bank script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thymen none

thymen none

05/10/2010 20:01:59
Quote Anchor link
ik zit met een probleem ik wi leen soort van bank script maken voor mijn site maar ik kom er niet uit/verder

ik krijg verschillende problemen het moet uiteinderlijk een script worden dat je van de ene gebruiker credits kune versturen naar de andere maar dan moet je wel meer hebben dan 5.00 credits als je gaat versturen gaat er automatisch 1.99 credits van af


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php


ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
// phphulps bbcode engine is kut dus moet sluit tag openen:


session_start();
include_once "config.php";
global $c;
include_once "data.php";
global $config;
require_once('funciones.php');


    if($_POST['amount'] <= $data->bank) {

mysql_query("mysql update tb_users set money=money+($geld-0.99) where user_id = $id");
mysql_query("update tb_users SET money=money-($amount) WHERE where username = $username");
mysql_query("update tb_users SET money=money+($amount) WHERE where username = naar->$username");

}


if($money < 5.00){
echo"je moet meer dan 5.00 credits hebben om iets te kunnen versturen";
}
    else    {

echo "het bedrag is verstuurd";
}





?>



<form action="bank.php" method="post">
                                        <table>
                    <tr><td class="midtext">Gebruikers naam:</td><td><input type="text" name="username" size="25" class="form" autocomplete="off"></td></tr>
                    <tr><td class="midtext">bedrag:</td><td><input style="width: 100%;" name="amount" type="text" maxlength=11></td></tr>

                     <tr><td class="midtext" valign="top">Security Code:</td><td class="midtext"><?php include("./image.php");?></td></tr>
</form>


gezellig,
Gewijzigd op 05/10/2010 21:04:44 door Thymen none
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:35:55
 

05/10/2010 20:11:08
Quote Anchor link
Ok.
Fijn voor je.
Ga eens rondkijken op het forum wat er meestal tegen beginners gezegd wordt.
Anders wordt het ook zo'n herhaling.
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 20:12:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
// phphulps bbcode engine is kut dus moet sluit tag openen:

dat heb ik er net ingezet en er kloppen idd een aantal dingen niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
Notice: Undefined index: amount in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 17

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: data in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 17

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Trying to get property of non-object in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 17

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: geld in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 19

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: id in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 19

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: amount in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 20

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: username in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 20

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: amount in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 21

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: username in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 21

Free Web Hosting

PHP Error Message

Notice: Undefined variable: money in /home/a9108442/public_html/bux/bank.php on line 25

dat krijg ik
dat heb ik er net ingezet en er kloppen idd een aantal dingen niet

ja! idd fijn voor mij (als je helpt)
met vriendelijke groeten;)
Thymen
Gewijzigd op 05/10/2010 20:13:41 door thymen none
 

05/10/2010 20:14:21
Quote Anchor link
Jij kan jezelf helpen door naar andere te kijken ;-)
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/10/2010 20:14:26
Quote Anchor link
waar kom je niet uit, wat lukt er niet, wat heb je al geprobeerd, wat waren de errors? de standaard vragen...
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 20:15:48
Quote Anchor link
waar ik niet uit kom is hoe ik het verder moet maken waar ik bijv.
invoer als $amount hoe ik dat werkend krijg

error`s staan er boven
standart vragen zijn er bijna nooit :p
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/10/2010 20:19:00
Quote Anchor link
je checkt nog niet of het formulier is gepost, ook controleer je niet of de waarden in het formulier zijn gepost
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 20:20:23
Quote Anchor link
ja,
dat zag ik maar hoe moet ik dat oplossen (ik ben ook nog maar een n@@b dus zou je het mis willen uitleggen hoe en niet zo maar een code willen geven van kijk zo moet het ?
(als je dat vanplan was)

m.v.g.
Thymen
 
Hipska BE

Hipska BE

05/10/2010 20:22:52
Quote Anchor link
Beste uitleg van het verwerken van formulieren vind je in de meeste beginners tutorials voor php.
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

05/10/2010 20:55:00
Quote Anchor link
Is het niveau van gezelligheid nu alweer aan het dalen??
 
Niels K

Niels K

05/10/2010 20:57:55
Quote Anchor link
@thymen

Zet a.u.b je post terug. Er zijn misschien mensen die je wel willen helpen. Ik snap jouw reactie ook wel hoor. Als je zo wordt 'geholpen', maar zeg dat dan normaal en verander je topic post niet. Dit is voor de personen die wat later dit topic jumpen vervelend;)
 

05/10/2010 21:03:38
Quote Anchor link
Ik geloof in het principe dat alles zelf te leren is, vooral als het al honderd keer gezegd is.
Misschien komt het wat negatief over, maar zo bedoel ik het niet.
Volgens mij is het ook het leukste om php te leren als je alles zelf ontdekt.
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 21:07:45
Quote Anchor link
Ok.
Fijn voor je.
Ga eens rondkijken op het forum wat er meestal tegen beginners gezegd wordt.
Anders wordt het ook zo'n herhaling.


"Fijn voor je." klinkt al raar had dan gewoon dat weg gelaten ik heb me niet geregistreerd om ruzie te maken maak gewoon om geholpen te worden.

"Anders wordt het ook zo'n herhaling."
blijf het dan herhalen ik heb het nergens zien staan hoor een standaard vraag ofzo

mja i verleden tijd
*nieuwe start xD
 

05/10/2010 21:10:46
Quote Anchor link
Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Fijn voor je." klinkt al raar had dan gewoon dat weg gelaten ik heb me niet geregistreerd om ruzie te maken maak gewoon om geholpen te worden.

Dit is gewoon een antwoord op jou.
Als iemand de vraag stelt 'Kan dit?' na uitleg van iets, dan zeg ik ook gewoon ja of nee.
Jij zei 'Ik heb dit script', nou, dat is vind ik fijn voor jouw. Sommige mensen krijgen nog niet eens één ding uit hun vingers.

Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Anders wordt het ook zo'n herhaling."
blijf het dan herhalen ik heb het nergens zien staan hoor een standaard vraag ofzo

Als alle beginners nou eerst eens effe rond kijken hier op het forum, dan zullen ze een aantal standaard opmerkingen vinden die ze sowieso wel kunnen gebruiken...
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 21:12:27
Quote Anchor link
Karl Karl op 05/10/2010 21:10:46:
Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Fijn voor je." klinkt al raar had dan gewoon dat weg gelaten ik heb me niet geregistreerd om ruzie te maken maak gewoon om geholpen te worden.

Dit is gewoon een antwoord op jou.
Als iemand de vraag stelt 'Kan dit?' na uitleg van iets, dan zeg ik ook gewoon ja of nee.
Jij zei 'Ik heb dit script', nou, dat is vind ik fijn voor jouw. Sommige mensen krijgen nog niet eens één ding uit hun vingers.

Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Anders wordt het ook zo'n herhaling."
blijf het dan herhalen ik heb het nergens zien staan hoor een standaard vraag ofzo

Als alle beginners nou eerst eens effe rond kijken hier op het forum, dan zullen ze een aantal standaard opmerkingen vinden die ze sowieso wel kunnen gebruiken...

moet je voor de grap is op fok forum doen ;) even alles bekijken
maarja zoals ik al zei tijd voor een nieuwe start toch ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2010 21:13:21
Quote Anchor link
Waarom staat er geen enkele vraag of probleemstelling bij? Moeten we die zelf verzinnen?
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 21:14:35
Quote Anchor link
*maar ik kom er niet uit/verder*
en ik krijg verschillende problemen

btw SanThe alles goed xD
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2010 21:16:52
Quote Anchor link
Thymen none op 05/10/2010 21:14:35:
*maar ik kom er niet uit/verder*
en ik krijg verschillende problemen

btw SanThe alles goed xD


Ja hoor, alles prima.
Maar ik kan niets met dit soort meldingen.
 
Pim -

Pim -

05/10/2010 21:19:04
Quote Anchor link
Mag ik alsjeblieft je URL als het op internet staat >:-)
 
Thymen none

thymen none

05/10/2010 21:19:40
Quote Anchor link
het komt er op neer dat
het nog niet werkt zoals ik wil (hier een voorbeeld) :http://thjb.comze.com/bux/bank.php
wat moet ik verder doen om het te laten werken
 

05/10/2010 21:20:45
Quote Anchor link
Thymen none op 05/10/2010 21:12:27:
Karl Karl op 05/10/2010 21:10:46:
Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Fijn voor je." klinkt al raar had dan gewoon dat weg gelaten ik heb me niet geregistreerd om ruzie te maken maak gewoon om geholpen te worden.

Dit is gewoon een antwoord op jou.
Als iemand de vraag stelt 'Kan dit?' na uitleg van iets, dan zeg ik ook gewoon ja of nee.
Jij zei 'Ik heb dit script', nou, dat is vind ik fijn voor jouw. Sommige mensen krijgen nog niet eens één ding uit hun vingers.

Thymen none op 05/10/2010 21:07:45:
"Anders wordt het ook zo'n herhaling."
blijf het dan herhalen ik heb het nergens zien staan hoor een standaard vraag ofzo

Als alle beginners nou eerst eens effe rond kijken hier op het forum, dan zullen ze een aantal standaard opmerkingen vinden die ze sowieso wel kunnen gebruiken...

moet je voor de grap is op fok forum doen ;) even alles bekijken
maarja zoals ik al zei tijd voor een nieuwe start toch ;)

Nee, want ik zit niet op fok. Fok is een ander forum. Wij zitten nu op phphulp en niet op fok.
Zie beneden.

SanThe Nvt op 05/10/2010 21:13:21:
Waarom staat er geen enkele vraag of probleemstelling bij? Moeten we die zelf verzinnen?


Ja, dat was ook wel een beetje een probleem vond ik...

Maar goed, dit zijn iig de punten die ik heb gevonden:
- Waarvoor zijn globals $c en $config.
- Controleren of een form gepost is doe je met if($_SEVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
- Waar komt $data->bank vandaan?
- Gebruik geen mysql_fetch_object (ik gok dat jou niveau nog niet hoog genoeg is dat je daadwerkelijk een database klasse hebt gemaakt), is alleen maar traag, lomp, onhandig en vreet geheugen.
- Variabelen buiten quotes.
- Alle queries zijn verkeerd:
1. Mysql hoort er niet voor te staan
2. Twee keer where.
3. Twee keer where, haal variabelen buiten quotes, spot the error.
- Waar komt $money vandaan?
- Tabellen horen geen forms te stylen / lay-outen.
Deze punten had je toch kunnen vinden?
Thymen none op 05/10/2010 21:19:40:
(...)
wat moet ik verder doen om het te laten werken

In deze volgorde:
- Html leren.
- Css leren.
- Php leren.
- Sql leren.
Gewijzigd op 05/10/2010 21:22:24 door
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.