begin php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr Beronne

Mr Beronne

21/09/2010 22:26:53
Quote Anchor link
Beste Mensen ik ben net begonnen met het leren van PHP.

Een van mijn opdrachten die ik moet maken kom ik niet echt uit.

Misschien weet u het ik zou alles even gaan beschrijven.

Ik heb een simple inlog formulier gemaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    </head>

<body>

   <form action='verwerk.php' method='post'>
  <table width=80% border=1 >
<caption>
<strong>Inlog formulier</strong>
</caption>
<tr>
<td> Gebruikersnaam: </td>
<td> <input type="username" name="naam" size="30" /> </td>
</tr>
<tr>
<td> Wachtwoord: </td>
<td> <input type="password" name="wachtwoord" size="30" /> </td>
</tr>
  </table>
    <input type="submit" name="inloggen" value="Inloggen" />
  </form>
</body>
</html>


Het doel nu is als je bij gebruikersnaam test invoert en bij wachtwoord test invoert en op inloggen drukt dat hij dat verstuurt naar de pagina verwerk.php !!! dit werkt allemaal al.

Maar wat ik nu wil is zeg maar als je de gebruikersnaam jan invoert of elk ander woord dan test dat je een bericht krijgt als: Gegevens verkeert ingevoerd. als hij wel bij gebruikersnaam + ww test heeft ingevoerd dat er komt u gegevens zijn correct.
(ik weet dat dit moet met if en else maar hoe snap ik nog niet zo goed.)
en dat ie doorgestuurd word naar verwerk.php

Hieronder verwerk.php zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    </head>

<body>
Hallo,<br/>
<br/>
Uw Gebruikersnaam is: <?php echo $_POST['naam']; ?>            <br/>


Uw Wachtwoord is: <?php echo $_POST['wachtwoord']; ?>            <br/>
        

<body>
</html>


al vast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:43:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 22:34:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['naam'] == 'test' && $_POST['wachtwoord'] == 'test') {
  echo 'Gegevens correct ingevuld';
}

else {
  echo 'Gegevens niet correct ingevuld';
}

?>

Zoiets?
 
Mr Beronne

Mr Beronne

21/09/2010 22:38:08
Quote Anchor link
Blanche PHP op 21/09/2010 22:34:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['naam'] == 'test' && $_POST['wachtwoord'] == 'test') {
  echo 'Gegevens correct ingevuld';
}

else {
  echo 'Gegevens niet correct ingevuld';
}

?>

Zoiets?

ja en mijn vraag is dan waar moet ik het dan neerzetten in het script of maakt dat nietzoveel uit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 22:43:27
Quote Anchor link
Door de echo wordt de tekst nu getoond op de plaats in het script waar je deze regels code neer zet. Als je het op een andere plaats weer wilt geven kun je ofwel deze regels code verplaatsen ofwel de output tijdelijk in een variabele stoppen.

In jouw geval bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_POST['naam'] == 'test' && $_POST['wachtwoord'] == 'test') {
  $melding = 'Gegevens correct ingevuld';
}

else {
  $melding = 'Gegevens niet correct ingevuld';
}

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    </head>

<body>
Hallo,<br/>
<br/>
Uw Gebruikersnaam is: <?php echo $_POST['naam']; ?>            <br/>
Uw Wachtwoord is: <?php echo $_POST['wachtwoord']; ?>            <br/>

Dat resulteert in: <?php echo $melding; ?>
        

<body>
</html>

Zorg er altijd voor dat je de PHP logica en HTML output zoveel mogelijk gescheiden houdt. Dus zorg er eerst voor dat alle logica afgehandeld is voordat je output naar de browser gaat sturen...

ps. In bovenstaand voorbeeldje ontbreekt uiteraard nog elke controle van variabelen. Zo wil je bijvoorbeeld wel eerst zeker weten of de $_POST variabelen wel bestaan (cq. of er wel een formulier verstuurd is). Zie ook deze PHP beginnershandleiding voor meer uitleg over het programmeren in PHP.
Gewijzigd op 21/09/2010 22:45:03 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

21/09/2010 23:18:14
Quote Anchor link
<input type="username" ..... Dat type ken ik niet.
 
Niek s

niek s

22/09/2010 09:23:28
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 21/09/2010 23:18:14:
<input type="username" ..... Dat type ken ik niet.


ik ook niet
 
Chris -

Chris -

22/09/2010 12:55:05
Quote Anchor link
Aardig om dan de TS dan verder te helpen ;-)

Het moet dus zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" ...
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 13:03:52
Quote Anchor link
Je kunt misschien beter niet alles voordoen Blanche.
Geef hem eens het if/else statement zodat hij zelf wat leert. Nu wordt het voor hem klakkeloos kopieren....
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 13:18:30
Quote Anchor link
Ik laat slechts zien waar die regels code in het script thuis zouden horen (precies zoals gevraagd wordt). Dingen als foutafhandeling, controle van variabelen, etc moeten er allemaal nog in...
 
John Cena

John Cena

22/09/2010 14:05:50
Quote Anchor link
Blanche PHP op 22/09/2010 13:18:30:
Ik laat slechts zien waar die regels code in het script thuis zouden horen (precies zoals gevraagd wordt). Dingen als foutafhandeling, controle van variabelen, etc moeten er allemaal nog in...


Nee, je geeft hem de code vragend of hij zoiets bedoelt...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 14:39:06
Quote Anchor link
Offtopic:

Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Lees ook al zijn berichten. Mocht je hier verder nog wat over willen zeggen, dan graag via PM...
 
Mr Beronne

Mr Beronne

27/09/2010 21:23:17
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik moest weer van school het formulier uitbreiden met een checkbox radiobuttons en een select veld.

en bij het select veld moet je zeg maar meerdere dingen kunnen selecteren en dat ie dat ook doorstuurt.

ik krijg het alleen niet voor elkaar de checkbox radiobuttons en select veld goed door te sturen. als ik bijvoorbeeld bij de checkbox het land selecteer en ik druk op verzenden krijg ik op de pagina verwerk.php dit te zien: Uw land is: on(on moet het land zijn waar je op klikte in index.php maar op 1 of andere manier verstuurt ie het niet goed.

hieronder de codecs

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
    </head>

<body>

<form action='verwerk.php' method='post' name='fileupload' enctype='multipart/form-data'/>
  <table width=80% border=1 >
    <caption>
        <strong>formulier</strong>
    </caption>
<tr>
    <td> Naam: </td>
    <td> <input type="text" name="naam" size="30" /> </td>
</tr>

<tr>
    <td> Adres: </td>
    <td> <input type="text" name="adres" size="30" /> </td>
</tr>

<tr>
    <td> Land: </td>
    <td>
        <input type="checkbox" name="land" size="30" />Duitsland<br/>
        <input type="checkbox" name="land" size="30" />Frankrijk<br/>
        <input type="checkbox" name="land" size="30" />Spanje<br/>
        <input type="checkbox" name="land" size="30" />Nederland<br/>
        <input type="checkbox" name="land" size="30" />Engeland<br>
    </td/>
</tr>

<tr>
    <td>Woonplaats<td/>
        <select multiple="yes" name="woonplaats">
        <option value="">  
        <option value="Almere">Almere
        <option value="Amstelveen">Amstelveen
        <option value="Amsterdam">Amsterdam
        <option value="Bussum">Bussum
        <option value="Hilversum">Hilversum
        <option value="Huizen">Huizen
        <option value="Laren">Laren
        <option value="Hoogeveen">Hoogeveen
        </select>
</tr>

<tr>
    <td> leeftijd: </td>
    <td>
        <input type="radio" name="leeftijd" size="30" />0-5 jaar<br/>
        <input type="radio" name="leeftijd" size="30" />6-10 jaar<br/>
        <input type="radio" name="leeftijd" size="30" />11-15 jaar<br/>
        <input type="radio" name="leeftijd" size="30" />16-20 jaar<br/>
        <input type="radio" name="leeftijd" size="30" />21-ouder<br>
        </td/>
</tr>

<tr>
    <td> E-mail: </td>
    <td> <input type="mail" name="mail" size="30" /> </td>
</tr>

<tr>
    <td> Bericht: </td>
    <td> <textarea name="tekst" value="tekst" cols="23" rows="10"> </textarea></td>
</tr>
 
 </table>
    <input type="submit" name="verzenden" value="verzenden" />
    <input type="reset" name="reset" value="reset" />
</form>


</body>
</html>


verwerk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">

    <head>
        <title>Webdesign php opdracht</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
    </head>

<body>

Hallo,<br/>
<br/>
Uw naam is: <?php echo $_POST["naam"]; ?> <br/>
Uw adres is: <?php echo $_POST["adres"]; ?> <br/>
Uw land is: <?php echo $_POST["land"]; ?> <br/>
Uw woonplaats is: <?php echo $_POST["woonplaats"]; ?> <br/>
Uw leeftijd is: <?php echo $_POST["leeftijd"]; ?> <br/>
Uw E-Mail is: <?php echo $_POST["mail"]; ?> <br/>
Uw bericht is: <?php echo $_POST["tekst"];?>
<body>
</html>
 

27/09/2010 21:38:58
Quote Anchor link
Zeg, heb je geen leerboek ofzo?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.