Auto uitvoeren settimeout functie (Jquery)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

20/07/2018 21:20:05
Quote Anchor link
Ik gebruik een meervoudige drukknop.
Hiermee maak je de keuze voor diverse social media. (werkt prima)
En bij 1 seconde ingedrukt houden wordt het script uitgevoerd.
Nu kan niet iedereen (tablets, etc) een button 1 seconde ingedrukt houden.
Om daarna uit te voeren.
Ik heb nu een extra button toegevoegd.
Je maakt je keuze door te klikken op de eerste button.
Na die keuze moet ik met de andere button de settimeout functie triggeren en uitvoeren.
Dat lukt me nog niet zoals ik het wil hebben.
Iemand de oplossing?

Dit in de loop van de html.
De akternatieve button.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div style="position: absolute; margin-top: 33px; margin-left: 4px; width: 30px; height: 30px;">
<button type="button" class="SMbutton"  id = "S<?php echo $lid_hash; ?>" style="position: relative; width: 28px; height: 13px; margin-top: 0px;" title ="ALTERNATIEF: Social Media. Maak keuze - Klik deze button" ><b>^</b></button></div>

Dit in het script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
var pressTimer;
var time = 1000;
var wwa = "";

$(".button").mouseup(function(){
 
  clearTimeout(pressTimer);
  // Clear timeout
  return false;
}).mousedown(function(){

ww = this.id;

if (wwa!=ww || wwa=="")
   {
i=0; p=0; z=0;
} else { z=1;}

wwa=ww;

pressTimer = window.setTimeout(function(){butt(but,i,p)},time);
  return false;
});
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:19:57
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/07/2018 22:54:53
Quote Anchor link
Misschien is een werkend voorbeeld handiger.

Van hoe het nu werkt en hoe je het graag zou willen hebben.

En, waarschijnlijk al eerder aangehaald, zou je misschien je gedachten eens kunnen laten gaan hoe je e.e.a. functioneel anders op kunt zetten, zodat je geen dingen hoeft te doen als "knoppen X seconden inhouden", want dat is vanuit een gebruikersperspectief waarschijnlijk niet erg intuïtief.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

21/07/2018 20:35:07
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Thomas.
Heb nog wat geprobeerd...
Het is nu voorlopig als volgt opgelost.
Nu alle mogelijkheden nog uittesten.
Ik weet alleen niet of een clearTimeout nodig is. (voorbeeld2)
Het maakt voor de werking niets uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$('.SMbutton').click(function(){
time=0;
pressTimer = window.setTimeout(function(){butt(but,i,p)},time);
return false;
});


of als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$(".SMbutton").mousedown(function(){
   clearTimeout(pressTimer);
  // Clear timeout
  return false;
}).mouseup(function(){
time = 0;
//alert('mousedown');
pressTimer = window.setTimeout(function(){butt(but,i,p)},time);
return false;
});
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.