Automatish in de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M Rodrigo

M Rodrigo

22/02/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Ik wil in mijn php script dat hij automatish tabellen aan maken in mijn database. (ik weet dat je dde querys ook in je mysql kan in voeren maar ik wil weten of het ook via de php ook kan)

ik wil dan 1 tabel met daarin :
- id
- naam
- wachtwoord
- email

weet iemand misschien hoe j e dat moet doen

alvast bedankt,-
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:36:11
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

22/02/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= 'CREATE TABLE `login` ('
        . ' `id` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, '
        . ' `naam` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `ww` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `email` VARCHAR(50) NOT NULL'
        . ' )'
        . ' ENGINE = myisam;';
?>


bedoel je zoiets? of zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'INSERT INTO `login` (`naam`, `ww`, `email`) VALUES (\'test\', \'test\', \'test\');';
?>


of nog iets anders?? :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorn Engelbart
 
M Rodrigo

M Rodrigo

22/02/2007 22:09:00
Quote Anchor link
Moet je deze codes in een aparte pagina doen. met alleen deze script. dus hij heeft je database gegevens niet nodig ? of wel.

moet je anders de bestand met je database gegevens includen op de pagina met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= 'CREATE TABLE `login` ('
        . ' `id` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, '
        . ' `naam` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `ww` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `email` VARCHAR(50) NOT NULL'
        . ' )'
        . ' ENGINE = myisam;';
?>
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

22/02/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Gwn allemaal in 1 pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

//Instellingen van de MySQL en database
$dbhost = 'localhost';  //Naam van je server  
$dbname = 'je database';    //Naam van je database
$dbuser = 'root';     //Naam van de gebruiker
$dbpassword = '';     //Wachtwoord gebruiker

//Verbinding maken met de database

$db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword)
or die ("Verbinding mislukt");
mysql_select_db($dbname, $db);

$sql = 'CREATE TABLE `login` ('
        . ' `id` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, '
        . ' `naam` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `ww` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `email` VARCHAR(50) NOT NULL'
        . ' )'
        . ' ENGINE = myisam;';

mysql_query($sql) or die(mysql_error());

?>


dit is ff zo uit mijn hoofd dus het kan niet helemaal kloppen

Edit:

ff gecheckt en het klopt

Foutje opgelost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jorn Engelbart
 
M Rodrigo

M Rodrigo

22/02/2007 22:37:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt. het lukt nu, maar kan je de bestand met je database gegevens niet include.????
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Rodrigo
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

22/02/2007 22:39:00
Quote Anchor link
ja gwn een bestandje maken met de gegevens en includen :D
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

22/02/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Offtopic:

@jorn variabelen buiten de quotes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

//Instellingen van de MySQL en database
$dbhost = 'localhost';  //Naam van je server  
$dbname = 'je database';    //Naam van je database
$dbuser = 'root';     //Naam van de gebruiker
$dbpassword = '';     //Wachtwoord gebruiker

//Verbinding maken met de database

$db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword)
or die ("Verbinding mislukt");
mysql_select_db($dbname, $db);

$sql = 'CREATE TABLE `login` ('
        . ' `id` INT(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, '
        . ' `naam` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `ww` VARCHAR(50) NOT NULL, '
        . ' `email` VARCHAR(50) NOT NULL'
        . ' )'
        . ' ENGINE = myisam;';

mysql_query($sql) or die(mysql_error());

?>

 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.