autospacing in layout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tommy

Tommy

16/09/2006 18:03:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een layout gemaakt in illustrator en photoshop. Eenmaal in dreamwaver verander ik de gif files onder de menu balk (links, rechts en midden) naar een background image zodat ik in het middelste vlak tekst kan typen. Ik typ mijn tekst, tot nu geen problemen. Als ik echter onder het einde van de background image ben gekomen krijg ik een rode opvulling. Ik wil echter dat de background images meerekken en zich aanpassen aan de hoeveelheid getypte tekst. Is dit mogelijk en hoe?

Groeten,
TV.

http://img235.imageshack.us/img235/923/stap1ul1.jpg
http://img53.imageshack.us/img53/3329/stap2ym8.jpg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:30:43
 
Jelmer -

Jelmer -

16/09/2006 18:05:00
 
Tommy

Tommy

16/09/2006 18:07:00
Quote Anchor link
nee ik wil de afbeelding uitrekken niet herhalen. Ik wil dat hij de afmetingen aanneemt van de cel waarin hij zich bevind en liefst zonder css...

thx
 
K i p

K i p

16/09/2006 18:33:00
Quote Anchor link
Dit is een plaatje dat mee rekt met de schermbreedte: Misschien heb je er iets aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
    <title>Meerekkend plaatje</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
        html, body {
            margin: 0;
            padding: 0;
            height: 100%;
        }
        img.rek_mee {
            width: 100%;
            left: 0;
            top: 0;
            position: absolute;
            z-index: 0;
        }
    </style>
</head>

<body>
    <img src="gekleurde_krijtjes.jpg" class="rek_mee" alt="Ik rek mee" />
</body>

</html>
 
Tommy

Tommy

16/09/2006 18:37:00
Quote Anchor link
je gebruikt dus css...
hm kga het ook eens proberen aan de hand van css..
 
Tommy

Tommy

16/09/2006 19:04:00
Quote Anchor link
nee dat is het niet...is het echt niet mogelijk in html zonder css?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/09/2006 19:10:00
Quote Anchor link
Waarom wil je zo graag zonder css werken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2006 19:16:00
Quote Anchor link
Hier is al eens een vraag over geweest. Om dit zonder CSS te willen is trouwens onzin. CSS is ervoor gemaakt, dus gebruik het dan ook.

http://www.jankoehoorn.nl/rek_mee.php
 
Tommy

Tommy

16/09/2006 19:17:00
Quote Anchor link
http://www.jankoehoorn.nl/rek_mee.php ?
ik zie daar niets..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
Vdleije .

vdleije .

16/09/2006 19:20:00
Quote Anchor link
Je moet je formaat is kleiner schuiven van het schermpje!
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

16/09/2006 20:15:00
Quote Anchor link
warom zou je dat niet in tabellen in combinatie met css doen??
 
Tommy

Tommy

17/09/2006 10:35:00
Quote Anchor link
neen dit is niet wat ik bedoel. de layout moet zich niet aanpassen aan de grote van het venster maar aan de inhoud van het middenste vak. Als er meer tekst is in het middenste vak moeten de background gif mee uitrekken. De gifs links en rechts moeten dat ook...


div.layout-29 {
position:absolute;
left:19px;
top:262px;
width:725px;
height:148px;
}

div.index-30 {
position:absolute;
left:744px;
top:262px;
width:22px;
height:148px;
}

div.index-31 {
position:absolute;
left:0px;
top:410px;
width:766px;
height:26px;
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 10:36:00
Quote Anchor link
Het was ook geen kant en klaar script, het was een voorbeeld om te laten zien dat het mogelijk is.
 
Tommy

Tommy

17/09/2006 10:39:00
Quote Anchor link
moet ik dan het gif bestand als background-image nemen in de css class? moet ik de position veranderen?
ik weet echt niet waar te beginnen. heb de layout vanuit photoshop > safe for web > css by classes geexporteerd
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 10:47:00
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon de source-code van mijn voorbeeld bekijken om te zien hoe het gedaan is?
 
Tommy

Tommy

17/09/2006 10:52:00
Quote Anchor link
daar kan ik niets mee doen door de h&w inte stellen op 100% krijg ik alleen maar rare effecten.
Ik heb nu dit:
div.layout-29 {
position:absolute;
left:19px;
top:263px;
width:100%;
height:1;
background-image:url(images/layout_29.gif);
}
alleen helpt dit mijn probleem niet. is het echt niet mogelijk dat gif de afmetingen aannemen van een cel in html?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 10:53:00
Quote Anchor link
Ik zal even voor je kijken, moment.
 
Tommy

Tommy

17/09/2006 10:56:00
Quote Anchor link
http://www.php-stuff.net/layout/ hier is alles wat ik heb

edit: vroeger deed ik het met rowspan maar ik werk nu met een gradient waadoor dat niet meer mogelijk is. Ik ga eff proberen de gradient in stukken te snijden, misschien levert dat meer resultaat op
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 11:09:00
Quote Anchor link
Gaat het om het plaatje achter deze tekst?
 
Tommy

Tommy

17/09/2006 11:15:00
Quote Anchor link
ja, idd als de text langer word moet de achtergrond afbeelding worden uitgerokken en de 2 gif files aan de linker en rechterkant natuurlijk ook om de mooie layout te behouden.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/09/2006 11:19:00
Quote Anchor link
Dit effect kun je bereiken met 1 plaatje. De basiskleur van je cel is blauw, met een gradient naar wit aan de onderkant. Als je dus zoiets doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    td.content {
        background: #09f url(gradient.jpg) center bottom repeat-x;
    }

dan ben je eigenlijk al klaar. Die kleur #09f moet je wel aanpassen zodat hij precies klopt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.