Autocomplete werkt niet in Safari

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

21/01/2015 12:18:14
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een zoekveld op mijn website waar ik kan zoeken op bedrijven die in mijn database staan.
Nu werkt alles prima in Firefox en Chrome maar niet in Safari en ik weet niet waarom.

Dit is de code in menu.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script>
        $(document).ready(function()
        {
          
            $('#auto').autocomplete(
            {
                source: "http://100lisse.nl/includes/search.php",
                minLength: 3,
                select: function(event,ui)
                {
                window.location = '/pagina/bedrijfoverzicht?naam='+ui.item.value;
                }
            });
            
          
        });
        
</script>


En dit is de code in search.php (source)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    
    
     include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/includes/database.php';
     include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/includes/global-functions.php';

     $database = new database();

    $text = check_input($_GET['term']);
    
    //$text  =  url_to_domain($text);

    $q = "SELECT DISTINCT bedrijfsnaam, id FROM bedrijven WHERE bedrijfsnaam LIKE '%$text%' ORDER BY id ASC";
    $result = $database->query($q);
    $json = '[';
    $first = true;
    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
    {

        if (!$first) { $json .=  ','; } else { $first = false; }
        $json .= '{"value":"'.$row['bedrijfsnaam'].'"}';
      
    }

    $json .= ']';
    echo $json;
    
    
    ?>
Gewijzigd op 21/01/2015 12:18:40 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:49:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/01/2015 13:40:20
Quote Anchor link
Misschien een HTML probleempje? probeer eens de w3c validator.
Welke JQuery versie gebruik je en is er misschien een nieuwere versie die het probleem oplost?

Dit zijn de enige twee dingen die ik zou kunnen bedenken.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

21/01/2015 15:28:07
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/01/2015 13:40:20:
Misschien een HTML probleempje? probeer eens de w3c validator.
Welke JQuery versie gebruik je en is er misschien een nieuwere versie die het probleem oplost?

Dit zijn de enige twee dingen die ik zou kunnen bedenken.


Bedankt voor uw reactie, ik gebruik jquery versie 2.1.1. Er zitten wel wat html fouten in de website maar dit is niet geralteerd aan de html die gebruikt wordt bij de search bar.
Gewijzigd op 21/01/2015 15:28:20 door Furio Scripting
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 15:38:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
source: "http://100lisse.nl/includes/search.php",


Misschien komt het omdat externe AJAX-aanroepen geblokkeerd worden, omdat het een externe server is?
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2015 15:42:34
Quote Anchor link
- Aar - op 21/01/2015 15:38:39:
Misschien komt het omdat externe AJAX-aanroepen geblokkeerd worden, omdat het een externe server is?


En hoe weet een server of het request via ajax of via de browserbalk komt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 15:48:27
Quote Anchor link
De browser hoort dit tegenwoordig te blokkeren, en aan de hand van Access-Control-Allow-Origin op de server deze eventueel toe te staan.

In ieder geval zou de console-debug in Firefox/Chrome een melding moeten geven als hij hierop stuk loopt.
Gewijzigd op 21/01/2015 15:50:26 door - Ariën -
 
Furio Scripting

Furio Scripting

21/01/2015 15:53:56
Quote Anchor link
Maar het werkt prima in Firefox en Chrome enkel Safari doet niets. Daarnaast is de source niet gehost op een externe server.

Dit voorbeeld werkt wel in alle browsers: http://jqueryui.com/autocomplete/

Maar dit gaat niet via Ajax...wellicht dat hier het probleem ligt met Safari.
Gewijzigd op 21/01/2015 15:54:46 door Furio Scripting
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.