background colour werkt niet helemaal naar behoren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon den H

Leon den H

06/11/2010 10:07:39
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig om een website te bouwen. Ben aan het spelen met include etc, maar heb een klein probleempje.

Alles wordt wel goed ingeladen, maar krijg de achtergrond niet in een andere kleur. Wat ik ook doe het blijft wit. Bij vernieuwen zie ik soms wel eerst een blauwe kleur, maar veranderd daarnie direct weer in wit.

Ik weet niet waar ik dit moet aanpassen (top.php, index.php of top.php).

Waarschijnlijk is het iets heel kleins, maar ik zie het even niet meer.

Hieronder de code:

top.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?PHP
!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<
html lang="en">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<
meta name="Generator" content="Serif WebPlus X4 (12.0.1.022)">
<
title>Home</title>
<
link rel="stylesheet" href="<?= $root ?>/style.css" type="text/css" />

<
script type="text/javascript" src="wpscripts/jsNavBarFuncs.js"></script>

<script type="text/javascript" src="wpscripts/wp_navbar_flash.js"></script>
<script type="text/javascript" src="customnavtree1.js"></script>
<script type="text/javascript" src="customnavtree2.js"></script>
<style type="text/css">
<!--
body {margin: 0px; padding: 0px;}
a:link {color: #2c3651;}
a:visited {color: #1f5b8b;}
a:hover {color: #2c3651;}
a:active {color: #2c3651;}
.Standaard-P
        {
        margin:0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align:left; font-weight:400;
        }
.Standaard-alinealettertype-C
        {
        font-family:"Verdana", sans-serif; font-weight:700; font-size:13.0px;
        line-height:1.23em; color:#ffffff;
        }
-->
</style>
<script type="text/javascript" src="wpscripts/jspngfix.js"></script>
<script type="text/javascript"><!--
var blankSrc = "wpscripts/blank.gif";
--></script>

</head>

<body text="#000000" style="background-color:#ffffff; text-align:center; height:405px;">

<div style="background-color:#e7e7e7;text-align:left;margin-left:auto;margin-right:auto;position:relative;width:850px;height:405px;">
<div style="position:absolute; left:0px; top:123px; width:850px; height:32px;">
    <img src="wpimages/wp58996a6d.png" width="850" height="32" border="0" id="meta_1" name="meta_1" title="" alt="" onload="OnLoadPngFix()"></div>
<div id="nav_80" style="position:absolute; left:529px; top:123px; width:315px; height:26px;">P:52px;-moz-box-sizing:border-box;box-sizing:border-box; overflow:hidden;">
<p class="Standaard-P"><span class="Standaard-alinealettertype-C">Telefoon:</span></p>
<p class="Standaard-P"><span class="Standaard-alinealettertype-C">06 </span></p>
<p class="Standaard-P"><span class="Standaard-alinealettertype-C">06 </span></p>
</div>
<div style="position:absolute; left:0px; top:332px; width:850px; height:32px;">
    <img src="wpimages/wp58996a6d.png" width="850" height="32" border="0" id="meta_10" name="meta_10" title="" alt="" onload="OnLoadPngFix()"></div>
<div style="position:absolute; left:0px; top:13px; width:850px; height:110px;">
    <img src="wpimages/wp0e35236b_05.jpg" width="850" height="110" border="0" id="pic_1" name="pic_1" title="" alt=""></div>
</div>
</body>
</html>
?>


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
<?PHP
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<
html lang="en">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<
meta name="Generator" content="Serif WebPlus X4">
<
title>Home</title>
<
script type="text/javascript" src="wpscripts/jquery.js"></script>

<script type="text/javascript" src="wpscripts/jquery.timers.js"></script>
<script type="text/javascript" src="wpscripts/jquery.wpgallery.js"></script>

<script language="JavaScript">
var nImgNum_pg_1 = 0;
wp_imgArray_pg_1 = new Array();
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/a95d.jpg", 262, 109, "wpimages/a95dt.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/cd40.jpg", 262, 196, "wpimages/cd40t.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/51ad.jpg", 262, 196, "wpimages/51adt.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/c6db.jpg", 262, 196, "wpimages/c6dbt.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/477a.jpg", 262, 196, "wpimages/477at.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/258f.jpg", 262, 196, "wpimages/258ft.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/dce7.jpg", 262, 196, "wpimages/dce7t.jpg", "");
wp_imgArray_pg_1[nImgNum_pg_1++] = new wp_galleryimage("wpimages/83a3.jpg", 262, 196, "wpimages/83a3t.jpg", "");
</script>
<style type="text/css">



<!--
body {; margin: 0px; padding: 0px;}
a:link {color: #2c3651;}
a:visited {color: #1f5b8b;}
a:hover {color: #2c3651;}
a:active {color: #2c3651;}
.Normal-P
        {
        margin:0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align:center; font-weight:400;
        }
.Normal-P0
        {
        margin:0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align:left; font-weight:400;
        }
.Body-P
        {
        margin:0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; text-align:left; font-weight:400;
        }
.Normal-C
        {
        font-family:"Verdana", sans-serif; font-size:24.0px;
        line-height:1.21em;
        }
.Normal-C0
        {
        font-family:"Verdana", sans-serif; font-size:16.0px;
        line-height:1.13em;
        }
.Normal-C1
        {
        font-family:"Verdana", sans-serif; font-weight:700; font-size:16.0px;
        line-height:1.13em;
        }
-->
</style>
<script type="text/javascript" src="wpscripts/jspngfix.js"></script>
<script type="text/javascript"><!--
var blankSrc = "wpscripts/blank.gif";
--></script>

<script language="JavaScript">
$(document).ready(function() {

$('#wp_gallery_pg_1').wpgallery({
    imageArray: wp_imgArray_pg_1,
    nTotalImages: nImgNum_pg_1,
    nGalleryLeft: 570,
    nGalleryTop: 296,
    nGalleryWidth: 262,
    nGalleryHeight: 200,
    nImageDivLeft: 0,
    nImageDivTop: 0,
    nImageDivWidth: 262,
    nImageDivHeight: 200,
    nControlBarStyle: 0,
    nControlBarExternalTop: 10,
    bNavBarOnTop: true,
    bShowNavBar: false,
    nNavBarAlignment: 0,
    strNavBarColour: 'none',
    nNavBarOpacity: 1.0,
    nNavBarIconWidth: 24,
    nNavBarIconHeight: 24,
    bShowCaption: false,
    bCaptionCount: true,
    strCaptionColour: '#ffffff',
    nCaptionOpacity: 0.6,
    strCaptionTextColour: '#000000',
    nCaptionFontSize: 12,
    strCaptionFontType: 'Courier New,Arial,_sans',
    strCaptionAlign: 'center',
    strCaptionFontWeight: 'normal',
    bShowThumbnails: false,
    nThumbStyle: 1,
    nThumbPosition: 0,
    nThumbLeft: 30,
    nThumbTop: 76,
    nThumbOpacity: 0.5,
    nTotalThumbs: 5,
    nThumbSize: 40,
    nThumbSpacing: 3,
    bThumbBorder: true,
    strThumbBorderColour: '#000000',
    strThumbBorderHoverColour: '#ffffff',
    strThumbBorderActiveColour: '#ffffff',
    bShowThumbnailArrows: true,
    nThumbButtonSize: 24,
    nThumbButtonIndent: 50,
    nColBorderWidth: 2,
    nTransitionStyle: 1,
    nStaticTime: 3000,
    nTransitTime: 500,
    bAutoplay: true,
    loadingButtonSize: 38,
    bPageCentred: true,
    nPageWidth: 850,
    nZIndex: 100,
    loadingButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_loading_1.gif',
    blankSrc: 'wpscripts/blank.gif',
    rewindButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_rewind_0.png',
    prevButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_previous_0.png',
    playButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_play_0.png',
    pauseButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_pause_0.png',
    nextButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_next_0.png',
    forwardButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_forward_0.png',
    thumbRewindButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_rewind_0.png',
    thumbForwardButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_forward_0.png',
    rewindoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_rewind_over_0.png',
    prevoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_previous_over_0.png',
    playoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_play_over_0.png',
    pauseoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_pause_over_0.png',
    nextoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_next_over_0.png',
    forwardoverButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_forward_over_0.png',
    thumboverRewindButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_rewind_over_0.png',
    thumboverForwardButtonSrc: 'wpimages/wpgallery_forward_over_0.png',
    strRewindToolTip: 'Reverse',
    strPreviousToolTip: 'Previous',
    strPlayToolTip: 'Play',
    strPauseToolTip: 'Pause',
    strNextToolTip: 'Next',
    strForwardToolTip: 'Forward',
    strThumbRewindToolTip: 'Reverse',
    strThumbForwardToolTip: 'Forward'
});

})
</script>



</head>
<?php include("top.php"); ?>

<body text="#000000" style="background-color:#e7e7e7; text-align:center; height:1000px;">
 
<div style="background-color:#e7e7e7;text-align:left;margin-left:auto;margin-right:auto;position:relative;width:850px;height:530px;">
<div style="position:absolute; left:0px; top:0px; width:850px; height:530px;">
    <img src="wpimages/wp1cc2f42a.png" width="850" height="530" border="0" id="qs_4" name="qs_4" title="" alt="" onload="OnLoadPngFix()"></div>
<div id="txt_1" style="position:absolute; left:13px; top:0px; width:837px; height:495px;-moz-box-sizing:border-box;box-sizing:border-box; overflow:hidden;">
<p class="Normal-P"><span class="Normal-C">Welkom op de internetpagina</span></p>
</div>
<div id="wp_gallery_pg_1" style="position:absolute; left:570; top:296; width:262; height:200; overflow:hidden;"></div>
</div>
<?php include("end.php"); ?>
</body>
</html>

?>


end.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?PHP
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<
html lang="en">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<
meta name="Generator" content="Serif WebPlus X4">
<
title>Home</title>
<
style type="text/css">
<!--

body {margin: 0px; padding: 0px;}
a:link {color: #2c3651;}
a:visited {color: #1f5b8b;}
a:hover {color: #2c3651;}
a:active {color: #2c3651;}
.Body-P
        {
        margin:0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; text-align:center; font-weight:400;
        }
.
Body-C
        {
        font-family:"Verdana", sans-serif; font-weight:700; font-size:12.0px;
        line-height:1.17em; color:#ffffff;
        }
-->
<
/style>
<
script type="text/javascript" src="wpscripts/jspngfix.js"></script>

<script type="text/javascript"><!--
var blankSrc = "wpscripts/blank.gif";
--></script>
</head>

<body text="#000000" style="background-color:#ffffff; text-align:center; height:80px;">
<div style="background-color:#e7e7e7;text-align:left;margin-left:auto;margin-right:auto;position:relative;width:850px;height:80px;">
<div style="position:absolute; left:0px; top:0px; width:850px; height:60px;">
    <img src="wpimages/wp42429d68.png" width="850" height="60" border="0" id="meta_10" name="meta_10" title="" alt="" onload="OnLoadPngFix()"></div>
<div id="txt_2_C01" style="position:absolute; left:0px; top:7px; width:850px; height:50px;">
    <div class="Body-P">
        <span class="Body-C"> 2008-<wbr>2010<br></span></div>
    <div class="Body-P">
        <span class="Body-C"></span></div>
</div>
</div>
</body>
</html>
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:52:21
 
Wouter J

Wouter J

06/11/2010 10:19:24
Quote Anchor link
Waarom open je boven en onderaan elke pagina php? Je schrijft dat gewoon in HTML.

Daarnaast heb je als ik het zo zie php include nog niet helemaal door. Want wat je include hoeft geen doctype/head/body te hebben. PHP include kopieerd de code bij het geinclude bestand gewoon letterlijk op de plaats van de include.
Dus als je dit heb:
nav.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ul>
<li>Home</li>
<li>About</li>
<li>Contact</li>
<ul>

index.php - code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="nav">
<?php
  include "nav.html";
?>

</div>

index.php - resultaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="nav">
<ul>
<li>Home</li>
<li>About</li>
<li>Contact</li>
<ul>
</div>


Je kan nu dus met css in de index.php de achtergrond bewerken van #nav.
Gewijzigd op 06/11/2010 10:19:54 door Wouter J
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

06/11/2010 10:42:57
Quote Anchor link
Waarom werk je niet met css
 
Wouter J

Wouter J

06/11/2010 11:14:17
Quote Anchor link
Jordi kroon op 06/11/2010 10:42:57:
Waarom werk je niet met css

Dat doet hij wel...
 
Justin S

Justin S

06/11/2010 11:30:37
Quote Anchor link
Zet je element waar je de background-color in bepaald eens op overflow: auto;
 
Leon den H

Leon den H

06/11/2010 13:09:04
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties en tips.
Ik zal hier mee aan de slag gaan!

p.s. @ wouter dat klopt ik ben inderdaad hier totaal nieuw in.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.