Automatisch jaar selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

09/08/2015 15:05:59
Quote Anchor link
Ik wil graag dat mijn script zelf de datum selecteert van het jaar. Dus het scriptje moet kijken welke datum het vandaag is en als dat in 2015 ligt dan moet hij in de sql 2015-01-01 t/m 2015-12-31 selecteren. Maar hoe krijg ik het voor elkaar dat hij weet dat het in 2015 ligt en dat hij dan 01-01 / 31-12 moet selecteren van dat jaar?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:16:40
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/08/2015 15:50:51
Quote Anchor link
WHERE YEAR(je_datumkolom) = YEAR(NOW())

Beter is wellicht dat je ergens anders bepaalt (dus in plaats van NOW()) in welk jaar je wilt kijken, en dit jaar standaard instelt op het huidige jaar.

In het kader van uitbreidbaarheid enzo.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

09/08/2015 18:05:50
Quote Anchor link
Ik zou geen functie op een kolom in de WHERE gebruiken, dit heeft altijd een full table scan tot gevolg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$year
= date('y');
$sql = "SELECT kolom1, kolom2 FROM tabelnaam
    WHERE datumkolom BETWEEN CAST('"
. $year . "-01-01' AS DATETIME) AND CAST('" .
    $year . "-12-31 23:59:59' AS DATETIME)";
?>
Gewijzigd op 09/08/2015 18:06:27 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.