Bcc, later toegevoegd, werkt niet [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 10:46:53
Quote Anchor link
Ik heb een php code die ik al langer gebruik om een pdf als attachment te versturen per mail. Dit werkt prima.
Nu probeer ik een bcc toe te voegen, en toch werkt het niet. Weet iemand wat ik hier mis?

$mail_from
$mail_to

Zijn voorzien van een e-mailadres.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
$mailMessage = "<strong>Bijgaand het PDF-document</strong>";

$mailAttach = "pdf/".$kenmerk.".pdf";

// GENERATE AFSCHEIDING TUSSEN BERICHT EN ATTACHMENT
$mailBoundary = md5(time());
$mailHead = 'From: '.$email_from."\r\n";


// toegevoegd bcc check, dan $mailHead complementeren
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= 'BCC: '.$email_from."\r\n";
}
// einde toevoeging en check

$mailHead .=  'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

$mailHead .= implode("\r\n", [
  "MIME-Version: 1.0",
  "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$mailBoundary\""
]);

// TUSSENDEEL
$mailBody = implode("\r\n", [
  "--$mailBoundary",
  "Content-type: text/html; charset=utf-8",
  "",
  $mailMessage
]);    

// DECODING ATTACHMENT
$mailBody .= implode("\r\n", [
  "",
  "--$mailBoundary",
  "Content-Type: application/octet-stream; name=\"". basename($mailAttach) . "\"",
  "Content-Transfer-Encoding: base64",
  "Content-Disposition: attachment",
  "",
  chunk_split(base64_encode(file_get_contents($mailAttach))),
  "--$mailBoundary--"
]);

// STUUR DE MAIL NU MET BIJLAGE-ATTACHMENT
echo mail($mailTo, $mailSubject, $mailBody, $mailHead);
Gewijzigd op 24/08/2022 16:10:30 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:30:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 11:19:33
Quote Anchor link
Echo eens $mailHead, dan kan je zien wat je headers zijn.

Verder zijn er ook prachtige libraries zoals PHPmailer die precies doen wat je wilt, zonder dat je het wiel opnieuw fabriceert.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 12:26:03
Quote Anchor link
@Ariën, dit is een bestaande site, ga ik niet meer opbouwen. Maar goede tip. Niet aan gedacht. Dank.

Toevoeging op 24/08/2022 12:34:33:

@Ariën, even getest, alles komt goed in de header. Ik ga de spambak checken. Wellicht ligt daar de missing link!
 
Ad Fundum

Ad Fundum

24/08/2022 12:45:45
Quote Anchor link
E-mail is een doolhof, vanwege alle spammers van vroeger zijn er veel veiligheidsmaatregelen getroffen.
Als je daar niet het fijne van weet (zoals ik) kan je het beste een beproefde class gebruiken.
Dan hoef je als het goed is ook niet in de spambak te kijken.
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 13:31:12
Quote Anchor link
maar zelfs met gebruik van een class als PHPMailer kan er nog op 100 plekken wat mis gaan.
Bijvoorbeeld als $mail_from een willekeurig mailadres is dat niets met de afzendende server te maken heeft.

Bijvoorbeeld: je script stuurt mail met from = [email protected], maar dat doet jouw willekeurige server.
Grote kans dat in zo'n geval een ontvangende mailserver zegt "server X zou geen mails horen te sturen uit naam van phphulp.nl, dus die drop ik / zet ik in spam"

En bij droppen zie je hem nergens terug.
En dat maakt het lastig debuggen: effectief zit er voor de ontvanger geen verschil tussen "mail is niet verstuurd" en "mail komt niet aan". Maar technisch is dat een heel ander verhaal.
Als PHP en jouw server de mail "op de bus doen" is het technisch klaar.
Maar als hij niet (direct) aan komt, kan dat nog aan veel dingen liggen.

Dus de vraag is vooral "komt de mail echt niet buiten, of houdt de ontvangende server hem tegen?"
Controleer dit vooral niet met @gmail adressen: Google is nogal streng.

(en check ook even of het aan BCC ligt, of dat je de mail sowieso dus niet ontvangt)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 13:54:23
Quote Anchor link
Google is streng, maar Microsoft met Live, Hotmail, Outlook etc is een drama!
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 13:54:47
Quote Anchor link
@Ivo P. Ik heb ook de spambak bekeken. Niets. Alle adressen zijn géén e-mailadressen. De code hierboven gebruik ik al geruime tijd, alle mails worden keurig afgehandeld en verstuurd. Nu probeer ik, wat ik dacht, een simpele handeling was, een bcc toe te voegen. Heb bcc BCC en combinaties gebruikt. Ik weet dan “\r\n” tussen apostrophes moeten staan. Dus ik ga lekker verder speuren. Dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2022 14:23:25
Quote Anchor link
En als je phpMailer uittest?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 15:20:18
Quote Anchor link
@Ariën, dat is mijn volgende stap om alles uit te sluiten. Ik kom erop terug.

Toevoeging op 24/08/2022 16:14:04:

OPGELOST! Zoiets kleins…

Ik heb de oplossing gevonden. Was iets kleins. Hieronder de werkende code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if ($kopie=="1") {
     $mailHead .= "Bcc: ".$email_bcc."\r\n";
}


Het verschil is dat ik nu de code heb voorzien van ". En het werkt nu wel. Dank allen. Gelukkig hoef ik hier niet verder mee aan de slag. Iets kleins kan dus zorgen voor onvoorspelbare resultaten. Weer wat geleerd.

Dank allen
}
 
Ivo P

Ivo P

24/08/2022 17:26:31
Quote Anchor link
Dat lijkt onwaarschijnlijk.

Maar maakt het nog uit of je BCC of Bcc gebruikt?
Kort zoeken levert dat de headers niet hoofdlettergevoelig moeten zijn, maar het op sommige servers wel zijn.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

24/08/2022 17:50:18
Quote Anchor link
@Ivo P, Is inderdaad zo, maar ik heb inmiddels van alles geprobeerd in bovenstaande code. Inmiddels alles teruggezet. Blijft werken, is bij mij niet hoofdlettergevoelig. Alleen de aanhalngstekens zijn kennelijk een hickup geweest.
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2022 09:26:31
Quote Anchor link
Even ter leering ende vermaeck een voorbeeld hoe dit met PHPMAiler gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$mail
= new PHPMailer(true);
try {
  $mail->setFrom('[email protected]', 'mijn website');
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Joe krijgt de mail');  
  $mail->addAddress('[email protected]', 'Jane ook');  
  $mail->addCC('[email protected]');
  $mail->addBCC('[email protected]');

  $mail->addAttachment($mailAttach);  // verwijzing naar de file op jouw server.

  $mail->isHTML(true);                                  //Set email format to HTML
  $mail->Subject = 'Here is the subject';
  $mail->Body    = 'This is the HTML message body <b>in bold!</b>';
  $mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

  $mail->send();
  // mail is verstuurd: geef een succesmelding of redirect de gebruiker
  // mail kan altijd nog ten prooi vallen aan spamfilters maar is in elk geval op weg gestuurd

}
catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}

?>


Toevoeging op 25/08/2022 09:28:50:

Ik vind het een groot voordeel dat je niet zelf keer op keer een script moet maken met de losse headers en de opdeling met mailboundry's en de content-type headers bij attachments.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

25/08/2022 17:44:22
Quote Anchor link
@Ivo P, dank je wel. Ik heb dit toegepast bij een nieuwere site. Maar soms moet je met oude code rommelen. Fijn dat je hielp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.