bb naar html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

18/10/2021 11:02:22
Quote Anchor link
Hi

Is er iemand die een lijst kent of wil delen van uniforme smileycodes naar hun html unicode?
Ik probeer een eenvoudige code te maken om deze om te zetten. zie onderaan.

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    function convertsmileys($txt) {
        $codes = array(
            array(':)', '🙂'),//happy
            array(':(', '🙁'),//sad
            array('','')
        );
        foreach($codes as $code) {
            $txt = str_replace($code[0], $code[1], $txt);
        }
        return $txt;
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 13:43:10
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/10/2021 11:34:21
 
Jan R

Jan R

18/10/2021 11:50:37
Quote Anchor link
Ja zo lijstjes staan er 1000-den.
waar staat dan dubbelepunt openhaakje voor de gewone smiley. of dubbelepunt sluithaakje voor de sadsmiley
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/10/2021 12:10:19
Quote Anchor link
Lijkt dit op wat je zoekt?

https://gist.github.com/oliveratgithub/0bf11a9aff0d6da7b46f1490f86a71eb/

En dan combineren met dit :

https://tl.net/forum/smilies.php

Hoop handwerk.

En dit

http://nbbc.sourceforge.net/doc/app_smiley.html
Gewijzigd op 18/10/2021 12:11:21 door Adoptive Solution
 
Jan R

Jan R

18/10/2021 13:03:16
Quote Anchor link
Gecombineerd ja. Maar net omdat het zo een groot werk is wil ik de lijst in 1 lijst en niet zelf opbouwen.

Toch bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2021 13:15:26
Quote Anchor link
Die 'uniforme smilies' zijn volgens mij toch de bekende emoji's, waar er honderden van zijn, en die elke jaar wel een paar updates krijgen? Is het niet beter of dit via UTF-8 af te handelen? Ik kan me niet voorstellen dat je hiervoor nog eens hele lijsten wilt bijhouden. Vooral omdat je ook emoji's hebt in zes verschillende kleurtinten.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/10/2021 13:48:22
Quote Anchor link
Je zou die github lijst kunnen uitbreiden met een veld voor de ontbrekende code.

De shortname bestaat al :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
{"emoji": "????", "name": "confused face", "shortname": ":confused:", "unicode": "1f615", "html": "😕", "category": "Smileys & Emotion (face-concerned)", "order": "44", "bbcode": ":confused:"},
{"emoji": "????", "name": "sleeping face", "shortname": ":sleeping:", "unicode": "1f634", "html": "😴", "category": "Smileys & Emotion (face-sleepy)", "order": "34", "bbcode": ":zzz:"},
{"emoji": "????", "name": "smiling face with smiling eyes", "shortname": ":blush:", "unicode": "1f60a", "html": "😊", "category": "Smileys & Emotion (face-smiling)", "order": "10", "bbcode": ":-)"},
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.