banner automatisch wisselen om de 2 weken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin W

Kevin W

27/09/2013 23:53:47
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben net nieuw op deze site en wat PHP betreft.
Hopelijk kan er iemand mij helpen met mijn volgende vraag:
Is het mogelijk om raad te geven hoe een script er uitziet dat een banner automatisch wisselt na een bepaalde tijd. bv om de 2 weken?

Alvast bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:40:04
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

28/09/2013 00:27:57
Quote Anchor link
Kun je wat meer info geven wat je precies wilt?

-je kunt bijvoorbeeld per week nummer zeggen welke banner
-vanaf een bepaalde datum en dan twee weken lang
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2013 02:09:54
Quote Anchor link
Datum in de database zetten.

En in je script:
Kijk of de datum verlopen is.
Zo nee, toon banner.
Zo ja, datum verhogen.
Banner wisselen.
Toon banner.
 
Kevin W

Kevin W

30/09/2013 20:34:26
Quote Anchor link
Bedankt voor het reageren. Ik zou niet weten hoe ik aan zo'n script moet beginnen. Ik wil dat mijn banner om de 2 weken veranderd zonder dat ik het manueel moet doen.

Toevoeging op 30/09/2013
Gewijzigd op 30/09/2013 20:38:24 door Kevin W
 
Eddy E

Eddy E

01/10/2013 08:31:58
Quote Anchor link
Heb je voor elke 2 weken een banner klaarstaan?
Zo ja, dan zou ik het zo doen:

In een map "banner" staan bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
week2.jpg
week4.jpg
week6.jpg
...
week52.jpg



En dan zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

// vraag de week op als nummer
$week = date(W);

// je wilt alleen de even weken tonen, dus bij oneven er 1 bij doen
if($week % 2 == 1)
    {

    $week = $week + 1;
    }


// wellicht overbodig, maar uit veiligheid altijd doen
if($week < 1 OR $week > 52)
    {

    $week = 52;
    }


// echo de HTML
echo '<img scr="banner/week'.$week.'.jpg" alt="Banner met logo of zoiets">';

?>


Het is maar een idee natuurlijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/10/2013 09:52:39
Quote Anchor link
Kleine aanvulling... Als je twee banners tweewekelijks in plaats van wekelijks wilt wisselen, dan kun je het resultaat van date('W') delen door 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (abs(date('W') / 2) % 2 == 0) {
    // De ene banner
} else {
    // De andere banner
}
?>
Gewijzigd op 01/10/2013 09:54:00 door Ward van der Put
 
Kevin W

Kevin W

01/10/2013 17:28:10
Quote Anchor link
Ga het straks proberen. Bedankt voor het snel reageren. Ik hou jullie op de hoogte.

Toevoeging op 02/10/2013 12:34:44:

Ik heb de code getest maar hij geeft een foutmelding dus ergens doe ik iets fout maar weet niet wat...

Toevoeging op 02/10/2013 12:34:45:

Ik heb de code getest maar hij geeft een foutmelding dus ergens doe ik iets fout maar weet niet wat...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/10/2013 12:43:13
Quote Anchor link
Kevin Willemse op 01/10/2013 17:28:10:

Toevoeging op 02/10/2013 12:34:44:

Ik heb de code getest maar hij geeft een foutmelding dus ergens doe ik iets fout maar weet niet wat...

Misschien is het dan handig om die foutmelding te delen met ons?!?
 
Kevin W

Kevin W

02/10/2013 18:35:15
Quote Anchor link
De foutmelding in de browser is als volgt:

Notice: Use of undefined constant W - assumed 'W' in C:\xampp\htdocs\test site\banner.php on line 13
Banner met logo of zoiets
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2013 19:07:02
Quote Anchor link
Gebruik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$week = date('W');
 
Kevin W

Kevin W

02/10/2013 21:13:54
Quote Anchor link
Had ik geprobeerd maar het blijft de zelfde foutmelding.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2013 21:18:34
Quote Anchor link
Dat lijkt mij sterk.....
Het werkt prima
 
Kevin W

Kevin W

03/10/2013 20:41:05
Quote Anchor link
Ik heb de code in een php-file geplakt, een map aangemaakt met de naam "banner".
Daarin heb ik enkele foto's gezet om te testen en 1 daarvan "week40" genoemd omdat het de huidige week is.

In het programma geeft hij geen foutmelding, enkel in de browser geeft hij:
"Notice: Use of undefined constant W - assumed 'W' in C:\xampp\htdocs\test site\banner.php on line 13
Banner met logo of zoiets"
ipv dat hij een banner toont.
 
Jasper Vriends

Jasper Vriends

03/10/2013 21:48:53
Quote Anchor link
Bij mij werkt hij ook gewoon, probeer anders "error_reporting(0);" aan het begin.
 
Kevin W

Kevin W

04/10/2013 09:15:33
Quote Anchor link
Hallo,
nu is de "foutmelding" weg maar krijg ik enkel de alt-tekst "Banner met logo of zoiets" maar nog geen banner.
Ik weet dat ik jullie geduld op de proef stel maar ben nog maar een leek.

mijn code ziet er voorlopig als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
ERROR_REPORTING(0);

// vraag de week op als nummer
$week = date('W');

// je wilt alleen de even weken tonen, dus bij oneven er 1 bij doen
if($week % 2 == 1)
    {

    $week = $week + 1;
    }


// wellicht overbodig, maar uit veiligheid altijd doen
if($week < 1 OR $week > 52)
    {

    $week = 52;
    }


// echo de HTML
echo '<img scr="banner/week'.$week.'.jpg" alt="Banner met logo of zoiets">';

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2013 09:25:42
Quote Anchor link
Dan bestaat je banner denk ik niet. Controlleer de locatie ervan in je HTML-code.
 
Kevin W

Kevin W

04/10/2013 09:32:17
Quote Anchor link
? ik heb een map aangemaakt met banner en daarin verschillende banners gezet met elk een andere naam beginnende met week39.jpg en stopt met week44.jpg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2013 09:37:21
Quote Anchor link
Heb je een werkend voorbeeld die we kunnen inzien?
 
Kevin W

Kevin W

04/10/2013 09:39:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2013 09:44:47
Quote Anchor link
Gebruik src i.p.v scr in je HTMLcode
Gewijzigd op 04/10/2013 09:45:30 door - Ariën -
 
Kevin W

Kevin W

04/10/2013 09:49:29
Quote Anchor link
GELUKT!!! Bedankt voor de oplossing.

Nog een voorlopig laatste vraagje; als ik de banner elke week wil laten veranderen in plaats van om de 2 weken moet ik dan
($week % 2 == 1)
{
$week = $week + 1;
}

de 2 vervangen door een 1?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.