auto_increment waarde meegeven aan andere sleutel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Victor -

Victor -

22/05/2011 21:40:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= mysql_query("INSERT INTO content (title, 'sef-url', message, 'category-id', 'date-posted', 'date-lastmodified', contentid, author, type) VALUES(
?>

ik heb ook nog een waarde 'id' die maakt SQL zelf aan adhv auto increment, kan ik dan ook content id die waarde laten meegeven?

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:33:56
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

22/05/2011 21:46:04
Quote Anchor link
bedoel je mysql_insert_id()?
 
Robin Roboo

Robin Roboo

22/05/2011 21:54:37
Quote Anchor link
Als je 2 ID's hebt met auto increment in 1 tabel klopt er iets niet.
 
Victor -

Victor -

22/05/2011 21:58:11
Quote Anchor link
@Vincent nee, dan moet je je query al uitgevoerd hebben.

@Robin ik heb geen 2 id's met auto_increment, ik heb er 1, maar als ik een artikel schrijf dan moet 'contentid' gelijk zijn aan A_I id en als ik een reactie heb dan moet het gelijk zijn aan het id van het artikel, daar kom ik wel uit, alleen het in een query invoegen van z'n eigen id kom ik niet uit.
 
Victor -

Victor -

31/05/2011 14:53:43
Quote Anchor link
bump?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 14:57:07
Quote Anchor link
Als het id gelijk is aan content_id, dan kan je toch simpel het id gebruiken en heb je content_id niet nodig lijkt mij.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

31/05/2011 15:27:46
Quote Anchor link
je kan het ID toch opvragen met een nieuwe Mysql_query?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
= mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT id FROM content WHERE <1-4 waarden zodat er maar 1 rij is die hij kan selecteren> LIMIT 1"));
echo $row['id'];
?>



als je dat bedoelde.. ;O
Gewijzigd op 31/05/2011 15:28:22 door Maestro Roboroads
 
Victor -

Victor -

31/05/2011 16:24:28
Quote Anchor link
klopt
maar dan heb ik drie query's
eentje met
INSERT bericht
eentje met
SELECT id FROM bericht
eentje met
INSERT content_id
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

31/05/2011 16:48:37
Quote Anchor link
Roboroads - op 31/05/2011 15:27:46:
je kan het ID toch opvragen met een nieuwe Mysql_query?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
= mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT id FROM content WHERE <1-4 waarden zodat er maar 1 rij is die hij kan selecteren> LIMIT 1"));
echo $row['id'];
?>



als je dat bedoelde.. ;O

Zo haal je de hoogste ID er uit, niet de kardinaliteit van auto_increment.
Zit er in mysql niet een information_schema waar je die kardinaliteit uit kunt halen? Het lijkt me wel.
 
Victor -

Victor -

31/05/2011 16:52:26
Quote Anchor link
ik kan het wel werkend krijgen in twee query's
namelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("INSERT INTO content (title, bericht) VALUES ('". $title ."', '". $bericht ."')");
?>

en dan update
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("UPDATE content SET content_id = '". mysql_insert_id() ."' WHERE id = '". mysql_insert_id() ."'");
?>

maar ik zou het graag in een keer willen doen.
Gewijzigd op 31/05/2011 16:52:54 door Victor -
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 17:15:20
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/05/2011 14:57:07:
Als het id gelijk is aan content_id, dan kan je toch simpel het id gebruiken en heb je content_id niet nodig lijkt mij.


Heb je dit al gelezen?
 
Victor -

Victor -

31/05/2011 17:21:30
Quote Anchor link
Ja,

Ik heb alleen in mijn tabel `content` twee soorten content staan
pagina's en reacties op die pagina
dan hebben alle pagina dezelfde content_id als id
en reacties hebben hun eigen id maar de content_id is de id van de pagina waar het is geplaatst.
dus daarom wil ik dat er wel graag in hebben.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2011 17:29:43
Quote Anchor link
Als je een content op het scherm hebt gezet dan weet je het id toch. Dat kan je dan meegeven met de reactielink.
 
Victor -

Victor -

31/05/2011 19:18:59
Quote Anchor link
maar ik moet daardoor weten wanneer het een reactie is of wanneer het een artikel is om een artikel lijst te kunnen opbouwen.
ik kan misschien ook nog een kolom toevoegen met type en dan zeggen of het een reactie of artikel is
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.