Beetje hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 14:37:21
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ben druk bezig met het leren van PHP en loop tegen een probleempje aan wat ik op Google niet gauw terug kan vinden (gebeurd niet vaak :) ), waarschijnlijk omdat ik niet op de juiste termen zoek. Ik heb een register/login script met activatiemail nu werkend. Op het moment dat iemand
inlogd, wordt gecheckt of het klopt en een session aangemaakt, zo dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
}
        // bekijk of het formulier verzonden is en de gegevens juist zijn
    elseif ($HTTP_POST_VARS["submit"] && $HTTP_POST_VARS["login"] && $HTTP_POST_VARS["pass"])
    {
        // encrypt pass om te matchen met encrypte pass in de database
        $passwd = md5($HTTP_POST_VARS[pass]);
        
        // selecteer login/pass uit de database en match ze met ingevoerde gegevens
        $sql = "SELECT id FROM $table WHERE login = '$HTTP_POST_VARS[login]' AND pass = '$passwd' AND activeer IS NULL";
        $res = mysql_query($sql);
        
        // bekijk of de gegevens juist zijn
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {
            // registreer sessie (of cookie)
            $ingelogd = mysql_result($res, 0);
            session_register(ingelogd);
            // setcookie("ingelogd", "$ingelogd", time() + 1 * 86400);
            echo "<p style=\"font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; color: #000000;\">
            U bent succesvol ingelogd.</p>";

            echo "<p style=\"font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; color: #000000;\">
            Klik hier om <a href=\"home.php\">verder</a> te gaan.</p>";
                        
        }
        // zo niet, geef foutmelding
        else
        {


Dit script gaat nog verder, maar is niet zo van belang. Nu beveilig ik de pagina's zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    session_start();
    
$host="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name
$tbl_name="voorbeeld_gebruikers"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

  if (!$HTTP_SESSION_VARS["ingelogd"])
    {

        header("Location: login.php");
}


?>


Mijn vraag is: Ik wil op de homepage zeggen, welkom 'Naam'. Deze naam staat in dezelfde rij in de tabel als de account (bijv 64010722). Hoe roep ik deze aan? Ik wil
dus niet welkom 'Account', ik wil daadwerkelijk de naam die ze opgegeven bij het registeren.

Hopelijk (en ik twijfel er eigenlijk niet aan) weet iemand de oplossing! :)

Alvast Bedankt
Sander
Gewijzigd op 11/03/2011 15:24:09 door Sander Vanier
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:36:53
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 14:41:44
Quote Anchor link
Je code is brak en nu al verouderd. Zoek maar is naar superglobals. Kan je even de link geven naar je script? Ik ga je even een onveiligheid bewijzen. Eens ik je dat kan tonen zal ik je laten zien wat er beter kan. Ik wil je eerst even laten verschieten, zodanig dat je de fout nooit meer zal maken :-).
Gewijzigd op 11/03/2011 14:44:34 door Write Down
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 14:50:15
Quote Anchor link
Staat op de schoolserver waar niet iedereen zomaar bij kan, maar ik hoor natuurlijk graag van je waar een groot gevaar schuilt. Ik weet dat er enige verouderde code inzit, maar ik het het script hiervandaan en de maker heeft het waarschijnlijk wat ouder geschreven. Ik heb het enkel aangepast naar mijn eigen situatie, wat dingen toegevoegd en wat dingen verwijderd ;)
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 14:54:21
Quote Anchor link
Vul als wachtwoord een keertje 'OR1=1 in en geef alle resultaten weer. Wat zien we: alle users worden getoond!

Of nog leuker, vul is in '; DROP TABLE '$table' (of DROP TABLE users) Boem, te tabel is verwijderd ;-)

mysql_real_escape, google. Verder google ook is superglobals, pas je script aan. Dan pas is het interessant om je verder te helpen met je eigenlijke vraag.




Toevoeging op 11/03/2011 14:55:49:

PHP Beginnershandleiding
SQL Beginnershandleiding
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 15:12:22
Quote Anchor link
Write Down op 11/03/2011 14:54:21:
Vul als wachtwoord een keertje 'OR1=1 in en geef alle resultaten weer. ...


Je vergist je.
het paswoord wordt door md5() gehaald. md5() geeft een resultaat weer dat 100% injection veilig is.


Dit gezegd zijnde ... er is inderdaad veel werk aan. Verouderde technologie, foute logica (bv. controleren op de post van de submit knop)...
Gewijzigd op 11/03/2011 15:15:06 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

11/03/2011 15:16:38
Quote Anchor link
Je code zit inderdaad vol fouten en lekken:
- Je moet altijd goede foutafhandeling gebruiken op de mysql_* functies.
- Kijken of een formulier gepost is doe je zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  # Verzonden
}
?>

- Gebruik superglobals. Voor fomulieren is dat $_POST en voor sessies is dat $_SESSION
- Voeg een salt toe aan het wachtwoord.
- Variabelen moeten buiten de quotes

En haal even je gebruikersnaam + wachtwoord weg. Dit staat nu al een tijdje op internet en dus ook in de cache van google, verander dit dus.
Gewijzigd op 11/03/2011 15:16:52 door Wouter J
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 15:22:15
Quote Anchor link
Injection is dus niet meer aan de orde, wat betreft de superglobals, deze kunnen inderdaad wel vervangen worden. Salt toevoegen aan ww? Doet dit niet hetzelfde als md5? Toevallig iemand ook het antwoord op mijn originele vraag? :$

Sander
Gewijzigd op 11/03/2011 15:27:30 door Sander Vanier
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 15:34:21
Quote Anchor link
Sander Vanier op 11/03/2011 15:22:15:
Injection is dus niet meer aan de orde, wat betreft de superglobals...


Wow, niet te vlug he.

Wat ik zeg, is dat $passwd beveiligd is tegen injectieon omdat je de string door md5() hebt gehaald.

Met superglobals moet je juist heel erg opletten. Altijd!

Wat je initiële vraag is ...
We gaan je niet de weg wijzen door een doodlopende straat.
Smijt dat allemaal weg en begin opnieuw. Begin ook onmiddellijk met php5
 
Sander Vanier

Sander Vanier

11/03/2011 15:43:19
Quote Anchor link
Wat is de meerwaarde van de Superglobals dan? Deze code is onder andere tot stand gekomen in de klas en ik verwacht niet dat dit script ooit in gebruik zal worden genomen. Er zitten al een hoop
uurtjes in alle code die berust op wat ik hier gepost heb en dit alles veranderen zie ik niet zitten. Mochten jullie geen antwoord willen geven op mijn vraag, dan wil ik jullie in ieder geval bedanken voor de hulp tot zover en zal ik mijn vraag ergens anders neer moeten gaan zetten. Misschien dan zonder de initiële code ;)

Sander
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/03/2011 16:07:07
Quote Anchor link
Kijk even naar een algemeen geraamte, wanneer je met de verwerking van posts werkt.

Je zal bijna altijd zo-iets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
session_start();

$host="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {  // nooit controleren op de waarde van de submit knop, maar op de request method zelf
    // verwerking post gegevens uit formulier

    $sql = "
        SELECT id
        FROM my_table
        WHERE
            login = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['login']) ."'
            AND pass = '"
. md5($_POST['paswoord']) ."'
            AND activeer IS NULL
    "
;
    // ... enzovoort
    
    // Nu is de $_POST nog actief.  Om die actieve $_POST weg te halen, gaan we redirecten naar de pagina waarop we ons bevinden.
    //

  header('location: index.php') ;    
}

else {
    // toon hier je formulier
    // Merk op: pas vanaf hier mag je beginnen HTML naar de gebruiker te sturen.
    // Er mag niets van HTML worden verstuurd boven (in de code) de functie header(...)

    echo '
    <form method="post" action="">
        <input .../>
        <input type="submit" value="OK"/>
    </form>'
;
}
?>


session_register() heb je niet nodig.
Je kan direct iets doen zoals:

$_SESSION['ingelogd'] = 1;

Zoals je nu bezig bent, zal je nooit ergens geraken. Hoe vlugger je dat beseft, hoe minder je zal moeten beginnen prutsen.

Iedereen van ons heeft al code weggesmeten waar uren werk in is gekropen. Als je dat niet ziet zitten ... Tja, je ziet maar
Gewijzigd op 11/03/2011 16:15:07 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.