Background Image in Mozilla en IE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zackat

zackat

04/04/2006 20:46:00
Quote Anchor link
Heb de volgende css:

body{
text-align:center; /* IE */
font-size:62.5%;
font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
background: #9CA28A url(../images/bg.gif) repeat; /* IE Quirks mode*/
background-attachment: fixed;
}

#wrap{
width:750px;
margin:0 auto;
text-align:left;
font-size:1.2em;
background-color:#FFFFFF;
border-left:15px solid #FFFFFF;
border-right:15px solid #FFFFFF;
}

Hiermeer krijg ik in IE de background image te zien, in Mozilla niet.

De bedoeling is dat de zijkanten buiten de wrap de image moeten laten zien en binnen de wrap gewoon wit.

Hoe krijg ik dat voor elkaar ook voor Mozilla?

Gr
Zackat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zackat
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:25:54
 

04/04/2006 21:12:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo gauw niet weten, wat ik wel weet is dat het een beetje raar is om url(.......) repeat; en dan vervolgens background-attachment: fixed;, als ik me niet vergis doen die hetzelfde.

En volgens mij moet je in FF niet background gebruiken maar background-image.
 
Zackat

zackat

04/04/2006 21:25:00
Quote Anchor link
ik heb een repeat gebruikt ivm met tiles (tegels) die herhaald moeten worden. background-attachement: fixed is voor het niet mee scrollen van de tegeltjes.

ook background in background-image veranderd als:
body{
text-align:center; /* IE */
font-size:62.5%;
font-family:"Trebuchet MS", Arial, Helvetica, sans-serif;
background-color: #9CA28A;
background-image:url(../images/bg.gif);
background-repeat: repeat; /* IE Quirks mode*/
background-attachment: fixed;
}

...maar dit maakt niets uit...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door zackat
 

04/04/2006 21:41:00
Quote Anchor link
Zegt het Javascript console iets?
Dat zeurt ook over PHPHulps CSS, dus zal bij jou ook CSS waarschuwingen kunnen geven.
 
Zackat

zackat

04/04/2006 21:58:00
Quote Anchor link
Javascript console, nee zegt me niets
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

04/04/2006 22:02:00
Quote Anchor link
In Firefox --> Extra--> Javascript console
 

04/04/2006 22:35:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Zegt het Javascript console iets?
Dat zeurt ook over PHPHulps CSS, dus zal bij jou ook CSS waarschuwingen kunnen geven.


zeurt?

Man die geeft honderden errors over CSS, ik gebruik het nooit maar nu zu ik het pas.
 
Zackat

zackat

04/04/2006 22:51:00
Quote Anchor link
Net gedaan. Handig ding. Had 1 foutje in mijn css. Had heigth staan ipv height.

Voor de rest zeurt tie niet. Niets over mijn background.

Heb het nu zo staan:
html {background: #9CA28A url(../images/bg.gif) repeat; }

werkt in moz, maar krijg nu een margin aan de onderkant (20px?) met de tiles wat niet de bedoeling is. Hoe krijg ik dit nu weg?
 
Crispijn -

Crispijn -

04/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
En als je repeat daar weghaalt? Normaal herhaalt hij achtergronden altijd nl. En dan doe je het zo als je wil dat ie niet herhaalt wrodt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
body {
background- color: #9CA28A;
background-image: rl(../images/bg.gif);
background-repeat: no-repeat;
}


Je zegt dus nadrukkelijk dat je hier niet wil dat ie herhaalt wordt.

Zomaar een tip...
 
Zackat

zackat

04/04/2006 23:14:00
Quote Anchor link
no-repeat is niet herhalen; precies.

aangezien het tegeltjes zijn (tiles) van 35x35 en ze de background moeten vullen gebruik ik dus wel repeat.

De marge van 20px had ik gewoon in mijn footer zitten!! (moet maar stoppen denk ik voor vandaag)

#footer {clear:both; width:750px; padding-top:5px; margin-bottom:20px; text-align:center; font-size:.8em; color:#CCCCCC;border-top:1px solid #CFE0D8}

nu weggehaald.
alles opgelost.

Thanks guys
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.