automatisch links aan maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico Giling

Rico Giling

26/04/2011 16:30:09
Quote Anchor link
Ik hoop dat ik op het goede adres ben,

Ik ben bezig met een website maar zou van elke plaats in nederland een standaard pagina willen hebben waar de plaats naam in voorkomt en ook in de url zelf.

Heeft iemand een idee hoe ik dit automatisch kan laten doen.
Ik kan ze met de hand allemaal aanmaken maar dan ben ik over een week nog bezig.

Groeten,

Rico
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:29:17
 
Maikel  B

Maikel B

26/04/2011 16:32:20
Quote Anchor link
heb je al een document waar je alle plaatsnamen in hebt staan?
Want ze zullen toch ergens vandaan moeten komen.
Gewijzigd op 26/04/2011 16:32:36 door Maikel B
 
Rico Giling

Rico Giling

26/04/2011 16:33:06
Quote Anchor link
Ja deze zijn makkelijk op internet te vinden.
Gewijzigd op 26/04/2011 16:35:45 door Rico Giling
 
Thijs van Vulpen

Thijs van Vulpen

26/04/2011 17:11:00
Quote Anchor link
Als je ze in een database hebt dan doe je het volgende.

(connect.php is het connectie bestandje voor je db)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include("connect.php");
            
$result = mysql_query("SELECT * FROM Plaatsen");
            
echo "<table border='0'>";
echo "<tr>";
echo "<td style='vertical-align: top; text-align: left; font-weight: bold;'>" . "Plaats" ."</td>";
echo "</tr>";
while($row = mysql_fetch_array($result)) {

    echo "<tr>";
    echo "<td style='vertical-align: top; text-align: left;'><a href='plaats.php?p=". $row['plaats'] ."'>" . $row['plaats'] . "</a></td>";
    echo "</tr>";
    $i++;
    
}

echo "</table>";

?>


Nu maak je plaats.php aan en dan zorg je dat in de code voor die pagina de p weer uit de url wordt gehaald.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/04/2011 18:45:08
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

26/04/2011 21:18:24
Quote Anchor link
Inderdaad, gewoon GET variabelen gebruiken. Anders moet je een REQUEST_URI gaan opslitsen en "lastige" string functies gebruiken om de naam op te halen. Er vanuit gaande dat je zoiets als .../regio-amsterdam-zuid.html wil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.