Audio in php

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

23/10/2022 21:41:06
Anchor link
Bijgaand de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {

              echo '

            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>Muziek</title>
            </head>
            <body>
            <body>

            <div id="container">
              <div id="sidebar">
                
            <ul>

            <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
            <li><a href= "0.php">0</a></li>
            <li><a href= "1.php">1</a></li>
            <li><a href= "2.php">2</a></li>
            <li><a href= "3.php">3</a></li>
            <li><a href= "4.php">4</a></li>
            <li><a href= "5.php">5</a></li>
            <li><a href= "6.php">6</a></li>
            <li><a href= "7.php">7</a></li>
            <li><a href= "8.php">8</a></li>
            <li><a href= "9.php">9</a></li>
            <li><a href= "A.php">A</a></li>
            <li><a href= "B.php">B</a></li>
            <li><a href= "C.php">C</a></li>
            <li><a href= "D.php">D</a></li>
            <li><a href= "E.php">E</a></li>
            <li><a href= "F.php">F</a></li>
            <li><a href= "G.php">G</a></li>
            <li><a href= "H.php">H</a></li>
            <li><a href= "I.php">I</a></li>
            <li><a href= "J.php">J</a></li>
            <li><a href= "K.php">K</a></li>
            <li><a href= "L.php">L</a></li>
            <li><a href= "M.php">M</a></li>
            <li><a href= "N.php">N</a></li>
            <li><a href= "O.php">O</a></li>
            <li><a href= "P.php">P</a></li>
            <li><a href= "Q.php">Q</a></li>
            <li><a href= "R.php">R</a></li>
            <li><a href= "S.php">S</a></li>
            <li><a href= "T.php">T</a></li>
            <li><a href= "U.php">U</a></li>
            <li><a href= "V.php">V</a></li>
            <li><a href= "W.php">W</a></li>
            <li><a href= "X.php">X</a></li>
            <li><a href= "Y.php">Y</a></li>
            <li><a href= "Z.php">Z</a></li>



            </ul>
            <div id="sidebar-content" style="height: 50px"></div>
            </div><!--
            --><div id="content">
            <br>
            <figure>
                <audio controls>
                    <!--<source src="André Hazes - Zij Gelooft In Mij.ogg" type="audio/ogg">-->
                    <source src="/André Hazes - Zij Gelooft In Mij.mp3" type="audio/mpeg">
                    Your browser does not support the audio element.
                </audio>
            </figure>
            
            

            <div id="main-content" style="height: 1800px"></div><br><br>


'
;
}

else
{
    echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
}

?>
<br><>


Als ik dit in HTML doe dan kan ik wel naar het liedje luisteren. Wat doe ik fout?

De HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>Muziek</title>
            </head>
            <body>
            <body>

            <div id="container">
              <div id="sidebar">
                
            <ul>

            <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
            <li><a href= "0.php">0</a></li>
            <li><a href= "1.php">1</a></li>
            <li><a href= "2.php">2</a></li>
            <li><a href= "3.php">3</a></li>
            <li><a href= "4.php">4</a></li>
            <li><a href= "5.php">5</a></li>
            <li><a href= "6.php">6</a></li>
            <li><a href= "7.php">7</a></li>
            <li><a href= "8.php">8</a></li>
            <li><a href= "9.php">9</a></li>
            <li><a href= "A.php">A</a></li>
            <li><a href= "B.php">B</a></li>
            <li><a href= "C.php">C</a></li>
            <li><a href= "D.php">D</a></li>
            <li><a href= "E.php">E</a></li>
            <li><a href= "F.php">F</a></li>
            <li><a href= "G.php">G</a></li>
            <li><a href= "H.php">H</a></li>
            <li><a href= "I.php">I</a></li>
            <li><a href= "J.php">J</a></li>
            <li><a href= "K.php">K</a></li>
            <li><a href= "L.php">L</a></li>
            <li><a href= "M.php">M</a></li>
            <li><a href= "N.php">N</a></li>
            <li><a href= "O.php">O</a></li>
            <li><a href= "P.php">P</a></li>
            <li><a href= "Q.php">Q</a></li>
            <li><a href= "R.php">R</a></li>
            <li><a href= "S.php">S</a></li>
            <li><a href= "T.php">T</a></li>
            <li><a href= "U.php">U</a></li>
            <li><a href= "V.php">V</a></li>
            <li><a href= "W.php">W</a></li>
            <li><a href= "X.php">X</a></li>
            <li><a href= "Y.php">Y</a></li>
            <li><a href= "Z.php">Z</a></li>



            </ul>
            <div id="sidebar-content" style="height: 50px"></div>
            </div><!--
            --><div id="content">
            <br>
            <figure>
                <audio controls>
                    <!--<source src="Andr Hazes - Zij Gelooft In Mij.ogg" type="audio/ogg">-->
                    <source src="D:\Muziek\MP3\A\Andr Hazes - Zij Gelooft In Mij.mp3" type="audio/mpeg">
                    Your browser does not support the audio element.
                </audio>
            </figure>
            
            

            <div id="main-content" style="height: 1800px"></div><br><br>
Gewijzigd op 18/12/2022 20:14:28 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:41:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2022 22:21:26
Anchor link
Kijk en vergelijk beide HTMLcode's.

Waarom zou je dit allemaal echo'en?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

23/10/2022 22:40:10
Anchor link
Inloggen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/10/2022 22:49:43
Anchor link
>> Inloggen!

Want? Verklaar jezelf nader.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2022 22:55:33
Anchor link
Benieuwd!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

23/10/2022 23:17:47
Anchor link
Bij Userhome.php moet je inloggen. De lijst die met <ul> gebruik maakt deel van een groter geheel. Maar kan <audio> uberhaupt wel in php?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2022 23:19:58
Anchor link
Ja, het is toch HTML. PHP heeft er niks mee van doen. PHP heeft geen besef van HTML en echo'd gewoon wat je wilt.

Vergelijk beide HTML-codes eens. Ergens is je HTML gewoon stuk.

Maar hoezo echo je een hele lap HTML?
Gewijzigd op 23/10/2022 23:23:19 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/10/2022 23:33:46
Anchor link
>> Maar kan <audio> uberhaupt wel in php?

Hmmm, begrijp je de werking van PHP wel?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/10/2022 23:28:22
Anchor link
Ik denk dat het komt omdat de zanger al overleden is, dan wil het niet meer in PHP.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/10/2022 23:37:11
Anchor link
Dan kan er massa's muziek niet meer beluisterd worden, maar een oplossing op mijn vraag heb ik nog altijd niet gezien. Het was toch beginnen met php of niet. Het overige commentaar heb ik weinig aan. Ik was op zoek naar een antwoord op mijn vraag...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/10/2022 00:03:58
Anchor link
<audio> heeft niks met PHP te maken.

Je kunt (met de nadruk op kunt) PHP gebruiken om iets te echo'en, maar dit doe je met een reden. Namelijk omdat er iets dynamisch moet worden weergegeven, bijvoorbeeld een variabele. Tekst die niet verandert, zoals in jouw voorbeeld, ga je niet echo'en. Als je iets echoot kost dat processorkracht. Het duurt langer. Dat doe je dus alleen als het noodzakelijk is.

In jouw voorbeeld kun je ook PHP afsluiten en dan verdergaan in HTML.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(isset($_SESSION['username'])) {
?>

<h1>Dit is HTML</h1>
<p>Bla die bla bla bla</p>
<?php
}
?>

Zie je het verschil?
Gewijzigd op 25/10/2022 00:04:44 door Ozzie PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/10/2022 00:13:28
Anchor link
Ed Jeurissen op 24/10/2022 23:37:11:
Het was toch beginnen met php of niet. Het overige commentaar heb ik weinig aan. Ik was op zoek naar een antwoord op mijn vraag...

Maar feitelijk heeft dit niks, nada, noppes met PHP te maken.

- Ariën - op 23/10/2022 23:19:58:
Vergelijk beide HTML-codes eens. Ergens is je HTML gewoon stuk.

Bij de ene werkt het wel, en de andere niet. De browser is verantwoordelijk voor het uitvoeren.
Wat dacht je ervan om beide HTML-code's die je in je browser ziet eens onder de loep te nemen? Ergens moet hier een kink in de kabel zitten.

En het is geen PHP die dat doet, want PHP heeft niks met HTML van doen.

En ja, ik zie de fout al :-)
Dus klik op de link, kijk en vergelijk.
Gewijzigd op 25/10/2022 00:19:20 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

25/10/2022 02:37:13
Anchor link
Uw source mp3 bestanden zijn ook niet OK. Er horen geen spaties te zitten in een url. Deze moeten vervangen worden door %20.
zie https://www.php.net/manual/en/function.urlencode.php
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/10/2022 10:05:26
Anchor link
Inderdaad Jan, URLs horen encoded te zijn. Hiervoor kan je wel PHP gebruiken met de urlencode() functie.

src="D:\Muziek\MP3\A\Andr Hazes - Zij Gelooft In Mij.mp3"
wordt dan (via https://www.urlencoder.org/) :
D%3A%5CMuziek%5CMP3%5CA%5CAndr%20Hazes%20-%20Zij%20Gelooft%20In%20Mij.mp3

Maar het is niet zo dat een browser directe toegang heeft tot je D:\ schrijf, dat zou een mooie boel zijn, dan kan iedereen bij je gegevens. Idealiter laad je de HTML niet direct van je schijf in je browser, maar via een webserver. Het mooie is dat je daarmee andere computers ook (gepaste) toegang kan geven.
En als laatste moet je controleren of je alle HTML tags goed hebt staan als het dan nog niet werkt. Begin met een simpel werkend voorbeeld van iemand anders en breid vanaf daar uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/10/2022 10:14:38
Anchor link
Er is een verschil tussen:

/André Hazes - Zij Gelooft In Mij.mp3
en
/Andr Hazes - Zij Gelooft In Mij.mp3

En bovendien hoort dit ook door urlencode() te gaan.

Dus ga eens na waarom de é wegvalt.
Verder heb je voor de bezoeker niks aan een lokaal pad.

Misschien moet je toch even goed verdiepen in de werking van PHP.
Gewijzigd op 25/10/2022 10:15:32 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2022 11:30:40
Anchor link
En is het nog gelukt, Ed?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/11/2022 12:38:33
Anchor link
Hoi, Sorry voor mijn late reactie het lukt nog steeds niet. Ook al zet ik de speler er alleen in dan werkt het nog niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {

              echo '


            <figure>
                <audio controls>
                
                    <source src="D%253A%255CMuziek%255CMP3%255CA%255CAndr%2520Hazes%2520-%2520Zij%2520Gelooft%2520In%2520Mij.mp3" type="audio/mpeg">
            
                </audio>
            </figure>

            '
;
            }

            else
            {
                echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
            }

            ?>


Als je dit in een database zou zetten, Dus met verwijzing locatie en bijvoorbeeld:

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/array-to-string-conversion/104365/


Dan zou je de locatie en de titelsong in een database hebben zitten. Of de speler dit accepteert heb ik nog niet uitgeprobeerd!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2022 12:41:33
Anchor link
Het probleem zit in de speciale tekens, zoals bij André. Bij de ene ontbreekt die, bij de andere niet.

Check de HTML-source in je browser.
Gewijzigd op 18/11/2022 12:43:19 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/11/2022 13:18:19
Anchor link
Hoi das vreemd dat ik al https://www.urlencoder.org/ gehaald. Uitkomst:

D%3A%5CMuziek%5CMP3%5CA%5CAndr%20Hazes%20-%20Zij%20Gelooft%20In%20Mij.mp3

Daar staan dus geen rare tekens in!
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/11/2022 13:25:52
Anchor link
Even uitgeprobeerd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<figure>
    <audio controls>
        <source src="De%CC%81manche%20Track%2004.m4a" type="audio/mpeg">
    </audio>
    <figcaption>Dit werkt ook : De?manche Track 04.m4a</figcaption>
</figure>


Toevoeging op 18/11/2022 13:27:45:

phphulp maakt van Démanche (accent aigu) dit De?manche
Gewijzigd op 18/11/2022 13:28:33 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2022 13:50:39
Anchor link
Als het pad klopt, dan zou het moeten werken.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.