Banksysteempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

06/01/2016 10:41:29
Quote Anchor link
Voor een spel dat ik aan het maken ben, probeer ik een banksysteem te maken.
De bedoeling is dat de gebruiker het bedrag wat op zijn bank staat en wat hij "contant" heeft, kan aanpassen.
Maar niet boven een bepaald bedrag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
    session_start(); ?>

    <?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>

<?php
if(isset($_GET['club']))
{

  $club = $_GET['club'];
  // getting info from db
}
$maxbudget = "500.000";
?>

<?php
//=============Configuring Server and Database=======
$host        =    'localhost';
$user        =    'root';
$password    =    '';
$database    =    'voetbal';

$conn        =    mysqli_connect($host,$user,$password, $database) or die('Server Information is not Correct');

//===============End Server Configuration============
//=============Starting Registration Script==========

$budget    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['budget']);
$bank    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['bank']);
if ($budget > $maxbudget){
if(isset($_POST['update']))
{

$sql = "UPDATE clubs SET budget ='$budget', bankbudget ='$bank' WHERE id='$id'";

       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "Je financiën zijn gewijzigd! <a href='index.php?id=$id&&club=$club'>Klik hier om terug te gaan naar de homepagina</a>";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();
}}

else if ($bank > $maxbudget){
if(isset($_POST['update']))
{

$sql = "UPDATE clubs SET budget ='$budget', bankbudget ='$bank' WHERE id='$id'";

       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "Je financiën zijn gewijzigd! <a href='index.php?id=$id&&club=$club'>Klik hier om terug te gaan naar de homepagina</a>";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}


$conn->close();

}}

else {
    echo "Het ingevulde bedrag is te hoog!";
}
?>


$maxbudget is dat maximale budget. Maar nu wil ik door middel van die if en else if dat dus regelen.
Maar als ik in het form vakje van het bedrag wat ik op bank wil hebben bijv 600.000 invul, geeft hij aan dat het bedrag te hoog is, maar dat doet hij ook bij 450.000. Terwijl dat niet te hoog is (aangezien de max 500.000 is).

HOe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:01:51
 
- SanThe -

- SanThe -

06/01/2016 10:45:16
Quote Anchor link
Je kunt zonder de quotes werken, het zijn namelijk getellen en geen teksten.
Verder is een punt in een getal technisch gezien gewoon een komma.

$maxbudget = "500.000"; is een string en als getal 500
$maxbudget = 500000; is 500000

Toevoeging op 06/01/2016 10:49:31:

Hier staat een & teveel in.
index.php?id=$id&&club=$club

Regel 37 en 50.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

06/01/2016 11:17:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$conn
=mysqli_connect("localhost","root","","voetbal");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
{

echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
}

if(isset($_GET['speler_id']))
{

  $speler_id = intval($_GET['speler_id']);
}

if(isset($_GET['club']))
{

  $club = $_GET['club'];
}

$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['bedrag']);
$naam = mysqli_query($conn,"SELECT naam FROM spelers WHERE speler_id = '$speler_id'");
$leeftijd = mysqli_query($conn,"SELECT leeftijd FROM spelers WHERE speler_id = '$speler_id'");
$algemeen = mysqli_query($conn,"SELECT algemeen FROM spelers WHERE speler_id = '$speler_id'");
{

$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$naam','$leeftijd','$algemeen','$Bedrag')";

       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;}
$conn->close();
};
?>


$Bedrag komt voor uit een formpje op een andere pagina. (met als formaction bovenstaande pagina).
De error:
Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string in - on line 25

Line 25 is de INSERT regel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2016 11:20:59
Quote Anchor link
mysqli_query geeft geen array met je data, die moet je daarna nog fetchen.
Trouwens, waarom twee aparte queries om twee velden op te halen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$result
= mysqli_query($conn,"SELECT leeftijd,algemeen FROM spelers WHERE speler_id = '".$speler_id."'");
$data = mysqli_fetch_assoc($result);

echo $data['leeftijd'];
echo $data['algemeen'];
?>


Maar, waarom sla je de leeftijd op in de database? Deze is dynamisch en afhankelijk van de geboorte/oprichtingsdatum.
Dus het lijkt mij niet handig om deze als integer op te slaan.
Gewijzigd op 06/01/2016 11:53:34 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

08/01/2016 10:24:36
Quote Anchor link
Ik zal op later moment kijken naar die optie.
Maar voor nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$result = mysqli_query($conn,"SELECT leeftijd,algemeen, naam FROM spelers WHERE speler_id = '".$speler_id."'");
$data = mysqli_fetch_assoc($result);

echo $data['leeftijd'];
echo $data['algemeen'];
echo $data['naam'];
$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['bedrag']);
{
$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$data','$Bedrag')";

       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
} else {
echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;}
$conn->close();
};?>



Er zit in dit stukje code nog steeds een fout:
"Error: INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('','50.000')
Column count doesn't match value count at row 1"
 
DavY -

DavY -

08/01/2016 10:30:44
Quote Anchor link
Je geeft 4 columns op, dus moet je ook 4 waardes opgeven om te inserten. Wil je maar 1 waarde inserten, dan kies je maar 1 column, dus in jouw geval 'vraagprijs', gezien je waarde.

Edit: Probeer zelf eens uit te zoeken waar je fout zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
echo $data['leeftijd'];
echo $data['algemeen'];
echo $data['naam'];


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$data','$Bedrag')";
Gewijzigd op 08/01/2016 10:40:24 door DavY -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

08/01/2016 10:47:01
Quote Anchor link
Next:
Ik wil dat hij bij het simuleren van de hele competitie, de eerstvolgende speelronde pakt waarin nog geen uit of thuisgoal is gevallen.
Nu simuleert hij per duel doordat de code op dit moment is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($result = mysqli_query($con, "SELECT clubthuisnaam,clubuitnaam FROM wedstrijden WHERE clubthuisgoals = '' AND speelronde = ''")) {
$row = mysqli_fetch_assoc($result);
$thuisclub = $row['clubthuisnaam'];
$uitclub = $row['clubuitnaam'];}
echo "$thuisclub $uitclub <br><br>";

include "wedstrijd.php";?>


Je ziet dat je nu enkel nog het aantal goals ziet. Het invoegen van Wie heeft er gescoord, komt later.
Maar hoe krijg ik het voor elkaar dat hij automatisch een hele speelronde simuleert, wat dan de eerstvolgende speelronde is waarin nog niet gescoord is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/01/2016 11:15:25
Quote Anchor link
Je zoekt nu naar een lege string, maar dat is dubbelzinnig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT clubthuisnaam, clubuitnaam
  FROM wedstrijden
 WHERE clubthuisgoals = ''


Je kunt voor de goals beter een integer gebruiken die nullable is.
Is een wedstrijd dan nog niet gespeeld, dan zijn de goals NULL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT clubthuisnaam, clubuitnaam
  FROM wedstrijden
 WHERE clubthuisgoals IS NULL


Eindigde een wedstrijd echter met 0 goals voor de thuisspelende club, dan wordt het:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT clubthuisnaam, clubuitnaam
  FROM wedstrijden
 WHERE clubthuisgoals = 0


Met andere woorden, "er zijn geen goals" kan twee dingen betekenen: er zijn nog geen goals want de wedstrijd is niet gespeeld (NULL) of de wedstrijd is gespeeld maar er waren geen goals (0).
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

08/01/2016 11:22:34
Quote Anchor link
en hoe kan ik daarbij zeggen dat hij niet alle wedstrijden meot gaan selecteren maar alleen de wedstrijden van de daaropvolgende speelronde?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/01/2016 11:27:09
Quote Anchor link
Zou je er geen datum of volgnummer aan toevoegen? Je krijgt anders dit soort gegevens:

Ajax - Feyenoord
Feyenoord - Ajax

Maar zonder datum of volgnummer weet je niet welke wedstrijd eerst wordt gespeeld.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

12/01/2016 13:02:24
Quote Anchor link
@Ward, ik heb speelrondenummers en wedstrijdnummers bij de wedstrijden staan.

Omdat mijn idee hoe het voetbalspel eruit moet zien net iets veranderd is en nu bijna identiek is aan gewone voetbalmanager spellen, ben ik met het beginscherm bezig gegaan om die aan te passen.
Nu wil ik dat de gebruiker na ingelogd te hebben, een club kan kiezen om mee aan de slag te gaan.
Maar als ik op een club klik, krijg ik
Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ...

de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8

$query = "UPDATE users SET club=$club WHERE id=$id";
// execute query
$result = mysqli_query($con, $query) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error());
// see if any rows were returned
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
echo "Je hebt gekozen voor $Club<br>";}
else { echo "Welkom bij VoetbalLeven. Het nieuwste voetbalmanagementspel van Nederland.<br> Log in."; }


$ID staat in de url als ?id=1
en $Club staat in de code als: $club = "ManchesterCity";

Wat kan de reden zijn van de foutmelding. Ik heb op andere pagina`s bijna dezelfde sql query`s en daar doet de Mysql error het wel goed. Het versschil met de query op de andere pagina`s is hetgeen dat die SELECT query`s zijn, en dit een UPDATE query is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:09:30
Quote Anchor link
Laten weer de foutmelding vertalen:
Waarschuwing: mysqli_error() verwacht precies 1 parameter, 0 parameters gegeven in ...

En ik zie inderdaad geen parameter tussen je haakjes van die functie.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

12/01/2016 13:16:58
Quote Anchor link
Dat hij die melding dan niet gaf op de andere pagina`s viel me op. Maargoed, de error is opgelost.
De $club is "Cambuur";
Hij zegt nu:
Unknown column 'Cambuur' in 'field list'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:28:32
Quote Anchor link
Lijn 2: Variabelen horen buiten de quotes. En verder hoort $club tussen single-quotes, anders denkt hij dat dat een veld is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "UPDATE users SET club='".$club."' WHERE id=".$id;
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

12/01/2016 13:46:06
Quote Anchor link
Aha thx.
Nu is er iets wat ik best opvallend vind.
Hij voert de query door: het lege vakje onder "CLUB" in de database vult hij met Cambuur.
Maar toch geeft hij een error over de Num_Rows.
Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in

De code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    if ( isset($_SESSION['username']) ) {
        if(isset($club)) {
$query = "UPDATE users SET club='".$club."' WHERE id=".$id;
// execute query
$result = mysqli_query($con, $query) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($con));
// see if any rows were returned
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
echo "Je hebt gekozen voor $club<br>";}
else { echo "Welkom bij VoetbalLeven. Het nieuwste voetbalmanagementspel van Nederland.<br> Log in."; }
}
else {
echo "Kies je club:";
    include "clubtabel.php"; }}
else { echo "Welkom bij VoetbalLeven. Het nieuwste voetbalmanagementspel van Nederland.<br> Log in."; }?>
    


Dat is punt 1.

Punt 2 gaat zoals eerder opnieuw over het "Te koop zetten van een speler":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$result = mysqli_query($con,"SELECT algemeen FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$algemeen = mysqli_fetch_assoc($result);
$result = mysqli_query($con,"SELECT leeftijd FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$leeftijd = mysqli_fetch_assoc($result);
$result = mysqli_query($con,"SELECT naam FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$naam = mysqli_fetch_assoc($result);
$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['bedrag']);
{
$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$naam','$leeftijd','$algemeen','$Bedrag')";


Waarom voert hij hier alleen $Bedrag (vraagprijs) door en de rest niet?

PUNT 3
Gaat over hetgeen waar ik dit topic over begon: het banksysteem.
Ik heb nu dat je max 500k contant kan hebben en tegelijkertijd 500k max op de bank.
Maar wat ik het liefst heb is dat contant+bank samen max 500k kan zijn. Maar hoe doe ik dat?

De volledige code van waar hij checkt of je bedrag klopt en niet te hoog is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
    session_start();
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}=
if(isset($_GET['club']))
{

  $club = $_GET['club'];
  // getting info from db
}
$maxbudget = 500000;
//=============Configuring Server and Database=======
$host        =    'localhost';
$user        =    'root';
$password    =    'superbart';
$database    =    'voetbal';
$conn        =    mysqli_connect($host,$user,$password, $database) or die('Server Information is not Correct');
//===============End Server Configuration============
//=============Starting Registration Script==========

$budget    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['budget']);
$bank    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['bank']);
if ($budget < $maxbudget){
if(isset($_POST['update'])){
$sql = "UPDATE clubs SET budget ='$budget', bankbudget ='$bank' WHERE id='$id'";
       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "Je financien zijn gewijzigd! <a href='index.php?id=$id&&club=$club'>Klik hier om terug te gaan naar de homepagina</a>";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;}
$conn->close();
}}

else if ($bank < $maxbudget){
if(isset($_POST['update'])){
$sql = "UPDATE clubs SET budget ='$budget', bankbudget ='$bank' WHERE id='$id'";
       if ($conn->query($sql) === TRUE) {
    echo "Je financien zijn gewijzigd! <a href='index.php?id=$id&&club=$club'>Klik hier om terug te gaan naar de homepagina</a>";
}
else {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
}

$conn->close();
}}

else {
    echo "Het ingevulde bedrag is te hoog!";
}
?>




BTW: Het zijn veel vragen die ik stel, dat snap ik. Maar ik maak dit voetbalspel ook met name om meer te leren coderen wat PHP-codering betreft.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2016 13:59:46
Quote Anchor link
1) Vreemd, gaat het om dezelfde mysqli_num_rows? Die zou moeten worden uitgevoerd zolang je query uitgevoerd wordt. Wel zie ik in je tweede codeblok dat je hier MySQLi-OO (Object-Oriented; met ->) toepast, en dit mengt met de procedurele variant. (mysqli_****()). Dit raad ik niet aan. Kies één van beiden.
Ikzelf prefereer de OO-variant,

2) Waarom voer je hier drie queries uit om 3 velden uit de zelfde tabel te halen, je kan prima meerdere velden in een SELECT query gebruiken: SELECT dit, dat, zus, zo FROM dingetjes WHERE zus='zo'.
Daarna fetch je het als je het opgehaald hebt met mysqli_query().

3) Je moet dan de contant en bank bij elkaar optellen. Kan prima met PHP.
Gewijzigd op 12/01/2016 14:08:28 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

13/01/2016 08:51:52
Quote Anchor link
Punt 1 is gefixt.
punt 3 ga ik zelf nog naar op zoek op welke manier dat kan.
Punt 2 wil nog niet:

De pagina waarop de gebruiker info over de speler ziet en het verkoopbedrag kan invullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
if(isset($_GET['speler_id']))
{

  $speler_id = intval($_GET['speler_id']);
  // getting info from db
}
if(isset($_GET['club']))
{

  $club = $_GET['club'];
  // getting info from db
}
// set database server access variables:
$host = "localhost";
$user = "root";
$pass = "superbart";
$db = "voetbal";
// open connection
$con=mysqli_connect($host, $user, $pass) or die ("Unable to connect!");
// select database
mysqli_select_db($con, 'voetbal') or die ("Unable to select database!");
// create query
$query = "SELECT * FROM spelers WHERE speler_id=".$speler_id;
// execute query
$result = mysqli_query($con,$query) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error());
// see if any rows were returned
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table border=2 height=80px width=400px>";  
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
echo "<td style='background-color:#1975FF'><b><center>Naam:</center></b></td>";
echo "<td style='background-color:#1975FF'><b><center>Leeftijd:</center></b></td>";
echo "<td style='background-color:#1975FF'><b><center>Linie:</center></b></td>";
echo "</tr>";
echo "<tr>";
echo "<td style='background-color:#6685A3'><b><center>" . $row['naam'] . "</center></b></td>";
echo "<td style='background-color:#6685A3'><b><center>" . $row['leeftijd'] . "</center></b></td>";
echo "<td style='background-color:#6685A3'><b><center>" . $row['linie'] . "</center></b></td>";
echo "</tr>";
}

echo "</table>";
}

else {
    // no
    // print status message

    echo "No rows found!";
}

?>
<H3>Vul de verkoopsom in.</h3>
<?php echo "
<form action='tekoopbevestiging.php'?id=$id&&club=$club&&speler_id=$speler_id' method='post'>
<input type='tekst' name='bedrag' id='bedrag'/>
<input type='submit'/>
</form>"
;
// free result set memory
mysqli_free_result($result);
mysqli_close($con);?>

</body>
</html>


De pagina waar men het op de transferlijst zetten van de desbetreffende speler doorvoert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$con
=mysqli_connect("localhost","root","superbart","voetbal");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
{

echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
}

if(isset($_GET['speler_id']))
{

  $speler_id = intval($_GET['speler_id']);
}

if(isset($_GET['club']))
{

  $club = $_GET['club'];
}

$result = mysqli_query($con,"SELECT algemeen,leeftijd,naam FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$algemeen = mysqli_fetch_assoc($result);
$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['bedrag']);
{

$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$algemeen','$algemeen','$algemeen','$Bedrag')";
       if ($con->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
}
else {
echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;}
$con->close();
};
?>


Toevoeging op 13/01/2016 08:52:39:

Het enige wat hij uiteindelijk doorvoert is het verkoopbedrag. Naam leeftijd en algemeen niet.

Toevoeging op 13/01/2016 08:58:36:

EDIT: Punt 3, het banksysteempje met een max bedrag heb ik zelf inmiddels gefixt. Dat werkt nu zoals ik wilde.
Punt 2 nog niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 09:16:21
Quote Anchor link
mysqli_fetch_assoc geeft een array, geen string.

$data = mysqli_fetch_assoc($result);
echo $data['veldnaam'];
Gewijzigd op 13/01/2016 09:18:48 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

13/01/2016 09:24:57
Quote Anchor link
zowel dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
}
$result = mysqli_query($con,"SELECT algemeen,leeftijd,naam FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$algemeen = mysqli_fetch_assoc($result);
echo $data['algemeen'];
echo $data2['leeftijd'];
echo $data3['naam'];
$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['bedrag']);
{
$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$data3','$data2','$data','$Bedrag')";
       if ($con->query($sql) === TRUE) {


als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
}
$result = mysqli_query($con,"SELECT algemeen,leeftijd,naam FROM spelers WHERE speler_id='".$speler_id."'");
$algemeen = mysqli_fetch_assoc($result);
echo $data['algemeen'];
echo $data['leeftijd'];
echo $data['naam'];
$Bedrag    = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['bedrag']);
{
$sql = "INSERT INTO transfers (naam, leeftijd, algemeen, vraagprijs) VALUES ('$data','$data','$data','$Bedrag')";
       if ($con->query($sql) === TRUE) {
    echo "New record created successfully";
} else {

werkt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 09:29:58
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de naam van je variabele:

Hij heet $algemeen, en je noemt de waardes met $data op.

Misschien toch eerst maar even een MySQL-tutorial lezen om de basiskennis eerst eens op te doen?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

13/01/2016 09:33:03
Quote Anchor link
hah, das een goede. Ben niet echt wakker vandaag volgensmij.
Maar toch maakt dat geen verschil. Wat kan het nu dan nog zijn?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.