bcrypt (of toch niet)?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2016 18:29:47
Quote Anchor link
Voor een puur persoonlijke website (alleen foto's uploaden, 1 gebruiker) wil ik een eenvoudig doch zo veilig mogelijk admin/inlogscript hebben.
SSL is natuurlijk de meest ideale oplossing, maar zie ik, gezien mijn huidige wens, als overkill.

Ingebouwd in PHP5.5 en hoger zit password_hash en password_verify
Is dit veilig genoeg?

Met password_hash krijg ik wel de gegevens in de database, maar het controleren met password_verify lukt me niet. De uitkomst van password_hash is, als ik het goed begrijp, elke keer anders.
Maar hoe controleer je dan met password_verify de combinatie gebruikersnaam / wachtwoord?

Bcrypt zou 'het' zijn. Lees nu echter artikels op internet om het vooral niet te gebruiken.
(o.a. http://www.unlimitednovelty.com/2012/03/dont-use-bcrypt.html).
Volgens https://password-hashing.net/ zou Argon het beste / meest veilige zijn.
Is dat dan beter / veiliger ook/nog dan password_hash?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:37:50
 
DavY -

DavY -

03/08/2016 18:49:26
Quote Anchor link
[quote}
Met password_hash krijg ik wel de gegevens in de database, maar het controleren met password_verify lukt me niet. De uitkomst van password_hash is, als ik het goed begrijp, elke keer anders.
Maar hoe controleer je dan met password_verify de combinatie gebruikersnaam / wachtwoord?
{/quote]

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$hashAndSalt
= password_hash($password /* $username ? */, PASSWORD_BCRYPT); // To Database

if (password_verify($password, $hashAndSalt)) {
   // Ok
} else {
  // Not ok
}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2016 18:57:04
Quote Anchor link
Maar password_hash() en password_verify() helpen niet bij een onbeveiligde verbinding, want dan is de uitwisseling van gebruikersnaam en wachtwoord simpel af te tappen...

Als je te vrekkig bent voor een echt SSL-certificaat, kun je een self-signed certificaat gebruiken en dat handmatig toevoegen aan de vertrouwde certificaten. Of anders public key encryption via OpenSSL, maar dan zonder de public key te publiceren.
Gewijzigd op 03/08/2016 18:57:23 door Ward van der Put
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2016 19:34:37
Quote Anchor link
Ward van der Put op 03/08/2016 18:57:04:
Als je te vrekkig bent voor een echt SSL-certificaat

Ik vind het jammer dat je het zo benadert.
Dacht dat die dingen honderd(en) euro's kosten. Zie dat dat mee valt, mijn hosting biedt het voor € 25 per jaar. Is daarmee nog wel duurder dan wat hosting kost.

Afgaande op jouw antwoord blijf ik de foto's wel uploaden met ftp.

@Davy: met jouw code controleer je toch niet met gegevens in de database?
 
DavY -

DavY -

03/08/2016 19:45:32
Quote Anchor link
@obelix,

Klopt.. Het is dan ook een voorbeeld en aangezien je al gevorderde php'er ben, kom je er vast wel uit. Probeer het dan ook eerst.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2016 19:53:32
Quote Anchor link
Denk je dat ik een topic start, zonder dat ik zelf niet wat heb geprobeerd? ;-)
Gewijzigd op 03/08/2016 19:54:17 door Obelix Idefix
 
DavY -

DavY -

03/08/2016 19:57:37
Quote Anchor link
@Obelix

Volgens mij begrijp je me verkeerd. Je vraag ging over werking van password_hash() en password_verify:

Quote:
Met password_hash krijg ik wel de gegevens in de database, maar het controleren met password_verify lukt me niet. De uitkomst van password_hash is, als ik het goed begrijp, elke keer anders.
Maar hoe controleer je dan met password_verify de combinatie gebruikersnaam / wachtwoord?


En op basis daarvan gaf ik je een voorbeeld waar er "// To Database" achter $HashAndSalt staat, dus daar moet je dan zelf een code in elkaar gaan knutselen voor je database (Waarschijnlijk heb je dat al gedaan en hoef je het enkel te aanpassen), de rest van de code is hoe je ophaalt ($HashAndSalt in password_verify moet dus anders zijn en van je database komen ($passwordvanjedataabase)) en inlogt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/08/2016 20:41:47
Quote Anchor link
>> Als je te vrekkig bent voor een echt SSL-certificaat ...

Nou nou Ward, dat kan ook wat minder ;-)
Zoals TS zegt gaat het om een hobby-site.

Obelix, kun je geen gebruikmaken van Let's Encrypt? https://letsencrypt.org/

Ik heb er zelf (nog) geen ervaring mee, maar misschien is het een mooie (gratis) oplossing voor je.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/08/2016 22:45:06
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 03/08/2016 19:34:37:
Afgaande op jouw antwoord blijf ik de foto's wel uploaden met ftp.

FTP of SFTP?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/08/2016 07:20:32
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/08/2016 20:41:47:
Zoals TS zegt gaat het om een hobby-site.

Een hobbysite kan ook worden gehackt en vervolgens worden misbruikt voor spam, phishing, file sharing, enzovoort, enzovoort.

De TS ging er ten onrechte van uit dat SSL-cerficaten "honderd(en) euro's" kosten, maar dat is niet zo. Twee #gratis alternatieven, die afdoende zijn voor een hobbysite, zijn StartSSL Free en CAcert.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2016 07:49:05
Quote Anchor link
Goed. Ik ga kijken naar sftp, een ssl.

Maar antwoord op mijn eigenlijke vragen heb ik nog niet gekregen.
Of is het met ssl niet meer nodig om gegevens gecodeerd op te slaan in de database?
Is er iemand die me daarbij kan en wil helpen?

in database opslaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    $options
= array('cost' => 11);
//    echo password_hash("rasmuslerdorf", PASSWORD_BCRYPT, $options)."\n";
//    echo password_hash($_POST['pass'], PASSWORD_BCRYPT, $options)."\n";

    $pass = password_hash($_POST['pass'], PASSWORD_BCRYPT, $options)."\n";
    
    $sql_statement="INSERT INTO
            inlog
        (
            naam,
            wachtwoord
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysqli_real_escape_string($verbinding_database ,$_POST['user'])."' ,
            '"
.$pass."'
        )"
;
?>

Dit lijkt goed te gaan, want zie in de database inderdaad gegevens staan.

Controleren / opvragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    $options
= array('cost' => 11);
    $pass = password_hash($_POST['pass'], PASSWORD_BCRYPT, $options)."\n";
//    echo $pass;
    
    $sql_statement = "SELECT
                id,
                naam,
                wachtwoord
            FROM
                inlog
            WHERE
                naam = '"
.mysqli_real_escape_string($verbinding_database ,$_POST['user'])."'
            AND    
                wachtwoord = '"
.$pass."'";
    $num_rows = mysqli_num_rows($result);
    echo 'rijen: '. $num_rows;
    if($num_rows >0)
    {

        echo 'query gelukt';
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        echo 'id : '.$data['id'];
    }

?>

Maar $pass levert telkens een andere waarden op, zelfs met dezelfde gegevens. Hoe controleer je dan de inloggegevens die worden opgegeven met die in de database?
En is Bcrypt op dit moment nog een veilige manier van beveiligen (los van ssl, sftp, .....)?
Gewijzigd op 04/08/2016 07:50:26 door Obelix Idefix
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/08/2016 07:50:08
Quote Anchor link
>> Een hobbysite kan ook worden gehackt en vervolgens worden misbruikt voor spam, phishing, file sharing, enzovoort, enzovoort.

Da's waar ... maar hoe helpt ssl tegen deze specifieke zaken dan?

Anyhow ... Let's Encrypt is toch ook gratis?

Toevoeging op 04/08/2016 07:53:06:

>> Of is het met ssl niet meer nodig om gegevens gecodeerd op te slaan in de database?

Jawel, dat is altijd nodig voor het geval je database wordt gehackt.

SSL beveiligt het verkeer tussen de server en je browser. In plaats van dat er dan 'wachtwoord123' wordt overgestuurd, wordt er zoiets als 'XZB_23dfd!DSsdyyyta' (ik verzin maar wat) overgestuurd zodat als iemand het signaal 'afluistert' (een zogenaamde man-in-the-middle-attack) hij het wachtwoord niet kan zien.
Gewijzigd op 04/08/2016 07:54:09 door Ozzie PHP
 
Bart V B

Bart V B

04/08/2016 09:00:29
Quote Anchor link
Quote:
Maar $pass levert telkens een andere waarden op, zelfs met dezelfde gegevens. Hoe controleer je dan de inloggegevens die worden opgegeven met die in de database?


Gefeliciteerd! Hij doet het helemaal goed! ;)
Het is ook de bedoeling dat er een andere hash uitkomt.
Dat is nou het mooie van password_hash().
Met password_verify() controleer je of de hash goed is of niet.
Dus het eenvoudigst is, om een opzetje te maken met een paar simpele if statements:
In een notendop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// effe voor de eenvoud
$hash = password_hash($_POST['password'], PASSWORD_DEFAULT);

// simpele query uitvoeren om de gegevens uit te poepen..

if (password_verify($row['password_from_db'], $hash)) {
    //echo 'Password is valid!';
    // Dit is wel belangrijk...

    if (password_needs_rehash($hash, PASSWORD_DEFAULT)) {
        // If so, create a new hash, and replace the old one
        $newHash = password_hash($hash, PASSWORD_DEFAULT);
        // insert into DB ...

        // login verdergaan

    }  
}
else {
    echo 'Invalid password.';
    // zend ze terug naar formulier of google o.i.d.
}
?>

edit
En nu snap ik pas waar jij tegenaan loopt.
Dat had ik dus ook in het begin, jou gedachte is om een WHERE username = AND password = te willen controleren. Dat werkt dus nu niet meer. Dat hoeft dus ook niet meer.
Immers, het enige wat je doet is controleren of username of email in de database staat. Is dat zo dan kijk je of het password erbij past. Overigens, doe ik tegenwoordig geen username meer maar met email. Die is immmers uniek voor een gebruiker. Maar dat is meer een persoonlijke voorkeur.
Gewijzigd op 04/08/2016 09:26:26 door Bart V B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/08/2016 15:19:16
Quote Anchor link
Bart V B op 04/08/2016 09:00:29:
Quote:
Maar $pass levert telkens een andere waarden op, zelfs met dezelfde gegevens. Hoe controleer je dan de inloggegevens die worden opgegeven met die in de database?


Gefeliciteerd! Hij doet het helemaal goed! ;)
Het is ook de bedoeling dat er een andere hash uitkomt.
Dat is nou het mooie van password_hash().

Dat vermoeden had ik al.;-)


Bart V B op 04/08/2016 09:00:29:
edit
En nu snap ik pas waar jij tegenaan loopt.
Dat had ik dus ook in het begin, jou gedachte is om een WHERE username = AND password = te willen controleren. Dat werkt dus nu niet meer. Dat hoeft dus ook niet meer.
Immers, het enige wat je doet is controleren of username of email in de database staat. Is dat zo dan kijk je of het password erbij past.

Dus toch. Maar dat blijf ik een vreemde gedachtegang vinden.
Hoe weet je dan of het wachtwoord klopt met wat wordt opgegeven?
Ga nog wel eens thuis proberen.
 
Bart V B

Bart V B

04/08/2016 15:50:31
Quote Anchor link
Nou, op zich is het niet vreemd.
Zoals ik al zei ik gebruik tegenwoordig email en password.
Email is uniek, (of beter maakt het uniek in de db).
Je doet eigenlijk het zelfde alleen haal je eerst gegevens op en dan controleer je pas.
Er zit alleen een extra laagje/stukje in.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/08/2016 20:30:35
Quote Anchor link
Dank Bart V B.
Het is gelukt.

Ook de anderen bedankt voor reageren.
Ga me verdiepen in de (gratis) mogelijkheden van SSL / sftp.

Dat cacert weet ik zo net nog niet:
www.cacert.org gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat. Het certificaat wordt niet vertrouwd, omdat het is ondertekend via een ondertekeningsalgoritme dat is uitgeschakeld omdat dat algoritme niet beveiligd is. Foutcode: SEC_ERROR_CERT_SIGNATURE_ALGORITHM_DISABLED

Bij Let'sEncrypt kom ik op https://certbot.eff.org/
Moet daar uit twee pulldown menu's kiezen. Denk dat ik dat beter kan opvragen bij hostingbedrijf (?!)
Betwijfel of ik die installatie instructies kan/mag uitvoeren.
Gewijzigd op 05/08/2016 20:42:07 door Obelix Idefix
 
Bart V B

Bart V B

06/08/2016 09:39:09
Quote Anchor link
Top dat het eerste stapje is gelukt.

Dat ssl verhaal, als je een gewoon hosting pakket hebt bij een hostingboer, dan is het wat beperkter.
Als je geen commandline hebt, (VPS e.d.) dan is let's encrypt geen optie voor je.
Maar kan het helemaal mis hebben, weet niet bij wie je hosting is ondergebracht?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/08/2016 16:38:00
Quote Anchor link
Antagonist.
Heb op https://forum.antagonist.nl/viewtopic.php?f=2&t=13121&p=75929&hilit=ssl+encrypt#p75929 informatie gevonden, maar dat ziet er nog vrij complex uit. Tevens (b)lijkt dat het maar drie maanden werkt/geldig is.
Uit het topic begrijp ik ook dat er gekeken wordt/gewerkt aan een oplossing, om net als bv. Joomla te laten installeren via het controlpanel. Kan me alleen maar aansluiten bij die wens.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.