Automatisch adres invullen met postcode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

21/03/2016 13:50:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik wil graag de postcode meegeven in de url en deze op de pagina gebruiken om direct de juiste straat en plaatsnaam in te vullen. Als men zelf de postcode wijzigt moet deze ook de straat en plaatsnaam wijzigen.

Via postcode.nl had ik een api hiervoor maar deze is sinds 1 Maart vernieuwd en dit werkt niet meer. Met versie 2.0 is er een hoop veranderd.

Ik geef dus in de url de postcode mee en deze is beschikbaar via $_GET maar hoe ik de api nu gebruik om de juiste gegevens in te laden geen idee.

Dit heb ik gelezen: http://blog.apiwise.nl/van-postcode-api-1-0-naar-2-0/ maar zonder resultaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:58:25
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/03/2016 14:21:00
Quote Anchor link
Furio Scripting op 21/03/2016 13:50:15:
geen idee.

Wij ook niet als je niet vertelt wat je hebt geprobeerd en/of wat er misgaat.

Heb je bijvoorbeeld:
- een nieuwe API key aangevraagd?
- de header waarmee je deze nieuwe API key verstuurt aangepast conform de nieuwe versie?
- de verbinding aangepast naar TLS en/of een onveilige verbinding geforceerd?
- rekening gehouden met de vorm waarin je nu informatie ontvangt? deze is anders
...
En zo kan ik nog wel even doorgaan denk ik.

Oftewel, heb je rekening gehouden met alle veranderingen die in dat artikel worden genoemd?

EDIT Om heel eerlijk te zijn ziet dat artikel er (buitengewoon) netjes uit, dus als alles werkt zoals daar staat beschreven en jij daar dan ook zorg voor draagt, zou je hier toch uit moeten komen? En anders staat er onderaan het artikel het adres van het loket waar je met vragen terecht kunt :).
Gewijzigd op 21/03/2016 14:25:02 door Thomas van den Heuvel
 
CNEPHP -

CNEPHP -

21/03/2016 14:21:26
Quote Anchor link
Wat heb je al aangepast en heb je eventueel een stukje code? Want ik zie dat er inderdaad erg veel is veranderd tussen de oude en nieuwe API
 
Furio Scripting

Furio Scripting

21/03/2016 14:40:38
Quote Anchor link
Ik heb een nieuwe api code aangevraagd.

Ik heb deze tutorial destijds gebruikt: https://www.phphulp.nl/php/script/data-verwerking/postcode-adres-auto-aanvullen-formulier-/1975/ Werktte perfect tot vorige maand.

Dus de code die ik heb is precies de code die in de tutorial staat. Wellicht kunnen we met elkaar een werkende versie in elkaar schroeven met de nieuwe versie van postcode.nl?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2016 15:16:40
Quote Anchor link
In jouw blog wordt naar een SDK verwezen: https://swaggerhub.com/api/apiwise/postcode-api/2.0
Heb je die al bekeken ;-)?
 
Furio Scripting

Furio Scripting

21/03/2016 16:19:11
Quote Anchor link
- Ariën - op 21/03/2016 15:16:40:
In jouw blog wordt naar een SDK verwezen: https://swaggerhub.com/api/apiwise/postcode-api/2.0
Heb je die al bekeken ;-)?


Ja heb hem niet werkend gekregen helaas, ongeldige API code gevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2016 16:29:03
Quote Anchor link
Klinkt als een gevalletje: Call the support!
 
Piet de Bekker

Piet de Bekker

15/06/2016 23:11:54
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.