Bedrijfsgeheim

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2021 22:18:58
Quote Anchor link
Als ik het zo hoor, dan zou ik voor je eigen gemoedsrust toch je best doen om het in eigen beheer te houden.

Jouw code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$calculation
= $response1 + $response2;
echo $calculation;

?>

Klant zou jouw code tegen de afspraak overnemen en maakt er dit van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$result
= $answer1 + $answer2;
echo $result;

?>

Flauw voorbeeldje, maar ga nu maar eens aan een rechter zonder verstand van zaken uitleggen dat dit gewoon jouw code is maar met andere variabelenamen ...

Ondanks dat je dus een afspraak hebt, is het maar de vraag wat die waard is op het moment dat die klant een paar heel kleine dingen wijzigt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:42:45
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/03/2021 08:27:36
Quote Anchor link
Zo'n flauw voorbeeld is het niet hoor, want het geeft een oplossingsrichting aan. Stel, de software doet iets met a en b om op c uit te komen: f(a,b) = c. De klant kan dan a, b en c zelf on-premise opslaan als je de functionaliteit f() op een andere manier toegankelijk maakt.

Een API in de cloud is daarvoor dé oplossing, alleen moet je de bouwstenen wel ontleden. Misschien is dat een werkbaar compromis: de klant heeft alle data en jij houdt het 'algoritme' verborgen.
Gewijzigd op 04/03/2021 08:28:04 door Ward van der Put
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/03/2021 10:47:22
Quote Anchor link
Mijn idee zou dan zijn om een klantomgeving op te zetten als een soort van satellietprogramma, met code dat geen of weinig bedrijfsgeheimen bevat. De database kan opgesplitst, PostgreSQL heeft daarvoor opties als FOREIGN TABLES, en dblink waardoor ik twee voordelen behoud: data-manipulatie zoveel mogelijk bij de bron houden, en de oplossingsrichting blijft bij het programma, het domein waar ik het meest in thuis ben.
Met een TLS-verbinding naar de on premise database, in een VPN huls is dat alles veilig genoeg.
 
Thom nvt

Thom nvt

04/03/2021 14:54:36
Quote Anchor link
Als dat een optie is, kun je dan niet beter de boel opknippen in verschillende dedicated microservices waarbij het niet-geheime gedeelte bij de klant draait en de rest op eigen infra?
Foreign tables over internet klinkt mij niet als een fantastisch idee, dat kan met latencies e.d. nog wel eens rare dingen opleveren. Moet er wel bij zeggen dat ik er geen ervaring mee heb.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/03/2021 16:15:19
Quote Anchor link
Microservices zijn voor de structuur van mij applicatie helaas geen optie, maar ik word wel blij van dit soort ideeën. Ik wil het graag zo breed mogelijk bekeken hebben voordat ik definitief een richting op beweeg.

Foreign tables voorzien in een behoefte van externe storage. Latencies zijn inderdaad een probleem, vooral als queries niet goed worden geoptimaliseerd. En dat gebeurt nog wel eens. Ik heb er al mee geëxperimenteerd en ben er wel een beetje uit.

De applicatie gebruikt toch niet altijd alle data tegelijk uit een foreign table, maar het maakt heel erg uit hoe je queries schrijft. Als het niet lekker loopt merk je het vanzelf, een query met een onhandige JOIN die niet wordt geoptimaliseerd gaat van een paar msec ineens naar seconden tot (veel) erger.

Het helpt dan om eerst alleen de nodige foreign data op te halen in een WITH-statement, voordat de rest van de query wordt uitgevoerd.
Daar waar het niet lekker blijft lopen is dblink een optie, je kunt daarmee eerst queries door de foreign server laten uitvoeren en in de eigen database verder werken met het resultaat.

Ik geloof dat daarmee het plaatje behoorlijk compleet begint te worden. Twee eigen bare metal servers (eentje als fail-over) extern hosten, daarop PHP / PostgreSQL als SaaS, en een On Premise klantomgeving met PHP / PostgreSQL met foreign tables.
Verwerking op de eigen servers, die de data niet hoeven op te slaan.
Databeveiliging op de klantomgeving met SSE, codebeveiliging via IonCube. Klantomgeving koppelen via VPN.

Zo kan ik mijn systeem verder integreren met andere klantsystemen zonder dat het bedrijfsgeheim veel risico loopt. En als de klant niet heeft betaald en de grace periode is verlopen dan heb ik altijd een stok achter de deur.
Als de klant huiverig is voor gebrek aan continuïteit is er ook nog zoiets als een i-DEPOT waarmee e.a.a. geborgd kan worden. Dan wordt het af te nemen product SaaS & On Premise, en komt er niet te veel spanning tussen verantwoordelijkheid en afhankelijkheid.

Lang verhaal, maar als iemand nog wat wil toevoegen: graag!
Gewijzigd op 04/03/2021 16:21:40 door Ad Fundum
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2021 09:20:43
Quote Anchor link
Niet om gelijk je idee en motivatie de grond in te boren maar houd er wel rekening mee dat servers beheren écht een vak apart is.
Er worden dagelijks nieuwe vulnerabilities bekend die je allemaal zelf zal moeten patchen.
Voor een kernel-update moet een machine bijvoorbeeld herstarten dus moet je ook rekening met redundancy, high-availibility, etc. om nog niet te spreken van disaster-recovery.
Zeker in zakelijke context is het niet zo simpel als een Apache/PostgreSQL servertje opspinnen en je er nooit meer druk om maken.

Ik kan hele boeken volschrijven over waar je allemaal aan moet denken, om je een idee te geven van de schaal en mijn ervaring:
Ik ben 8 jaar terug begonnen voor een MKB-bedrijf een enterprise webplatform te schrijven in PHP, wat uitgerold werd op eigen hardware. Dat was verdeeld over 5 fysieke machines en ongeveer 15 VMs en kostte ongeveer 30% van mijn tijd om te beheren.
Na 5 jaar ben ik overgestapt naar een ander bedrijf en doe daar de infra-kant waar wij als team ~3000 VMs en een Kubernetes platform beheren (private cloud dus) en daar hebben we met 8 man een dagtaak aan, ondanks alle automatisering.

Ik wil hier prima over doorpraten en/of e.e.a. toelichten/uitdenken maar ik denk dat dat nogal buiten de scope van dit forum en draadje gaat :)

Denk er goed over na of je dit soort taken er bij wil of dat je een managed VPS afneemt zodat je het uitbesteed.
Gewijzigd op 05/03/2021 09:29:07 door Thom nvt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

05/03/2021 11:46:17
Quote Anchor link
Nogmaals bedankt Thom, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Ik wil inderdaad liever geen infra beheren, dus ik zal uitkijken naar dedicated servers.

Kubernetes klinkt eng. Ondanks de video https://www.youtube.com/watch?v=4ht22ReBjno is het voor mij niet te volgen, kortweg te complex... dan zou je dat ook moeten uitbesteden, en die risico's contractueel afdekken?
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2021 12:00:14
Quote Anchor link
Als je al containerized wil draaien, wat ik iig voor databases voorlopig afraad, zou je dat kunnen inhuren. Amazon, Azure, AliCloud en Google leveren allemaal managed Kubernetes omgevingen.
Kubernetes is een mooie technologie maar heeft een vrij steile leercurve, niet iets wat je in productie omgevingen wil gaan leren.
In de basis is het een verzameling APIs waarmee je middels yaml files Docker containers op start maar het kan veel meer. Het is in feite een datacenter in een (extreem configureerbaar) doosje.

Ik zou in jouw geval kijken naar een managed VPS oplossing, dan neem je in feite alleen rekenkracht af en besteed je al het beheer en onderhoud uit. Hosted.nl levert die dienst bijvoorbeeld: https://www.hosted.nl/managed-vps/

Edit: Dat is natuurlijk duurder dan een "kale" VPS huren bij bijvoorbeeld TransIP maar je koopt in feite al het beheer en de verantwoordelijkheid daarvoor af.
Updates, server downtime, etc. is dan niet jouw probleem meer, daar betaal je de provider voor.
Gewijzigd op 05/03/2021 12:02:34 door Thom nvt
 
Ad Fundum

Ad Fundum

08/03/2021 08:48:33
Quote Anchor link
Wederom bedankt Thom, ik kijk er naar.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.