Banner rotation (images / scripts)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 12:06:00
Quote Anchor link
Beste PHP Helpers,

Ik ben momenteel bezig met een website, echter wil ik een soort van Banner rotation script inbouwen .. uiteraard zijn er genoeg script te vinden op internet hiervan. Maar deze gaan vooral in op het rotaten van images.

Echter wil ik een banner rotation maken met daarin Google Ads en gewone images. Is er iemand die enig idee heeft hoe of met wat ik dat kan realiseren? Dus een banner die Ads / plaatjes (naar andere sites) afwisseld. Ik moet dus een google script in mijn rotation kunnen verwerken .. maar heb nog geen javascript o.i.d. kunnen vinden waarin ik het script van google ads kan plaatsen ... oplossing / opmerking gewenst graag :)

Groeten,

Patrick
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:46:31
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

15/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Rotatie bij iedere F5 of 'live' om de x seconden/minuten?
 
Mitchell

Mitchell

15/12/2008 13:09:00
Quote Anchor link
Kan makkelijk met php, plaats ze gewoon allemaal in een array en toon er met random gewoon telkens maar 1. :)
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 14:25:00
Quote Anchor link
@Arjan, in princiepe gaat het om rotatie bij een page refresh.

@Mitchell, ik ben geen geavanceerde PHPer en hoop dus eigenlijk dat iemand een voorbeeld script voor mij heeft die ik naar mijn eigen behoeften kan aanpassen ...

Dus na veel googlen is mij vraag eigenlijk of iemand weet of er zo iets bestaat ... en zoja waar ik dat kan vinden. Een eigen voorbeeld is uiteraard ook welkom!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/12/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Zoiets bestaat zeker en google laat dat ook zien: http://www.google.nl/search?q=banner%20rotation%20php.

Als je ook die google ads ertussen wilt hebben, zou je ervoor kunnen kiezen om in die array al de complete HTML source van je 'banners' te zetten, dan hoef je daar enkel nog een random entry uit te selecteren en vervolgens te echoën...
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 14:40:00
Quote Anchor link
Dus, let's say we nemen het script wat op PHPhulp staat:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/20/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
// path van de banners
$banner[1] = "banners/banner_1.gif";
$banner[2] = "banners/banner_2.jpg";

// de url's waaraan het plaatje gekoppeld moet worden
$url[1] = "http://www.phphulp.nl";
$url[2] = "http://www.phphulp.nl";

// voer alt tags in
$alt[1] = "Tekst die verschijnt als je met muis op plaatje staat1";
$alt[2] = "Tekst die verschijnt als je met muis op plaatje staat2";

// hoeveel banners zijn er?
$banners = count($banner);
$random = rand(1, $banners);

    echo "<p><a href=\"" . $url[$random] . "\" target=\"_blank\"> ";
    echo "<img src=\"" . $banner[$random] . "\" border=\"1\" style=\"border-color: #000000\" width=\"468\" height=\"60\" alt=\"" . $alt[$random] . "\" title=\"" . $alt[$random] . "\"></a></p>";
?>


Dan zou ik in :$banner[1] = "banners/banner_1.gif";

het stukje "banners/banner_1.gif" kunnen vervangen voor de HTML code van mijn google AD als ik je goed begrijp?

EDIT:

Uiteraard moet ik dan de Echo's onderaan veranderen en als ik een "gewone" image banner in de rotatie wil opnemen ook voor die image de HTML al defineren in het $banner[..] deel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick van Kampen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/12/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ja, en dan uiteraard die echo's aan het einde ook nog even vervangen zodat je enkel $banner[$random] echoed...
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 14:44:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 15.12.2008 14:42:
Ja, en dan uiteraard die echo's aan het einde ook nog even vervangen zodat je enkel $banner[$random] echoed...


Ok'e Thanks Blanche, ik ga dit even proberen als ik vanavond thuis ben. Alvast bedankt voor je hulp en moeite als ik nog vragen heb kom ik er nog op terug. Maar voor zover nu is het duidelijk!
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Toch even meteen getest, nieuwsgierig of het werk. Jou princiepe heb ik volledig door. Eigenlijk harstikke simpel als ik me er iets meer in had verdiept.

Echter als ik mijn google ads script erin zet dan krijgt ie kuren ik krijg een T string error. Meteen even gegoogled natuurlijk, het gaat per definitie dus om een " of ' of ; fout heb ik begrepen. Kan het zijn dat de ; tekens in het google script ervoor zorgen dat ik een PHP error krijg. Zo ja .. op welke manier moet ik dat de ; tekens aanduiden in de $banner properties?

Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
// path van de banners
$banner[1] = "
<script type="
text/javascript"><!--
google_ad_client = "
pub-0395460140700952";
/* 728x90, gemaakt 15-12-08 */
google_ad_slot = "
2474365653";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
//-->
</script>
<script type="
text/javascript"
src="
http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>

";
$banner[2] = "test2";
$banner[3] = "test4";

// hoeveel banners zijn er?
$banners = count($banner);
$random = rand(1, $banners);

    echo "$banner[$random]";
?>


voorbeeld:

http://www.perkele.nl/drc/bannertest.php

EDIT:

Werk met Notepad maar zie nu dus dat hij error op:

</script>
";
$banner[2] = "test2";

maar ik zie niet echt iets specifieks dat ik fout doe .. moet ik achter </script> nog iets opgeven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick van Kampen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/12/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Zet het geheel tussen enkele quotes, dan leveren de dubbele van je javascript geen problemen op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
// path van de banners
$banner[1] = '
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-0395460140700952";
/* 728x90, gemaakt 15-12-08 */
google_ad_slot = "2474365653";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
'
;
$banner[2] = "test2";
$banner[3] = "test4";

// hoeveel banners zijn er?
$banners = count($banner);
$random = rand(1, $banners);

echo $banner[$random];
?>
 
Patrick van Kampen

Patrick van Kampen

15/12/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Het werkt perfect, bedankt Blanche :)

Topic afgerond.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.