automatische refreshen indien geen gebruik

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

04/11/2007 21:15:00
Quote Anchor link
ik heb een pagina en daar in heb ik een iframe zitten (deze pagina is de adminpanel) nu heb ik als beveiliging voor de pagina een safe.php boven aan elke pagina staan dus als je niet bent ingelogt dan kun je het ook niet bekijken nu is het zo dat na een bepaalde tijd de session/cookie verloopt dus dat je automatisch weer moet inloggen(je word dan door gestuurd naar de login.php maar nu als dat gebeurd dan laad die hem in de iframe venster en dus niet compleet overnieuw. iemand eenig idee hoe ik zo iets opkan lossen misschien is der een manier om de helepagina te laten refreshen of zo?

of misschien ook handig is dat die de tijd automatischutileest en als de tijd voorbij is(als de page niet word gebruikt) dat die dan het automatisch redirect naar de login page (dit heb ik wel eens gezien bij een adminpanel)

greetz


safe.php
----------------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
include_once("config.php");
include_once("connect.php");
     $lastact  = date("Y-m-d H:i:s");
if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Login ok, update last active
 
 $sql = "UPDATE login SET lastactive='".$lastact."' WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT cookie_pass,state FROM login WHERE id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $rij = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($rij->cookie_pass);
  $dbstatus = htmlspecialchars($rij->state);

 
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['cookie_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("cookie_id", "", time() - 3600);
   setcookie("cookie_pass", "", time() - 3600);
   echo'<meta http-equiv=Refresh content=1;url=http://xxxxxxxxxxxxxxxxx.nl/admin/cms/login.php>';
   exit;
   //header("Location: login.php");
  }
 }
else{
   echo'<meta http-equiv=Refresh content=1;url=http://xxxxxxxxxxxx.nl/admin/cms/login.php>';
   exit;
  //header("Location: login.php");
 }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark Dijkstra
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.