Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 12:44:13
Quote Anchor link
@Randy

Excuus, wellicht niet helemaal duidelijk verwoord wat ik bedoelde. Ik bedoelde of er ook iets wordt gezegd over het ACTIEF automatisch loggen, waardoor je beeldscherm verandert. Dus zonder dat je zelf iets doet, wordt je na 15 minuten uitgelogd en verschijnt er een melding in beeld dat je bent uitgelogd. Wordt daar ook iets over gezegd, of zegt men enkel dat de sessie na 15 minuten niet meer geldig is?

In de ene situatie kom je er dus achter dat je bent uitgelogd omdat er een melding in beeld staat. In de andere situatie kom je er pas achter als je op een link klikt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:34:29
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 12:54:53
Quote Anchor link
>> Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?

Dat is inderdaad hetzelfde, want er is een causaal verband: was er 15 minuten geen gebruikersactiviteit, dan is de sessie idle en moet je de gebruiker dus uitloggen (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen).

Je doet er dus verstandig aan de laatste échte gebruikersactiviteit te registreren in de sessie zelf. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een AJAX-applicatie die om de minuut de server pollt een sessie urenlang in stand houdt in een geopend browservenster. Bovendien kun je niet vertrouwen op de garbage collector van PHP (tenzij je die een instelling geeft die niet goed schaalbaar is).

Overigens is één uur rijkelijk lang. Dan "ondersteun" je onbedoeld de situatie die je liever niet ziet: iemand loopt van zijn bureau weg om in de stad te gaan lunchen en laat zo zijn "terminal" open en onbeheerd achter. Voor kritieke applicaties is 15 minuten het maximum, voor niet-kritieke 30 minuten. Bij internetbankieren is het vaak zelfs geen 15 minuten, maar hooguit 5 minuten.

Verder zou ik altijd het actief uitloggen inbouwen én promoten: "Alstublieft beste mensen, log uit, hier heb je daarvoor een knop."
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 13:02:43
Quote Anchor link
>> (en de gebruiker bij volgende activiteit opnieuw laten inloggen)

Dit is eigenlijk wat ik bedoelde ...

Is er wel of niet een verplichting om de gebruiker actief "eruit te knikkeren"? Hoe leg ik dit uit ... je kunt dus zeggen dat de sessie na 15 min. is verlopen, maar ... je kunt er ook voor zorgen dat hij dan ACTIEF wordt uitgelogd, dus via een script. Als hij dan na 15 min. terugkomt dan staat er daadwerkelijk op z'n beeldscherm "u bent uitgelogd." Volgens mij is dat wat de topicstarter graag wil.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 13:28:27
Quote Anchor link
Je kunt dezelfde sessie natuurlijk gewoon hergebruiken, zolang daarbij maar aan twee voorwaarden wordt voldaan: de gebruiker moet opnieuw inloggen en de sessie mag tot een geldige nieuwe login niet te veel rechten hebben. De sessie zelf signaleert immers dat deze te lang inactief was. Met andere woorden: dat "actief uitloggen" kan ook in de sessie zelf worden ingebouwd en dan is PHP op de server per definitie beter dan JavaScript op de client.

Vaak is het gewoon makkelijker om dan de hele sessie maar te vernietigen en een nieuwe te starten met een verse login. Dan weet je zeker dat er niet ergens nog iets draait met te veel rechten.

Uiteraard kun je met een setTimeout() in JavaScript een logout.php aanroepen die vervolgens een "u bent uitgelogd" toont. Alle beetjes helpen en dat is ook een vorm van een actieve logout. Doe het dan echter wel goed (probeer het maar eens): na die JavaScript-logout moet je niet met de knop Vorige/Back van de browser bij een webpagina met vertrouwelijke gegevens kunnen komen. En aangezien je altijd in de browsergeschiedenis kunt graven, is uitloggen, geschiedenis (automatisch) wissen én browservenster sluiten uiteindelijk altijd veiliger.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

17/06/2015 14:44:12
Quote Anchor link
Bij phpMyAdmin (XAMPP) wordt ik rücksichtslos eruit geknikkerd en sta ik weer in het inlogscherm.

Melding: 'Geen activiteit voor 1440 seconden of meer, meld a.u.b. opnieuw aan.'

Toevoeging op 17/06/2015 15:15:33:

Momenteel maak ik gebruik van de javascript setTimeout() om gebruikers eruit te knikkeren (wel 3 min. van te voren een melding gegeven dat ze worden uitgelogd). In mijn PHP-script kan ik dit Javascript aan of uit zetten. Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud (Backup/Opschonen van bestanden/o.i.d.). Iedereen moet dan even uit het systeem.
Gewijzigd op 17/06/2015 15:17:01 door Paco de Wulp
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 16:11:48
Quote Anchor link
>> Dit is handig in geval van noodgevallen of in geval van onderhoud ...

In dit soort situaties zou ik niet met javascriptmeldingen gaan werken, maar gewoon vantevoren een melding tonen ("Om 00.00 uur gaan we tijdelijk offline..."). Doe dit soort werkzaamheden ook vooral 's nachts zodat zo min mogelijk mensen er last van hebben.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.