Background image in een script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

13/07/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik een image als background zetten maar enkel in dit script (in mijn geval een contactform), dus dat ik alleen in de contact.php die image als bg heeft en niet op de andere pages?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:24:19
 
- -

- -

13/07/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<style type="text/css">
body{background-image: url("hier.je.plaatje.jpeg")}
</style>'
;
?>
 
Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

13/07/2006 18:09:00
Quote Anchor link
nu geeft ie wel op de gehele site die image als achtergrond en niet alleen in het content vak :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn Defieuw
 
Steff   an

Steff an

13/07/2006 18:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
/*CSS*/
#je_content_id{
background-image: url("hier.je.plaatje.jpeg")
}
/*HTML*/
<div id='je_content_id'>Tekst</div>


Zal alleen een achtergrond geven in de div met id 'je_content_id'.
Wil je dat alleen op de pagina contact.php een achtergrond wordt weergegeven, dan kun je misschien gebruik maken van een if-constructie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_SERVER['PHP_SELF'] == 'contact.php')
  {

   echo '<style type="text/css">
body{background-image: url("hier.je.plaatje.jpeg")}
</style>'
;
  }

?>


of iets dergelijks.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Stijn Defieuw

Stijn Defieuw

13/07/2006 19:16:00
Quote Anchor link
Kan het niet gewoon zonder divs, gewoon dat ie bij de contact.php in het content vak die image als bg zet?
Stijn

Edit: Iemand :(?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn Defieuw
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.