automatisch ingevulde cm omrekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 19:48:20
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een form waarin mensen zoals eerder verteld een grootte (PX), lettertype, kleur en text in kunnen vullen en dat dat vervolgens verschijnt boven het form.

Wat ik beter zou vinden is dat mensen niet 1 grootte in px invullen, maar 2 groottes (hoogte, breedte) in cm, en de pagina het omrekent naar px om het juist te kunnen laten zien in het voorbeeldje. Wel moet ik hoogte en breedte gewoon kunnen onthouden (om dat in het overzichtje op pagina 2 terug te laten komen).
Hoe kan ik dat doen. Wat ik nu heb is het volgende;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<style>
textarea {
    margin-left:100px;
}
button {
    margin-left:100px;
}
input {
    margin-left:100px;
}
</style>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.js"></script>
<div id="container">
    Voorbeeld<br>
    <p id="container"></p>
</div><form method="POST" action="plaklettersverwerken2.php">    
      <b>Grootte in cm:</b><br>
      <textarea name="fontSize" id="fontSize" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>
      <b>Lettertype:</b><br>
      <textarea name="fontFamily" id="fontFamily" cols="50" rows="2"></textarea><br>
      <b>Kleur:</b><br>
      <textarea name="fontColor" id="fontColor" cols="50" rows="2"></textarea>    <br>  
      <b>Text:</b><br>
      <textarea name="textarea" id="textarea" onkeyup="countChar(this)" cols="50" rows="10"></textarea> <br>
        Standaardbedrag per letter:<br>
      <textarea id="price" name="price" readonly>7.50</textarea><br>
        Het aantal tekens:    <br>
      <textarea id="charNum" name="charNum" readonly></textarea><br>
      <input type="submit" name="go" value="Save Changes!">
    </form>    
    <button id="button">Bekijk hier het voorbeeld</button>
<script>
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('button').addEventListener('click', function() {

    (container.style.fontSize = document.getElementById('fontSize').value;
    container.style.fontFamily = document.getElementById('fontFamily').value;
    container.style.color = document.getElementById('fontColor').value;
    container.style.color = document.getElementById('textarea').value;
});

var textarea = document.getElementById('textarea');
var container = document.getElementById('container');

document.getElementById('textarea').addEventListener('keydown', function() {
    container.innerHTML = textarea.value;
});</script>
<script>
$( document.body )
  .click(function() {
    $( document.body ).append( $( "<div>" ) );
    var n = $( "text" ).length;
    $( "span" ).text( "There are " + n + " text.");
  })
  // Trigger the click to start
  .trigger( "click" );
</script><br>
    <script>
      function countChar(val) {
        var len = val.value.length;
        if (len >= 500) {
          val.value = val.value.substring(0, 500);
        } else {
          $('#charNum').text(0 + len);
        }
      };
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:41:15
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

25/11/2015 20:04:30
Quote Anchor link
Als je een definitie hebt van hoeveel px 1 cm is is dat geen punt, maar dat verschilt per monitor. Misschien dat je daar eerst over wilt nadenken?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/11/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Volgens een website is 1 centimeter 37.795275591 px.
 
Eddy E

Eddy E

25/11/2015 22:01:44
Quote Anchor link
Afhankelijk van het aantal DPI.
Als je retina-schermen hebt is dat maar de helft (denk aan de Apple x2-images).
En op je scherm kan je 1920x1080 draaien, maar op hetzelfde scherm ook 800x600.
Dan wordt een 'pixel' zoals jij in CSS kan aansturen echt anders.

Maar...

CSS kan ook gewoon met mm en cm over weg!

Toevoeging op 25/11/2015 22:03:31:

Dus dit kan prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
div.a4formaat
{
width: 210mm;
height: 29.7cm; /* = 297mm */
}


dus ga niet rekenen: laat de browser dat gewoon doen.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

26/11/2015 09:01:24
Quote Anchor link
Thanx voor de tip. Weet iemand ook hoe ik (bijv met js of iets anders) ervoor zorg dat als iemand zoals gezegd een grootte van letters in cm invult en hij het voorbeeld wilt zien, de code zijn ingevulde cm automatisch veranderd in px.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

01/12/2015 12:35:37
Quote Anchor link
bump
 
Ivo P

Ivo P

01/12/2015 12:40:20
Quote Anchor link
http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-size.asp
http://www.w3schools.com/cssref/css_units.asp

ook voor je font kun je cm gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.foo {
  font-size: 1cm;
}



http://www.w3schools.com/cssref/tryit.asp?filename=trycss_unit_cm
Gewijzigd op 01/12/2015 12:42:38 door Ivo P
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:40:31
Quote Anchor link
Thanks, dat is inderdaad het beste en makkelijkste. Dat is dus gefixt.
Nu wil ik dat de persoon de totaalprijs kan doen, alleen mijn PHP-code pakt Money_format niet:
Met de volgende code haalt hij de info uit de form die op de vorige pagina stond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

<?php
  /* ensure that the data has been posted */
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

    /* read the data from $_POST */
    $fontSize = $_POST['fontSize'];
    $fontFamily= $_POST['fontFamily'];
    $fontColor= $_POST['fontColor'];
    $textarea= $_POST['textarea'];
    $charnum= $_POST['charNum'];
    $price= $_POST['price'];
    

    /* here you can do whatever you want with the data, output it, store it in a database ... */

    echo "Grootte: ".$fontSize."cm<br>";
    echo "Lettertype: ".$fontFamily."<br>";
    echo "Kleur: ".$fontColor."<br>";
    echo "Aantal letters: ".$charnum."<br>";
    echo "Tekst: ".$textarea."<br>";
    echo "Prijs per letter: ".$price;
    
    $area = $charnum*$price;
    print "<h2>DE PRIJS</h2>";
    print money_format("%.2n", $area);
  }
?>


Uiteindelijk moet hij bij print money_format de totaalprijs laten zien (prijs per letter * aantal letters). Alleen dan geeft hij de volgende error:

Fatal error: Call to undefined function money_format() in C:\xampp\htdocs\plakletters\PlaklettersVerwerken2.php on line 25

Of hij herkent Money_format niet goed, of hij geeft aan dat er iets is met $area. Dat zijn de twee dingen die ik me kan voorstellen. Maar hiervoor liet ik de prijs zien zonder het in euro`s te doen en toen weergaf hij de variabele $area wel goed.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 10:46:23
Quote Anchor link
Aldus money_format
Quote:
The function money_format() is only defined if the system has strfmon capabilities. For example, Windows does not, so money_format() is undefined in Windows.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/12/2015 10:55:31
Quote Anchor link
Wat is een goed vergelijkbare manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/12/2015 11:02:23
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

04/12/2015 09:04:40
Quote Anchor link
Thanx. Ook dat werkt nu perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.