back-up programma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 17:54:12
Quote Anchor link
Kent iemand toevallig een goed back-up programma (voor Windows)? Ik zoek een programma waarmee ik makkelijk (met een druk op de knop) bestanden die in een bepaalde map op de computer staan kan kopiëren naar een map op een externe harde schijf. Het programma hoeft niet gratis te zijn.

Het mooiste zou zijn als het programma bestanden kan kopiëren vanuit de "bron" folder naar de back-up folder. En dan op zo'n manier dat uitsluitend de bestanden worden gekopieerd/overschreven die op de computer nieuw zijn aangemaakt of gewijzigd (obv het 'laatst gewijzigd' tijdstip). Bestanden die al op de externe harde schijf staan en die niet gewijzigd zijn op de computer, hoeven niet overschreven te worden. Dus uitsluitend nieuwe en aangepaste bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd. En oh ja, bestanden die op de computer verwijderd zijn, moeten op de harde schijf dan ook worden verwijderd. Het resultaat is dus dat de back-up map op de harde schijf een exacte "kloon" wordt van de map op de computer.

Het gaat echt om een kopie van bestanden en niet om een image van de harde schijf. Wie weet hier een handig programmaatje voor?

Tips zijn welkom.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 10:15:57
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/12/2019 18:06:04
Quote Anchor link
Met Google Drive en Microsoft OneDrive kun je automatisch een directory synchroniseren met een kopie in de cloud.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 18:28:20
Quote Anchor link
Thanks Ward, maar ik zoek geen cloud-oplossing. Het gaat echt om een lokale back-up van computer naar externe harde schijf waarbij de map op de harde schijf dus wordt gesynchroniseerd met de map op de computer zodat ik een back-up heb.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/12/2019 20:45:16
Quote Anchor link
Misschien moet je eens googelen op RAID...

Waarschuwing van mijn kant:
De oplossing die je zoekt biedt geen oplossing bij diefstal, brand- en waterschade. Ik hoop dat je je hiervan bewust bent.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 21:58:08
Quote Anchor link
Thanks Frank ... I know ;)

Raid ken ik, maar is ook op dit moment niet wat ik zoek :)
Ik zoek gewoon een progje waarmee ik handig een back-up kan maken.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/12/2019 23:07:05
Quote Anchor link
Ik gebruik dit stukje knutselwerk. Doet volgens mij precies wat je wilt (met nog een versie archief). Aanroepen via CLI.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php

set_error_handler(function($number,$message,$filename,$line){
  throw new \Exception("$message ($filename:$line)",$number);
});


class Backup{

  public $exclude = [];
  public $infoDirTime = 30;
  public $maxErrors = 10;

  public $dirs = 0;
  public $files = 0;
  public $bytes = 0;
  public $copied = 0;
  public $deleted = 0;
  public $errors = 0;

  protected $_sourceDir = null;
  protected $_targetDir = null;
  protected $_registerDir = null;
  protected $_archiveDir = null;

  protected $_start = null;

  public function __construct($source_dir,$target_dir,$archive_dir){
    $this->_sourceDir = $source_dir;
    $this->_targetDir = $target_dir;
    $this->_archiveDir = $archive_dir;
    $this->_start = time();
  }


  protected function escape($filename){
    return escapeshellarg(str_replace('/','\\',$filename));
  }


  protected function archive($filename){
    if(!is_dir($archive_dir = dirname($archive_filename = $this->_archiveDir . date('/Y/m/d/') . $filename))) mkdir($archive_dir,0777,true);
    return rename($this->_targetDir . $filename,$archive_filename);
  }


  public function syncDir($path = null){
    $this->dirs++;
    $start = time();
    if(!is_dir($target_dir = $this->_targetDir . $path)) mkdir($target_dir,0777,true);
    $filenames = [];
    $dir = dir($this->_sourceDir . $path);

    while($filename = $dir->read()) if(trim($filenames[] = $filename,'.')){
      $filename = $path . '/' . $filename;
      foreach($this->exclude as $filter) if(preg_match($filter,$filename)) continue 2;
      if($path && $start && (time() - $start > $this->infoDirTime)){
        print("\r" . substr(str_pad(date('H:i ') . $path,79),0,79) . "\n");
        $start = null;
      }

      if(is_dir($this->_sourceDir . $filename)) $this->syncDir($filename);
      else try{
        $this->files++;
        $time = filemtime($source_filename = $this->_sourceDir . $filename);
        $this->bytes += ($size = filesize($source_filename));
        if(!($target_exists = is_file($target_filename = $this->_targetDir . $filename)) || ($time != filemtime($target_filename)) || ($size != filesize($target_filename))){
          if($target_exists) $this->archive($filename);
          if($size >= 2147483648) exec('copy ' . $this->escape($source_filename) . ' ' . $this->escape($target_filename));
          elseif(copy($source_filename,$target_filename)) touch($target_filename,$time);
          print(chr(8) . ['/','-','\\','|'][$this->copied++ % 4]);
        }
      }

      catch(\Exception $e){
        print("\nError: $filename: " . $e->getMessage() . ' (' . $e->getFile() . ':' . $e->getLine() . ")\n");
        if(++$this->errors >= $this->maxErrors) exit('Too many errors');
      }
    }

    $dir->close();

    $dir = dir($this->_targetDir . $path);
    while($filename = $dir->read()) if(trim($filename,'.') && !in_array($filename,$filenames) && $this->archive($path . '/' . $filename)) $this->deleted++;
    $dir->close();

    $value = $this->bytes;
    $unit = null;
    $units = ['k','M','G','T'];
    while($units && ($value > 1024)){
      $unit = array_shift($units);
      $value /= 1024;
    }

    $value = number_format($value,$unit ? ($value >= 100 ? 1 : 2) : 0);
    print("\rDir:{$this->dirs} File:{$this->files} Byte:$value$unit Copy:{$this->copied} Del:{$this->deleted} " . gmdate('H:i:s',time() - $this->_start) . '  ');
  }

}


?>
(ik zie dat er wat specifieke Windows dingentjes in zitten ->escape() functie))

En dan bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$backup
= new Backup('V:','F:/backup/server','F:/backup/archive/server');
$backup->exclude = [
  '/\\/temp$/',
  '/\\.te?mp$/',
  '/\\/cache$/',
  '/\\/logs?$/',
  '/\\/minified$/',
  '/\\/Thumbs.db$/'
];
$backup->syncDir();

?>
Gewijzigd op 11/12/2019 23:11:29 door Rob Doemaarwat
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 01:04:20
Quote Anchor link
@Rob ... uhm ... is dit om vanaf de server iets te kopiëren? Ik zoek gewoon een .exe programmaatje om lokaal op m'n computer iets te kunnen kopiëren :)
 
Jan R

Jan R

12/12/2019 07:17:57
Quote Anchor link
Geloof het of niet. Ik doe dit gewoon met een cmd scriptje.
Mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
xcopy D:\WebSites\janr.be\httpd.www \\ds2\web\ /d/s/e/c/h/r/y

Doet exact wat je wilt

parameters
d enkel indien veranderd of nieuw
s submappen
e ook lege mappen
c negeer fouten en doe verder
h ook verborgen bestanden
r overschijf RO bestanden
y standaard Yes op antwoord

dit verwijderd wel niet de bestaande bestanden.
Je hebt ook synctoy van MS ook gratis na configuratie een 4tal kliks om te starten
Gewijzigd op 12/12/2019 07:19:52 door Jan R
 
PHP ir

PHP ir

12/12/2019 08:35:29
Quote Anchor link
PHP CLI: (ook) ideaal voor lokaal! (als je PHP toch al geïnstalleerd hebt)
Gewijzigd op 12/12/2019 08:38:11 door PHP ir
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2019 08:58:50
Quote Anchor link
@Jan: voor het "ruige werk" is xcopy inderdaad prima. Ik heb mijn scriptje om 2 redenen gemaakt:
- Je kunt eenvoudig bestanden/directories uitsluiten (bijvoorbeeld cache en versiebeheer directories - daar staat xcopy anders zo'n enorme tijd in te graven, en ik hoef toch geen backup van m'n cache map).
- Doet meteen aan een soort versiebeheer (oude versie van bestanden terug kunnen vinden). Niet elke wijziging is altijd "bewust", maar met xcopy overschrijf je altijd de vorige versie (als je dagelijks een backup maakt dus meteen "die van gisteren"). Door de oude versies in een aparte map te bewaren kan ik altijd nog terug (kijken) naar een vorige versie. Ik sla dit in een mappenstructuur met jaar/maand/dag op, dus na een tijdje gooi ik gewoon de map van "2 jaar terug" volledig weg.

En zoals je zelf al aangeeft: nadeel van xcopy is dat verwijderde bestanden niet uit de backup worden verwijderd.
 

12/12/2019 13:37:56
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf fbackup. Maakt automatisch iedere week een backup voor mij, overschrijft de oude backup.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 21:27:39
Quote Anchor link
Thanks voor jullie reacties. Misschien is dat fbackup iets. Zal zelf ook nog verder zoeken.
 
Jan R

Jan R

13/12/2019 05:56:37
Quote Anchor link
Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf. Ik dacht sinds versie 7. Ik doe dit naar mijn nas. geen omkijken naar en ook versiegeschiedenis. of kan ook naar een andere (externe) hdd
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 10:29:46
Quote Anchor link
@Jan R

"Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf."

Dat ken ik niet. Waar vind je dat? Heb je meer uitleg?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2019 10:53:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 12:51:41
Quote Anchor link
@adoptive

Thanks ... soort versiebeheer dus. Kende ik niet. Niet wat ik zocht, maar wel grappig.
 
Ivo P

Ivo P

16/12/2019 16:07:07
Quote Anchor link
dergelijke software wordt ook wel meegeleverd met externe schijven of NASsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.