Bash Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan DS

Jan DS

03/02/2012 12:30:05
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een Bash Script uit te voeren in php?
Zo ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:59:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2012 12:34:37
Quote Anchor link
je kan die aanroepen met system().
 
Wouter J

Wouter J

03/02/2012 12:35:13
Quote Anchor link
Ja, via de exec functie. Zodra je had gezocht op bash script in php krijg je duizenden resultaten en uitleg...

Ook met tekst tussen `` (backtricks) kun je uitvoeren als bash script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// voorbeeldje in combinatie met rails, weet even zo snel geen ander bash scriptje
`rails new Blog`
?>
Gewijzigd op 03/02/2012 12:40:31 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.