Audio in php

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/11/2022 14:37:34
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:26:06
 
Ivo P

Ivo P

18/11/2022 18:27:17
Anchor link
probeer het eerst eens met "liedje.mp3" in plaats van die ingewikkelde titels.

Werkt dat, dan ga je na wat een spatie in de naam tot gevolg heeft. En dan wat een é doet etc.

Nog los van de vraag of je überhaupt aan je D-schijf mag komen. (en ik vraag me af of je bij een lokaal path wel wat hebt aan urlencode over het hele path.)
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/11/2022 10:03:13
Anchor link
hoi,

Het liedje werkt nu!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {

              echo '

            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>Muziek</title>
            </head>
            <body>
            <body>

            <div id="container">
              <div id="sidebar">
                
            <ul>

            <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
            <li><a href= "0.php">0</a></li>
            <li><a href= "1.php">1</a></li>
            <li><a href= "2.php">2</a></li>
            <li><a href= "3.php">3</a></li>
            <li><a href= "4.php">4</a></li>
            <li><a href= "5.php">5</a></li>
            <li><a href= "6.php">6</a></li>
            <li><a href= "7.php">7</a></li>
            <li><a href= "8.php">8</a></li>
            <li><a href= "9.php">9</a></li>
            <li><a href= "A.php">A</a></li>
            <li><a href= "B.php">B</a></li>
            <li><a href= "C.php">C</a></li>
            <li><a href= "D.php">D</a></li>
            <li><a href= "E.php">E</a></li>
            <li><a href= "F.php">F</a></li>
            <li><a href= "G.php">G</a></li>
            <li><a href= "H.php">H</a></li>
            <li><a href= "I.php">I</a></li>
            <li><a href= "J.php">J</a></li>
            <li><a href= "K.php">K</a></li>
            <li><a href= "L.php">L</a></li>
            <li><a href= "M.php">M</a></li>
            <li><a href= "N.php">N</a></li>
            <li><a href= "O.php">O</a></li>
            <li><a href= "P.php">P</a></li>
            <li><a href= "Q.php">Q</a></li>
            <li><a href= "R.php">R</a></li>
            <li><a href= "S.php">S</a></li>
            <li><a href= "T.php">T</a></li>
            <li><a href= "U.php">U</a></li>
            <li><a href= "V.php">V</a></li>
            <li><a href= "W.php">W</a></li>
            <li><a href= "X.php">X</a></li>
            <li><a href= "Y.php">Y</a></li>
            <li><a href= "Z.php">Z</a></li>



            </ul>
            <div id="sidebar-content" style="height: 50px"></div>
            </div><!--
            --><div id="content">
            <br>
            <figure>
                <audio controls>
                
                    <source src="liedje.mp3" type="audio/mpeg">
            
                </audio>
            </figure>
            
            

            <div id="main-content" style="height: 1800px"></div><br><br>


'
;
}

else
{
    echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
}

?>
<br>


Echter er zijn uiteraard veel meer liedjes! Kan ik daar een databaseje voor gebruiken?
Gewijzigd op 24/11/2022 10:04:21 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2022 10:03:49
Anchor link
Tuurlijk!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:00:39
Anchor link
Hoi allemaal, Het is me gelukt om de player aan de gang te krijgen. Het probleem waren inderdaad de spaties. Ik wil dezelfde opbouw van de databases gebruiken die ik ook bij de database boeken gebruikt heb. Ik heb deze database muziek genoemd.

Zie bijgaand figuur


Figuur

Daarnaast heb ik al een php gemaakt.

PHP

Echter de muziekspeler krijg ik daar niet in. Iemand die me er kan helpen?

PS ik krijg de bestandjes niet ingevoegd. EEn idee om daar een aparte verwijzing te maken op phphulp?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:02:35
Anchor link
Waar krijg je de muziekspeler niet in?
Wat heb je al? Ik zie verder geen figuur?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:04:55
Anchor link
ik kan de bestandjes niet includen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:06:05
Anchor link
Misschien moet je wat concreter zijn? Hier kunnen we niks mee. :-)
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:08:21
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {

              echo '

              <!DOCTYPE html>
              <html>
              <head>
              <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
              <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
              <title>Muziek</title>
              </head>
              <body>
              <body>

              <div id="container">
                <div id="sidebar">

              <ul>

              <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
              <li><a href= "0.php">0</a></li>
              <li><a href= "1.php">1</a></li>
              <li><a href= "2.php">2</a></li>
              <li><a href= "3.php">3</a></li>
              <li><a href= "4.php">4</a></li>
              <li><a href= "5.php">5</a></li>
              <li><a href= "6.php">6</a></li>
              <li><a href= "7.php">7</a></li>
              <li><a href= "8.php">8</a></li>
              <li><a href= "9.php">9</a></li>
              <li><a href= "A.php">A</a></li>
              <li><a href= "B.php">B</a></li>
              <li><a href= "C.php">C</a></li>
              <li><a href= "D.php">D</a></li>
              <li><a href= "E.php">E</a></li>
              <li><a href= "F.php">F</a></li>
              <li><a href= "G.php">G</a></li>
              <li><a href= "H.php">H</a></li>
              <li><a href= "I.php">I</a></li>
              <li><a href= "J.php">J</a></li>
              <li><a href= "K.php">K</a></li>
              <li><a href= "L.php">L</a></li>
              <li><a href= "M.php">M</a></li>
              <li><a href= "N.php">N</a></li>
              <li><a href= "O.php">O</a></li>
              <li><a href= "P.php">P</a></li>
              <li><a href= "Q.php">Q</a></li>
              <li><a href= "R.php">R</a></li>
              <li><a href= "S.php">S</a></li>
              <li><a href= "T.php">T</a></li>
              <li><a href= "U.php">U</a></li>
              <li><a href= "V.php">V</a></li>
              <li><a href= "W.php">W</a></li>
              <li><a href= "X.php">X</a></li>
              <li><a href= "Y.php">Y</a></li>
              <li><a href= "Z.php">Z</a></li>



              </ul>

      

            }
              <!DOCTYPE html>
              <html>

              <body>
              <a href ="index.php"></a>
              '
;
    

              require_once "connectionmuziek.php";

              $sql  = "SELECT * FROM amp3 ORDER BY id ASC";


              $res = mysqli_query($conn, $sql);
              //print_r ($res);

              if(mysqli_num_rows($res)> 0)
              {

                  while($images = mysqli_fetch_assoc($res))
                  {

                  //print_r ($images);


              ?>


              <div class = "alb">
                  <img src = "a/<?php echo $images['mp3data']; ?>"><!--MP3, -->
                  <?php echo $images['mp3naam']; ?><!--Titelliedje-->
              </div>

                  <?php    }

                  }

                  ?>

              </body>
              <html>

              <br>
              <?php
            else
            {
                echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
            }

            ?>


            <figure>
              <audio controls>
                  <source src="liedje.mp3" type="audio/mpeg">
              </audio>


Het onderste stukje is de player. De namen heb ik in php al aangepast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:15:35
Anchor link
Met een hardcoded liedje.mp3 zal je altijd dat liedje horen.

Kijk eens naar $_GET, zodat je via de URL van je script bepaalt welke je wilt openen

script.php?liedje=Job-Jijbentdezon.
Of via een ID-nummer uit je database.
Gewijzigd op 18/12/2022 14:18:48 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:22:51
Anchor link
De liedjes zouden toch uit de database moeten komen. De mp3s staan wel op de schijf maar heb ik nog niet in de map gezet waar de webserver staat. Dit wordt heel groot!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:25:46
Anchor link
Als de bestanden van de liedjes op je harde schijf staan, dan plaats een koppeling naar dat bestand in de database. Ook kan je andere metadata opslaan, zoals: Titel, artiest, genre, speelduur, songtekst etc....
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:28:17
Anchor link
Dat heb ik denk ik. Maar hoe toon je de plaatjes het wordt inzichterlijker,
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:31:10
Anchor link
Plaatjes als in 'albumcovers'? Die kan je ook opslaan op je schijf en koppelen in je database.

Of als bestandsdata in een BLOB-veld. Maar dat is een niveautje hoger.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 14:53:55
Anchor link
Nee dat bedoel ik niet, Ik bedoel hoe kan ik ze hier laten zien. Dat gaat met een code maar ik weet niet meer welke!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 14:56:11
Anchor link
Uploaden bij imgbb.com, en de link hier plaatsen. Of tussen de img-tags.

Zie ook de 'veelgestelde vragen' voor alle opmaakcodes.
Gewijzigd op 18/12/2022 14:57:38 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 15:10:50
Anchor link
[link]
https://ibb.co/hchDfwB
[/link]

Toevoeging op 18/12/2022 15:11:13:

HEt plaatje van de database
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 15:12:30
Anchor link
Oké, en wat is de vraag precies?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/12/2022 15:31:22
Anchor link
Ik wil dus deze pagina gebruiken

https://ibb.co/YBWFmkn

Echter ik wil meer spelers (zoveel er als in de database staan en er achter de de uitvoerende en de titel, maar dat staat in de database).


Daarvoor heb ik onderstaande php gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {

              echo '

              <!DOCTYPE html>
              <html>
              <head>
              <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
              <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
              <title>Muziek</title>
              </head>
              <body>
              <body>

              <div id="container">
                <div id="sidebar">

              <ul>

              <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
              <li><a href= "0.php">0</a></li>
              <li><a href= "1.php">1</a></li>
              <li><a href= "2.php">2</a></li>
              <li><a href= "3.php">3</a></li>
              <li><a href= "4.php">4</a></li>
              <li><a href= "5.php">5</a></li>
              <li><a href= "6.php">6</a></li>
              <li><a href= "7.php">7</a></li>
              <li><a href= "8.php">8</a></li>
              <li><a href= "9.php">9</a></li>
              <li><a href= "A.php">A</a></li>
              <li><a href= "B.php">B</a></li>
              <li><a href= "C.php">C</a></li>
              <li><a href= "D.php">D</a></li>
              <li><a href= "E.php">E</a></li>
              <li><a href= "F.php">F</a></li>
              <li><a href= "G.php">G</a></li>
              <li><a href= "H.php">H</a></li>
              <li><a href= "I.php">I</a></li>
              <li><a href= "J.php">J</a></li>
              <li><a href= "K.php">K</a></li>
              <li><a href= "L.php">L</a></li>
              <li><a href= "M.php">M</a></li>
              <li><a href= "N.php">N</a></li>
              <li><a href= "O.php">O</a></li>
              <li><a href= "P.php">P</a></li>
              <li><a href= "Q.php">Q</a></li>
              <li><a href= "R.php">R</a></li>
              <li><a href= "S.php">S</a></li>
              <li><a href= "T.php">T</a></li>
              <li><a href= "U.php">U</a></li>
              <li><a href= "V.php">V</a></li>
              <li><a href= "W.php">W</a></li>
              <li><a href= "X.php">X</a></li>
              <li><a href= "Y.php">Y</a></li>
              <li><a href= "Z.php">Z</a></li>



              </ul>

      

            }
              <!DOCTYPE html>
              <html>

              <body>
              <a href ="index.php"></a>
              '
;
    

              require_once "connectionmuziek.php";

              $sql  = "SELECT * FROM amp3 ORDER BY id ASC";


              $res = mysqli_query($conn, $sql);
              //print_r ($res);

              if(mysqli_num_rows($res)> 0)
              {

                  while($images = mysqli_fetch_assoc($res))
                  {

                  //print_r ($images);


              ?>


              <div class = "alb">
                  <img src = "a/<?php echo $images['mp3data']; ?>"><!--MP3, -->
                  <?php echo $images['mp3naam']; ?><!--Titelliedje-->
              </div>

                  <?php    }

                  }

                  ?>

              </body>
              <html>

              <br>
              <?php
            else
            {
                echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
            }

            ?>


            <figure>
              <audio controls>
                  <source src="liedje.mp3" type="audio/mpeg">
              </audio>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/12/2022 15:33:42
Anchor link
Een wat is nu je concrete vraag?
Ik heb je al wat tips gegeven maar ik zo 0,0 dat je er wat mee doet.
Gewijzigd op 18/12/2022 16:22:59 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.