 * @version 3.4.0
 */


defined( 'ABSPATH' ) || exit;

global $product;

// Ensure visibility.
if ( empty( $product ) || ! $product->is_visible() ) {
    return;
}

?>

<li
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php wc_product_class(); ?>
>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    /**
     * Hook: woocommerce_before_shop_loop_item.
     *
     * @hooked woocommerce_template_loop_product_link_open - 10
     */

    do_action( 'woocommerce_before_shop_loop_item' );

    /**
     * Hook: woocommerce_before_shop_loop_item_title.
     *
     * @hooked woocommerce_show_product_loop_sale_flash - 10
     * @hooked woocommerce_template_loop_product_thumbnail - 10
     */

    do_action( 'woocommerce_before_shop_loop_item_title' );

    /**
     * Hook: woocommerce_shop_loop_item_title.
     *
     * @hooked woocommerce_template_loop_product_title - 10
     */

    do_action( 'woocommerce_shop_loop_item_title' );

    /**
     * Hook: woocommerce_after_shop_loop_item_title.
     *
     * @hooked woocommerce_template_loop_rating - 5
     * @hooked woocommerce_template_loop_price - 10
     */

    do_action( 'woocommerce_after_shop_loop_item_title' );

    /**
     * Hook: woocommerce_after_shop_loop_item.
     *
     * @hooked woocommerce_template_loop_product_link_close - 5
     * @hooked woocommerce_template_loop_add_to_cart - 10
     */

    do_action( 'woocommerce_after_shop_loop_item' );
    ?>

</li>

Overigens ben ik echt een beginner hierin dus alle hulp met een werkend script is meer dan welkom.

Bedankt vast voor jullie bijdrage.

Groet Cor
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:51:27
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/11/2018 11:09:58
Quote Anchor link
Stap 0 in dit alles is het maken van een backup :).

Dan staat er in de code:
Quote:
This template can be overridden by copying it to yourtheme/woocommerce/content-product.php.

Dit lijkt mij een goed startpunt, omdat dat inhoudt dat je niets hoeft aan te passen in de "core" bestanden van je pakket, en kun je helemaal los in je eigen zandbak.

Ook staat er in de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
@see     https://docs.woocommerce.com/document/template-structure/

Daar staat waarschijnlijk een heleboel uitgelegd over de filosofie, opbouw en wellicht de mogelijkheden van de templates.

En misschien kun je wat truuks met CSS uithalen zodat je niet eens iets inhoudelijk hoeft te veranderen / customs hoeft te breien in content-product.php.

Heb je al iets van het bovenstaande geprobeerd? Of klinkt dit allemaal als abracadabra?
 
Cor Rietveld

Cor Rietveld

08/11/2018 13:15:00
Quote Anchor link
Jazeker, maar alleen met css ben ik bekend. Overigens, ik ben wel dit artikel http://www.talentz.biz/artikelen-uitlijnen-je-woocommerce-webshop/ tegen gekomen. Alleen weet ik niet goed hoe ik dit op de juiste plek kan krijgen in bovenstaande code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2018 13:29:34
Quote Anchor link
Ik neem aan dat er een template bestaat die HTML bevat. Ergens moet die pagina opgebouwd worden.
De manier waarin ze dus in die tutorial tabellen gebruiken, vind ik niet echt meer van deze tijd, omdat je met CSS3 ook prima kolommen kan maken.

Zie ook: https://www.w3schools.com/css/css3_multiple_columns.asp
 
Cor Rietveld

Cor Rietveld

08/11/2018 13:56:11
Quote Anchor link
Klopt, en het is denk ik niet zo'n probleem om de kolommen te maken in css.
Alleen de tr's moeten dan wel op de juiste plek komen in de code zodat ik voortaan de titel, tekst/foto en prijs kan aanpassen naar wens met css.

En dat weet ik dus niet waar en hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. Kortom, ik zou het liefst een ID willen geven aan de titel, foto/tekst, prijs.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.