autoloading psr-0 psr-4

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 20:56:33
Quote Anchor link
Heej,

Twee vraagjes...

1) Bij een psr-4 autoloader kun je een namespace en een directory toevoegen. Bijv. setNamespace('foo', 'path/to/foo'). Begrijp ik goed dat je aan een psr-0 autoloader alleen maar een pad toevoegt, zonder een namespace?

2) Stel een library laadt volgens het psr-0 autoloading principe, en de top-level namespace van die library is 'foo'. Kun je diezelfde library dan ook laden met een psr-4 autoloader, door dit te doen:
setNamespace('foo', 'path/to/foo') ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:06:21
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/05/2014 22:06:20
Quote Anchor link
Voor zover ik het begrijp:

1) ja

2) ja
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 22:08:52
Quote Anchor link
Oké, thanks Dos.
 
Wouter J

Wouter J

07/05/2014 22:36:26
Quote Anchor link
Er zit maar 1 verschil tussen PSR-0 en PSR-4: In PSR-4 wordt de namespace niet opgenomen in het path, in PSR-0 wel.

Dus stel we doen $aPsr0Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'src/'); en vragen de Ozzie\Cms\Admin\AdminService interface op, dan wordt deze geladen uit src/Ozzie/Cms/Admin/AdminService.php

Als we echter $aPsr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'src/'); doen dan wordt deze geladen uit src/Admin/AdminService.php.

Op deze manier kun je dus nutteloze mappen verwijderen, die alleen mappen hebben. Dan krijg je bijv. iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$psr4Autoloader
->registerNamespace(array(
    'Ozzie\\Cms' => 'vendor/ozzie-cms',
    'Ozzie\\Framework\\' => 'vendor/ozzie-framework',
));

?>

En dan kun je klassen als Ozzie\Cms\Admin\AdminService in vendor/ozzie-cms/Admin/AdminService.php vinden en Ozzie\Framework\Routing\Router in vendor/ozzie-framework/Routing/Router.php

Dus ja, deze configuratie is hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
$psr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'vendor/ozzie-cms/Ozzie/Cms');
?>


Merk overigens op dat PSR-4 een successor van PSR-0 is, het is een vervanger. PSR-0 is nu dus "deprecated".
Gewijzigd op 07/05/2014 22:37:25 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 22:46:36
Quote Anchor link
Thanks Wouter. Ik dacht dus eigenlijk dat je bij psr-0 enkel een path instelde, zonder nameaspace.

$prs0Autoloader->setPath('library');

En dat dan \foo\bar zou geladen worden worden via 'library/foo/bar.php' maar dat heb ik dus verkeerd begrepen.

>> Merk overigens op dat PSR-4 een successor van PSR-0 is, het is een vervanger. PSR-0 is nu dus "deprecated".

Oké... dus als er een library is die met PSR-0 werkt, dan kun je die gewoon prima autoloaden via een PSR-4 autoloader. Correct?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
$psr4Autoloader->registerNamespace('Ozzie\\Cms\\', 'vendor/ozzie-cms/Ozzie/Cms');
?>

Waarom zet je bij de psr-4 autoloader een slach achter de namespace en bij de psr-0 autoloader niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/05/2014 23:20:41
Quote Anchor link
Na PSR-0 en PSR-4 weer een keer doorgenomen te hebben:

"Er zit maar 1 verschil tussen PSR-0 en PSR-4: In PSR-4 wordt de namespace niet opgenomen in het path, in PSR-0 wel."
Er is nog een verschil:
- PSR-0 zegt "Each _ character in the CLASS NAME is converted to a DIRECTORY_SEPARATOR. The _ character has no special meaning in the namespace."
- PSR-4 zegt "Underscores have no special meaning in any portion of the fully qualified class name."

Hieruit volgt dat het antwoord op de vraag
"Oké... dus als er een library is die met PSR-0 werkt, dan kun je die gewoon prima autoloaden via een PSR-4 autoloader. Correct?"
nee is. Niet 100% van de gevallen in elk geval. Doe het dus ook niet.

PS. "In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path, in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten." misschien ietsjes duidelijker?
Gewijzigd op 07/05/2014 23:32:59 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/05/2014 23:34:29
Quote Anchor link
Ah oké. Er zit dus toch verschil tussen! Ik heb zelf een keer een psr-4 autoloader gemaakt, en daarin vervang ik de underscore in een classnaam door een slash. Dat klopt dus helemaal niet :-s
Maar wel vreemd... waarom heb ik dat dan ooit erin gebouwd vraag ik me af. Verkeerd gekeken bij de specs van psr-0? Vreemd...

>> PS. "In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path, in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten." misschien ietsjes duidelijker?

"In PSR-4 wordt de namespace prefix niet opgenomen in het path"

Dit is duidelijk.

"in PSR-0 is er geen prefix die je weg kunt laten."

Dit is me niet duidelijk. :-s
Heb je een voorbeeldje?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 08:44:40
Quote Anchor link
PSR-0:
Je geeft een path op.
De autoloader vervangt alle namespace separators en underscores in de class name door DIRECTORY_SEPARATOR.
Vervolgent plakt de autoloader het achter het path en probeert het dat .php bestand te laden.

PSR-4:
Je geeft een path en namespace prefix op.
De autoloader returned als de FQN niet begint met de namespace prefix.
De autoloader haalt de prefix van de FQN af.
De autoloader vervangt in het restant alle namespace separators door DIRECTORY_SEPARATOR.
Vervolgent plakt de autoloader het achter het path en probeert het dat .php bestand te laden.
Gewijzigd op 08/05/2014 09:23:11 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 11:29:36
Quote Anchor link
Dos thanks, hoe jij het uitlegt zo begreep ik het ook, maar Wouter schrijft hierboven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$psr0Autoloader
->registerNamespace('Ozzie\\Cms', 'vendor/ozzie-cms');
?>

Wouter koppelt bij de PSR-0 autoloader wél een namespace aan het pad. Dat klopt dan dus niet?

>> De autoloader returned als de FQN niet begint met de namespace prefix.

Als ie niet returnet, maar simpelweg niks doet, dan is het toch ook goed? Komt op hetzelfde neer neem ik aan?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 13:33:38
Quote Anchor link
"Wouter koppelt bij de PSR-0 autoloader wél een namespace aan het pad. Dat klopt dan dus niet?"
Dan heeft hij toen hij dat schreef, net als ik toen mijn eerste post in dit topic schreef, PSR-0 en PSR-4 niet recent nog eens doorgenomen had.

"Als ie niet returnet, maar simpelweg niks doet, dan is het toch ook goed? Komt op hetzelfde neer neem ik aan?"
Ja, persoonlijk ben ik het liefst zo snel mogelijk uit een functie/methode. Maar er is ook de single point of exit gedachten gang die handig is bij talen waar je zelf memory management moet uitvoeren. PHP doet dat voor je, dus return ik het liefst zo snel mogelijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 13:39:03
Quote Anchor link
>> Ja, persoonlijk ben ik het liefst zo snel mogelijk uit een functie/methode.

Wat ik bedoel is... je kunt dit doen (wat jij waarschijnlijk doet)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($namespace_klopt_niet) {
  return;
}

// class laden
?>

Maar je kunt ook dit doen (zoals ik het doe)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($namespace klopt) {
  // class laden
}
?>

Jij returnt dus als niet aan de voorwaarde wordt voldaan. Ik doe alleen iets als wél aan de voorwaarde wordt voldaan en return nooit iets. Vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/05/2014 13:58:04
Quote Anchor link
"Vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur?"
Ja.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/05/2014 13:59:26
Quote Anchor link
Oké :-)

Toevoeging op 08/05/2014 14:30:21:

Toch nog even een vraag...

Je kan dan toch ook een psr-0 loader maken waar je wel een namespace aan kan toevoegen?

Dus stel je hebt een PDF library volgens psr-0. Dan zou (correct me if I'm wrong) toch iedere class-naam met dezelfde namespace moeten beginnen? Bijv. PDF? Dan zou ik toch ook een eigen psr-0 autoloader kunnen maken waarbij bijv. de top level namespace verwijst naar de library? Of werkt dat niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.