Bcc, later toegevoegd, werkt niet [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 10:46:53
Quote Anchor link
Ik heb een php code die ik al langer gebruik om een pdf als attachment te versturen per mail. Dit werkt prima.
Nu probeer ik een bcc toe te voegen, en toch werkt het niet. Weet iemand wat ik hier mis?

$mail_from
$mail_to

Zijn voorzien van een e-mailadres.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
$mailMessage = "<strong>Bijgaand het PDF-document</strong>";

$mailAttach = "pdf/".$kenmerk.".pdf";

// GENERATE AFSCHEIDING TUSSEN BERICHT EN ATTACHMENT
$mailBoundary = md5(time());
$mailHead = 'From: '.$email_from."\r\n";


// toegevoegd bcc check, dan $mailHead complementeren
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= 'BCC: '.$email_from."\r\n";
}
// einde toevoeging en check

$mailHead .=  'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$mailHead .= implode("\r\n", [
  "MIME-Version: 1.0",
  "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$mailBoundary\""
]);

// TUSSENDEEL
$mailBody = implode("\r\n", [
  "--$mailBoundary",
  "Content-type: text/html; charset=utf-8",
  "",
  $mailMessage
]);    

// DECODING ATTACHMENT
$mailBody .= implode("\r\n", [
  "",
  "--$mailBoundary",
  "Content-Type: application/octet-stream; name=\"". basename($mailAttach) . "\"",
  "Content-Transfer-Encoding: base64",
  "Content-Disposition: attachment",
  "",
  chunk_split(base64_encode(file_get_contents($mailAttach))),
  "--$mailBoundary--"
]);

// STUUR DE MAIL NU MET BIJLAGE-ATTACHMENT
echo mail($mailTo, $mailSubject, $mailBody, $mailHead);
Gewijzigd op 24/08/2022 16:10:30 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:40:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 11:19:33
Quote Anchor link
Echo eens $mailHead, dan kan je zien wat je headers zijn.

Verder zijn er ook prachtige libraries zoals PHPmailer die precies doen wat je wilt, zonder dat je het wiel opnieuw fabriceert.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 12:26:03
Quote Anchor link
@Ariën, dit is een bestaande site, ga ik niet meer opbouwen. Maar goede tip. Niet aan gedacht. Dank.

Toevoeging op 24/08/2022 12:34:33:

@Ariën, even getest, alles komt goed in de header. Ik ga de spambak checken. Wellicht ligt daar de missing link!
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/08/2022 12:45:45
Quote Anchor link
E-mail is een doolhof, vanwege alle spammers van vroeger zijn er veel veiligheidsmaatregelen getroffen.
Als je daar niet het fijne van weet (zoals ik) kan je het beste een beproefde class gebruiken.
Dan hoef je als het goed is ook niet in de spambak te kijken.
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 13:31:12
Quote Anchor link
maar zelfs met gebruik van een class als PHPMailer kan er nog op 100 plekken wat mis gaan.
Bijvoorbeeld als $mail_from een willekeurig mailadres is dat niets met de afzendende server te maken heeft.

Bijvoorbeeld: je script stuurt mail met from = [email protected], maar dat doet jouw willekeurige server.
Grote kans dat in zo'n geval een ontvangende mailserver zegt "server X zou geen mails horen te sturen uit naam van phphulp.nl, dus die drop ik / zet ik in spam"

En bij droppen zie je hem nergens terug.
En dat maakt het lastig debuggen: effectief zit er voor de ontvanger geen verschil tussen "mail is niet verstuurd" en "mail komt niet aan". Maar technisch is dat een heel ander verhaal.
Als PHP en jouw server de mail "op de bus doen" is het technisch klaar.
Maar als hij niet (direct) aan komt, kan dat nog aan veel dingen liggen.

Dus de vraag is vooral "komt de mail echt niet buiten, of houdt de ontvangende server hem tegen?"
Controleer dit vooral niet met @gmail adressen: Google is nogal streng.

(en check ook even of het aan BCC ligt, of dat je de mail sowieso dus niet ontvangt)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 13:54:23
Quote Anchor link
Google is streng, maar Microsoft met Live, Hotmail, Outlook etc is een drama!
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 13:54:47
Quote Anchor link
@Ivo P. Ik heb ook de spambak bekeken. Niets. Alle adressen zijn géén e-mailadressen. De code hierboven gebruik ik al geruime tijd, alle mails worden keurig afgehandeld en verstuurd. Nu probeer ik, wat ik dacht, een simpele handeling was, een bcc toe te voegen. Heb bcc BCC en combinaties gebruikt. Ik weet dan “\r\n” tussen apostrophes moeten staan. Dus ik ga lekker verder speuren. Dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 14:23:25
Quote Anchor link
En als je phpMailer uittest?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 15:20:18
Quote Anchor link
@Ariën, dat is mijn volgende stap om alles uit te sluiten. Ik kom erop terug.

Toevoeging op 24/08/2022 16:14:04:

OPGELOST! Zoiets kleins…

Ik heb de oplossing gevonden. Was iets kleins. Hieronder de werkende code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= "Bcc: ".$email_bcc."\r\n";
}


Het verschil is dat ik nu de code heb voorzien van ". En het werkt nu wel. Dank allen. Gelukkig hoef ik hier niet verder mee aan de slag. Iets kleins kan dus zorgen voor onvoorspelbare resultaten. Weer wat geleerd.

Dank allen
}
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 17:26:31
Quote Anchor link
Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Maar maakt het nog uit of je BCC of Bcc gebruikt?
Kort zoeken levert dat de headers niet hoofdlettergevoelig moeten zijn, maar het op sommige servers wel zijn.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 17:50:18
Quote Anchor link
@Ivo P, Is inderdaad zo, maar ik heb inmiddels van alles geprobeerd in bovenstaande code. Inmiddels alles teruggezet. Blijft werken, is bij mij niet hoofdlettergevoelig. Alleen de aanhalngstekens zijn kennelijk een hickup geweest.
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2022 09:26:31
Quote Anchor link
Even ter leering ende vermaeck een voorbeeld hoe dit met PHPMAiler gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$mail
= new PHPMailer(true);
try {
  $mail->setFrom('[email protected]', 'mijn website');
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Joe krijgt de mail');  
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Jane ook');  
  $mail->addCC('[email protected]');
  $mail->addBCC('[email protected]');

  $mail->addAttachment($mailAttach);  // verwijzing naar de file op jouw server.

  $mail->isHTML(true);                                  //Set email format to HTML
  $mail->Subject = 'Here is the subject';
  $mail->Body    = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
  $mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

  $mail->send();
  // mail is verstuurd: geef een succesmelding of redirect de gebruiker
  // mail kan altijd nog ten prooi vallen aan spamfilters maar is in elk geval op weg gestuurd

}
catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}

?>


Toevoeging op 25/08/2022 09:28:50:

Ik vind het een groot voordeel dat je niet zelf keer op keer een script moet maken met de losse headers en de opdeling met mailboundry's en de content-type headers bij attachments.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

25/08/2022 17:44:22
Quote Anchor link
@Ivo P, dank je wel. Ik heb dit toegepast bij een nieuwere site. Maar soms moet je met oude code rommelen. Fijn dat je hielp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.