back-up programma

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 17:54:12
Quote Anchor link
Kent iemand toevallig een goed back-up programma (voor Windows)? Ik zoek een programma waarmee ik makkelijk (met een druk op de knop) bestanden die in een bepaalde map op de computer staan kan kopiëren naar een map op een externe harde schijf. Het programma hoeft niet gratis te zijn.

Het mooiste zou zijn als het programma bestanden kan kopiëren vanuit de "bron" folder naar de back-up folder. En dan op zo'n manier dat uitsluitend de bestanden worden gekopieerd/overschreven die op de computer nieuw zijn aangemaakt of gewijzigd (obv het 'laatst gewijzigd' tijdstip). Bestanden die al op de externe harde schijf staan en die niet gewijzigd zijn op de computer, hoeven niet overschreven te worden. Dus uitsluitend nieuwe en aangepaste bestanden worden naar de harde schijf gekopieerd. En oh ja, bestanden die op de computer verwijderd zijn, moeten op de harde schijf dan ook worden verwijderd. Het resultaat is dus dat de back-up map op de harde schijf een exacte "kloon" wordt van de map op de computer.

Het gaat echt om een kopie van bestanden en niet om een image van de harde schijf. Wie weet hier een handig programmaatje voor?

Tips zijn welkom.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:30:00
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/12/2019 18:06:04
Quote Anchor link
Met Google Drive en Microsoft OneDrive kun je automatisch een directory synchroniseren met een kopie in de cloud.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 18:28:20
Quote Anchor link
Thanks Ward, maar ik zoek geen cloud-oplossing. Het gaat echt om een lokale back-up van computer naar externe harde schijf waarbij de map op de harde schijf dus wordt gesynchroniseerd met de map op de computer zodat ik een back-up heb.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/12/2019 20:45:16
Quote Anchor link
Misschien moet je eens googelen op RAID...

Waarschuwing van mijn kant:
De oplossing die je zoekt biedt geen oplossing bij diefstal, brand- en waterschade. Ik hoop dat je je hiervan bewust bent.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2019 21:58:08
Quote Anchor link
Thanks Frank ... I know ;)

Raid ken ik, maar is ook op dit moment niet wat ik zoek :)
Ik zoek gewoon een progje waarmee ik handig een back-up kan maken.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

11/12/2019 23:07:05
Quote Anchor link
Ik gebruik dit stukje knutselwerk. Doet volgens mij precies wat je wilt (met nog een versie archief). Aanroepen via CLI.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php

set_error_handler(function($number,$message,$filename,$line){
  throw new \Exception("$message ($filename:$line)",$number);
});


class Backup{

  public $exclude = [];
  public $infoDirTime = 30;
  public $maxErrors = 10;

  public $dirs = 0;
  public $files = 0;
  public $bytes = 0;
  public $copied = 0;
  public $deleted = 0;
  public $errors = 0;

  protected $_sourceDir = null;
  protected $_targetDir = null;
  protected $_registerDir = null;
  protected $_archiveDir = null;

  protected $_start = null;

  public function __construct($source_dir,$target_dir,$archive_dir){
    $this->_sourceDir = $source_dir;
    $this->_targetDir = $target_dir;
    $this->_archiveDir = $archive_dir;
    $this->_start = time();
  }


  protected function escape($filename){
    return escapeshellarg(str_replace('/','\\',$filename));
  }


  protected function archive($filename){
    if(!is_dir($archive_dir = dirname($archive_filename = $this->_archiveDir . date('/Y/m/d/') . $filename))) mkdir($archive_dir,0777,true);
    return rename($this->_targetDir . $filename,$archive_filename);
  }


  public function syncDir($path = null){
    $this->dirs++;
    $start = time();
    if(!is_dir($target_dir = $this->_targetDir . $path)) mkdir($target_dir,0777,true);
    $filenames = [];
    $dir = dir($this->_sourceDir . $path);

    while($filename = $dir->read()) if(trim($filenames[] = $filename,'.')){
      $filename = $path . '/' . $filename;
      foreach($this->exclude as $filter) if(preg_match($filter,$filename)) continue 2;
      if($path && $start && (time() - $start > $this->infoDirTime)){
        print("\r" . substr(str_pad(date('H:i ') . $path,79),0,79) . "\n");
        $start = null;
      }

      if(is_dir($this->_sourceDir . $filename)) $this->syncDir($filename);
      else try{
        $this->files++;
        $time = filemtime($source_filename = $this->_sourceDir . $filename);
        $this->bytes += ($size = filesize($source_filename));
        if(!($target_exists = is_file($target_filename = $this->_targetDir . $filename)) || ($time != filemtime($target_filename)) || ($size != filesize($target_filename))){
          if($target_exists) $this->archive($filename);
          if($size >= 2147483648) exec('copy ' . $this->escape($source_filename) . ' ' . $this->escape($target_filename));
          elseif(copy($source_filename,$target_filename)) touch($target_filename,$time);
          print(chr(8) . ['/','-','\\','|'][$this->copied++ % 4]);
        }
      }

      catch(\Exception $e){
        print("\nError: $filename: " . $e->getMessage() . ' (' . $e->getFile() . ':' . $e->getLine() . ")\n");
        if(++$this->errors >= $this->maxErrors) exit('Too many errors');
      }
    }

    $dir->close();

    $dir = dir($this->_targetDir . $path);
    while($filename = $dir->read()) if(trim($filename,'.') && !in_array($filename,$filenames) && $this->archive($path . '/' . $filename)) $this->deleted++;
    $dir->close();

    $value = $this->bytes;
    $unit = null;
    $units = ['k','M','G','T'];
    while($units && ($value > 1024)){
      $unit = array_shift($units);
      $value /= 1024;
    }

    $value = number_format($value,$unit ? ($value >= 100 ? 1 : 2) : 0);
    print("\rDir:{$this->dirs} File:{$this->files} Byte:$value$unit Copy:{$this->copied} Del:{$this->deleted} " . gmdate('H:i:s',time() - $this->_start) . '  ');
  }

}


?>
(ik zie dat er wat specifieke Windows dingentjes in zitten ->escape() functie))

En dan bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$backup
= new Backup('V:','F:/backup/server','F:/backup/archive/server');
$backup->exclude = [
  '/\\/temp$/',
  '/\\.te?mp$/',
  '/\\/cache$/',
  '/\\/logs?$/',
  '/\\/minified$/',
  '/\\/Thumbs.db$/'
];
$backup->syncDir();

?>
Gewijzigd op 11/12/2019 23:11:29 door Rob Doemaarwat
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 01:04:20
Quote Anchor link
@Rob ... uhm ... is dit om vanaf de server iets te kopiëren? Ik zoek gewoon een .exe programmaatje om lokaal op m'n computer iets te kunnen kopiëren :)
 
Jan R

Jan R

12/12/2019 07:17:57
Quote Anchor link
Geloof het of niet. Ik doe dit gewoon met een cmd scriptje.
Mijn code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
xcopy D:\WebSites\janr.be\httpd.www \\ds2\web\ /d/s/e/c/h/r/y

Doet exact wat je wilt

parameters
d enkel indien veranderd of nieuw
s submappen
e ook lege mappen
c negeer fouten en doe verder
h ook verborgen bestanden
r overschijf RO bestanden
y standaard Yes op antwoord

dit verwijderd wel niet de bestaande bestanden.
Je hebt ook synctoy van MS ook gratis na configuratie een 4tal kliks om te starten
Gewijzigd op 12/12/2019 07:19:52 door Jan R
 
PHP ir

PHP ir

12/12/2019 08:35:29
Quote Anchor link
PHP CLI: (ook) ideaal voor lokaal! (als je PHP toch al geïnstalleerd hebt)
Gewijzigd op 12/12/2019 08:38:11 door PHP ir
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2019 08:58:50
Quote Anchor link
@Jan: voor het "ruige werk" is xcopy inderdaad prima. Ik heb mijn scriptje om 2 redenen gemaakt:
- Je kunt eenvoudig bestanden/directories uitsluiten (bijvoorbeeld cache en versiebeheer directories - daar staat xcopy anders zo'n enorme tijd in te graven, en ik hoef toch geen backup van m'n cache map).
- Doet meteen aan een soort versiebeheer (oude versie van bestanden terug kunnen vinden). Niet elke wijziging is altijd "bewust", maar met xcopy overschrijf je altijd de vorige versie (als je dagelijks een backup maakt dus meteen "die van gisteren"). Door de oude versies in een aparte map te bewaren kan ik altijd nog terug (kijken) naar een vorige versie. Ik sla dit in een mappenstructuur met jaar/maand/dag op, dus na een tijdje gooi ik gewoon de map van "2 jaar terug" volledig weg.

En zoals je zelf al aangeeft: nadeel van xcopy is dat verwijderde bestanden niet uit de backup worden verwijderd.
 

12/12/2019 13:37:56
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf fbackup. Maakt automatisch iedere week een backup voor mij, overschrijft de oude backup.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/12/2019 21:27:39
Quote Anchor link
Thanks voor jullie reacties. Misschien is dat fbackup iets. Zal zelf ook nog verder zoeken.
 
Jan R

Jan R

13/12/2019 05:56:37
Quote Anchor link
Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf. Ik dacht sinds versie 7. Ik doe dit naar mijn nas. geen omkijken naar en ook versiegeschiedenis. of kan ook naar een andere (externe) hdd
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 10:29:46
Quote Anchor link
@Jan R

"Je hebt trouwens ook nog bestandsgeschiedenis van Windows zelf."

Dat ken ik niet. Waar vind je dat? Heb je meer uitleg?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2019 10:53:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/12/2019 12:51:41
Quote Anchor link
@adoptive

Thanks ... soort versiebeheer dus. Kende ik niet. Niet wat ik zocht, maar wel grappig.
 
Ivo P

Ivo P

16/12/2019 16:07:07
Quote Anchor link
dergelijke software wordt ook wel meegeleverd met externe schijven of NASsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.