bb codes met mysql afkomstige tekst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike vd Veer

Mike vd Veer

09/03/2008 16:28:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een klein vraagje. Ik wil dat de tekst op mijn site die van de mysql database komt met bb-codes weergeven. Dus als er bijv staat dat er dan ook echt dikgedrukte tekst staat. bbc.php heb ik al ik moet alleen nog maar deze tekst op de pagina met de bbcodes hebben. Snap je?

Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:55:52
 
- -

- -

09/03/2008 16:34:00
Quote Anchor link
En, wat houdt bbc.php in?
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

09/03/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Bestand waar de bb codes worden omgezet

Bijv dit staat erin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= str_replace("[b]","<b>",$bericht);
?>


en het bestand was trouwens ubb.php
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

09/03/2008 16:43:00
Quote Anchor link
Daar maak je toch gewoon een functie van?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function bb2html($text)
{

$text = str_replace("[b]","<b>",$text);
// en je ander tags
}
?>

sla hem op in bijv functions.php, includen en vervolgens aanroepen

bb2html($row['content']);
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

09/03/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Hij doet het al:-) Heb het wel op andere manier gedaan.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/03/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Graag ook even de oplossing vermelden voor je medeforumleden.
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

09/03/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Ik heb gewoon dezelfde code als in mn nieuwssysteem gebruikt voor het lezen van de mysql informatie. In de mysql database ff naam verandert. Best wel vaag maar ik snap het:-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.