automatiseren map aanmaken en foto's uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcus geleyn

marcus geleyn

11/11/2011 20:58:43
Quote Anchor link
ik heb een script samengesteld dat handmatig prima werkt, maar ik wil nu een variabele gebruiken die eerder met input werd ingegeven om een nieuwe map aan te maken. Ik heb het over 'fotoreeks1' dat in onderstaand script drie maal voor komt("upload/fotoreeks1/". 'fotoreeks1' zou een variabele moeten worden 'username' die eerder met input werd aangegeven. Bij mij lukt het niet, heb al geprobeerd met $p_username tussen haakjes, zonder haakjes, als string, met '.'-operator en zonder, maar hij schrijft de foto telkens weg in de hoofdmap "upload" en niet in de submap "upload/variabeleX/".

Heeft iemand een idee? Nogmaals: het script hieronder werkt, maar dan zou ik telkens het script moeten aanpassen en wijzigen in "fotoreeks2" bijvoorbeeld. Dat is de bedoeling niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
 if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
    {

    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }

  else
    {
    echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";
    echo "Temp file: " . $_FILES["file"]["tmp_name"] . "<br />";

    if (file_exists("upload/fotoreeks1/" . $_FILES["file"]["name"]))
      {

      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }

    else
      {
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "upload/fotoreeks1/" . $_FILES["file"]["name"]);
      echo "Stored in: " . "upload/fotoreeks1/" . $_FILES["file"]["name"];
      }
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:28:52
 
Aad B

Aad B

11/11/2011 22:07:56
Quote Anchor link
Bestaat ../fotoreeks1/.. al of werkt het aanmaken van een directory echt wel op deze manier? Anders misschien eerst de functie mkdir() uitvoeren. Ik weet niet of met jouw script directories aangemaakt kunnen worden??
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

11/11/2011 22:45:36
Quote Anchor link
De nieuwe directory (in dit geval fotoreeks1) wordt met wat blablabla met onderstaand script op een andere pagina aangemaakt. Dat is het probleem niet. Maar 'fotoreeks1' zou een variabele moeten zijn en dat is mijn probleem. Op de volgende php-pagina met bovenstaand script kan ik geen mogelijkheid bedenken om een variabele te gebruiken die 'fotoreeks1' vervangt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

   import_request_variables('p', 'p_');
   echo $p_username;
  
$dirPath = "upload/" . $p_username;

$result = mkdir($dirPath, 0777);
if ($result == 1) {
    echo " / De nieuwe map " . $p_username . " is succesvol aangemaakt" . "<br />";
    echo $dirPath;
}
else {
    echo $dirPath . " is niet aangemaakt!!!";
}

$directory = "upload/" . $p_username;

?>


Toevoeging op 11/11/2011 23:52:25:

Probleem opgelost met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php session_start(); ?>
op iedere pagina en $_SESSION[‘variabele’]. Toch bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.