Bedrijf max 1 keer ophalen/uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurgen B

Jurgen B

23/02/2009 12:55:00
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik heb de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
$where = '';
foreach($_POST['cat'] as $key => $value){
    if($where == ''){
        $where .= "
                  WHERE
                      categorie_id = ".$value."
                  ";
    }
    else {
        $where .= "
                  OR
                      categorie_id = ".$value."
                  ";
    }
}
echo $where;

echo '<br /><br />';

$resultquery = "
                SELECT
                    k.bedrijf_id as bedrijf_id,
                    b.id as bedrijven_id,
                    b.bedrijfsnaam as bedrijfsnaam,
                    k.categorie_id as categorie_id
                FROM
                    bed_cat as k
                INNER JOIN
                    bedrijven as b
                ON
                    k.bedrijf_id = b.id
                ".$where."
               ";
$resultsql = mysql_query($resultquery) or trigger_error(mysql_error());
while($result = mysql_fetch_assoc($resultsql)){
    echo $result['bedrijf_id'].' '.$result['bedrijfsnaam']  .'<br />';    
}


Bedrijf met ID 1 zit in categorie 1, 2 en 3. Nu toont hij in het overzicht bedrijf 1 dus 3 keer.

Dit moet 1 keer zijn, maar ik krijg het niet voor elkaar. Wat kan ik doen om er voor te zorgen dat een bedrijf maximaal 1 keer getoond wordt in het overzicht?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:25:11
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

23/02/2009 13:07:00
Quote Anchor link
Misschien even een DISTINCT op het bedrijf id.
 
Jurgen B

Jurgen B

23/02/2009 14:13:00
Quote Anchor link
@Jurgen = bedankt. Dit was alleen niet de oplossing. Ik heb inmiddels een GROUP BY gebruikt.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/02/2009 14:18:00
Quote Anchor link
Jurgen B schreef op 23.02.2009 14:13:
@Jurgen = bedankt. Dit was alleen niet de oplossing. Ik heb inmiddels een GROUP BY gebruikt.


Wat jij gedaan hebt is niet de oplossing. GROUP BY gebruik je alleen icm functies las COUNT() MAX() MIN()

je moet gewoon met DISTINCT aan de slag bijvoorbeeld als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
    DISTINCT
        AL,
        JE,
        VELDEN,
   FROM
        JE_TABEL
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.