Authorisatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

21/09/2010 21:26:29
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een authorisatiescript. Deze ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?PHP
/* USER LEVELS */

$ulNamen = array(0 => 'Normale gebruiker',
               1 => 'Teameditor',
               2 => 'Nieuwsredacteur',
               4 => 'Contentbeheerder',
               8 => 'Administrator');

define("GEBRUIKER", 0 );
define("TEAMS", 1 );
define("REDACTIE", 2 );
define("CONTENT", 4 );
define("ADMIN", 8);

/* LEVEL AREAS */

define("ADMIN_PANEL", TEAMS + CONTENT + REDACTIE + ADMIN);
define("NEWS", REDACTIE + ADMIN);
define("LINKS", ADMIN);
define("TEAM", TEAMS + ADMIN);
define("PAGE", CONTENT + ADMIN);
define("USER", ADMIN);
define("BANNER", ADMIN);
define("ANNOUNCE", ADMIN);
define("SETTINGS", ADMIN);

// Functie

function isUserAuthorized( $sectionlevel )
{

    // controleer of de sessie gegevens aanwezig zijn
    if( !isset( $_SESSION["USER"]["LEVEL"] ) )
    {

        // de sessie gegevens zijn niet aanwezig
        return false;
    }

 
    // haal het gebruikersniveau op (in integer formaat)
    $userlevel = intval( $_SESSION["USER"]["LEVEL"]  );
 
    // ok, hier gebeurd de werkelijke magic ;-) We gebruiken de bitwise AND operator!
    // controleer of de gebruiker toegang heeft tot de sectie

    return ( $userlevel & $sectionlevel ) > 0 ;
}


// Voorbeeld

if(!isUserAuthorized(NEWS))
{

    header("Location: admin.php");
}

?>


In de database staat dus bij user_level een getal (bijvoorbeeld 8 is admin). Ik zou graag per gebruiker meerdere userlevels toe willen voegen, dus zeg maar 2,4 (is dan content beheren en nieuwsberichten plaatsen). Echter, hoe moet ik dan mijn function opzetten. Ik kreeg het helaas niet voor elkaar.

Ik ging eerst user_levels exploden (zodat je een 2 en een 4 krijgt), maar verder kom ik niet echt.

Ik zit hier vast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
function isUserAuthorized( $sectionlevel )
{

    $levels = array();
    // controleer of de sessie gegevens aanwezig zijn
    if( !isset( $_SESSION["USER"]["LEVEL"] ) )
    {

        // de sessie gegevens zijn niet aanwezig
        return false;
    }

 
    // haal het gebruikersniveau op (in integer formaat)
    $userlevels = explode(",",$_SESSION["USER"]["LEVEL"] );
    foreach($userlevels as $id => $level)
    {

        if(( $level & $sectionlevel ) > 0)
        {

            $levels[$level] = true;
        }

        else
        {
            $levels[$level] = false;
        }
    }

    // ok, hier gebeurd de werkelijke magic ;-) We gebruiken de bitwise AND operator!
    // controleer of de gebruiker toegang heeft tot de sectie

    return $levels[$level];
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2010 21:41:04 door Roeltje M
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:05:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 21:34:04
Quote Anchor link
Om te beginnen maak je een fout door meerdere levels in 1 veld te zetten. Dan zit er een fout in je datamodel aangezien je hier een aparte tabel voor hoort te gebruiken zodra je meerdere levels aan 1 gebruiker wilt koppelen.

Verder zou je kunnen overwegen om af te stappen van de manier van authorisatie die je nu gebruikt en dit met behulp van de database te gaan doen. Maak een tabel met rollen voor gebruikers (admin, editor, etc) en geef alle gebruiker 1 of meerdere rollen:

users
----
id
name
etc...

roles
----
id
role

user_role
--------
id
user_id
role_id

In deze opzet kun je in de user_role tabel net zoveel rollen aan de gebruiker koppelen als je wilt. Vervolgens zou je nog een extra tabel kunnen aanmaken waarin je de acties opneemt en 1 waarin je de rechten op een bepaalde actie aan een rol koppelt.

Het grote voordeel van deze opzet is dat je veel flexibeler bent dan de manier die je nu gebruikt. Het wordt heel eenvoudig om 1 bepaald recht toe te kennen aan of te ontnemen van 1 of meerdere rollen. En dat vloeit automatisch door naar alle gebruiker die betreffende rol hebben...
 
Niels K

Niels K

21/09/2010 21:36:57
Quote Anchor link
@Blanche

Voor de koppel tabel 'user_role' is het veld id overbodig dacht ik zo..
 
Roeltje M

Roeltje M

21/09/2010 21:42:09
Quote Anchor link
@ Blance,

Bedankt, zal het meenemen!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 21:45:25
Quote Anchor link
@Niels: in principe zou je ook een PK aan kunnen brengen op de combinatie (user_id, role_id), daar heb je helemaal gelijk in :-)
 
Hipska BE

Hipska BE

21/09/2010 21:45:47
Quote Anchor link
Je zal moeten bitwise controleren of je user dan toegang heeft.

stel een gebruiker die TEAMS+CONTENT is heeft (binair) 0101

Deze gebruiker mag dan in het ADMIN_PANEL (want 1111) maar niet NEWS plaatsen (1010) maar wel TEAM (1001)

Dus van zodra een BIT in de user rechten overeenkomt in de vereiste rechten is hij toegelaten.

Je zal even moeten spelen met de operators.

Een snelle kijk op de manual pagina toont dat je & zult moeten gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$user
= TEAMS+CONTENT;

var_dump(
    (
$user & TEAMS + CONTENT + REDACTIE + ADMIN) == 0, // admin panel levert true
    ($user & REDACTIE + ADMIN) == 0, // news levert false
    ($user & TEAMS + ADMIN) == 0, // team levert true
);
?>


Je zou dus gewoon return ($user & $sectionlevel) == 0; kunnen doen.
Gewijzigd op 21/09/2010 21:54:26 door Hipska BE
 
Pim -

Pim -

21/09/2010 23:28:28
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/09/2010 21:34:04:
Vervolgens zou je nog een extra tabel kunnen aanmaken waarin je de acties opneemt en 1 waarin je de rechten op een bepaalde actie aan een rol koppelt.


Zou ik niet doen. De acties worden slechts door de code, niet door de content bepaald en zo creëer je een onnodige laag.
Gewijzigd op 21/09/2010 23:32:54 door Pim -
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 23:31:19
Quote Anchor link
Truukje, met printf kan je makkelijk binaire waarden weergeven, soms wel even handig als je wilt uitvogelen of je de machten van 2 of de juiste operators nog wel goed hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php printf('%b', 8 & 3); /* 1011 */ ?>


Let trouwens wel even op met + gebruiken bij bijv. 4 + 6. Je wilt niet optellen, je wilt dat de bits voor 4 en voor 6 allebei aanstaan, en daarvoor gebruik je bitwise-or, oftewel de pipe |.
4 (0100) + 6 (0110) = 10 (1010) (zie, bitje voor 4 staat nu uit!, dus 10 & 4 == false!)
4 (0100) | 6 (0110) = 6 (0110)
Gewijzigd op 21/09/2010 23:31:56 door Jelmer -
 
Hipska BE

Hipska BE

23/09/2010 18:18:22
Quote Anchor link
Ik zie deze persoon nergens 4+6 doen hoor Jelmer.

Zolang hij met waardes van 2^n blijft zit hij safe volgens mij..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.