Begincijfers controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 18:43:08
Quote Anchor link
Ik wil nummers filteren in mijn systeem. In mijn database heb ik de volgende prefixen (begin cijfers) ingevoerd:

PREFIX | Bedrijf
12- Bedrijf A
455- Bedrijf B
2344444456 - Bedrijf C
233 - Bedrijf D

Nu wil ik dat als ik via GET een waarde invoer, bijvoorbeeld 1233333 dat ik dan Bedrijf A krijg.

Hoe moet ik het aanpakken? Kan iemand mij helpen?
Bedankt!
Gewijzigd op 31/05/2010 18:43:57 door Nathan K
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:40:01
 
Jo colling

jo colling

31/05/2010 20:54:01
Quote Anchor link
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT 'bedrijf' FROM 'database' WHERE 'PREFIX'=$_GET['cijfer'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 20:59:34
Quote Anchor link
en sinds wanneer is 12 gelijk aan 1233333

maw, sta stil bij hetgeen je post
Gewijzigd op 31/05/2010 21:00:02 door Noppes Homeland
 
Pepijn Prive

Pepijn Prive

31/05/2010 21:05:57
Quote Anchor link
Jo colling op 31/05/2010 20:54:01:
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT 'bedrijf' FROM 'database' WHERE 'PREFIX'=$_GET['cijfer'];
?>


Vergeet geen mysql_real_escape_string(); toe te voegen.
 
Jo colling

jo colling

31/05/2010 21:20:41
Quote Anchor link
srry had verkeerd gelezen wat je bedoelde (ben wat fel moe)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:22:51
Quote Anchor link
Oh en ik zie nu dat de heren Jo en Pepijn het wel erg bont maken:
Er horen geen quotes te staan om database tabelveld -namen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELET bedrijf
FROM  bedrijven
WHERE <functie>(prefix,?,?) = <functie>(waarde,?,?)
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 21:32:38
Quote Anchor link
Haha bedankt.
Jullie hebben mij niet echt begrepen.

Laat ik het verduidelijken met de volgende voorbeeld.
Alle nummer van Vodafone beginnen met 061. Alle nummers van KPN beginnen met 062. Alle nummers van Telfort beginnen met 0631 en alle nummers van Simyo beginnen met 0632 (dit staat in mijn database),

Nu krijg ik een GET van 0632139009. Ik wil dat mijn script mij vertelt dat dit nummer van Simyo is.
Hoe moet ik het doen?
Gewijzigd op 31/05/2010 21:34:20 door Nathan K
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:36:07
Quote Anchor link
Zie mijn post dd: 31/05/2010 21:22:51

mag je zelf nog uitzoeken naar welke SQL Functie ik verwijs

Edit:

en vergeet vooral niet _real_escape_string
Gewijzigd op 31/05/2010 21:38:33 door Noppes Homeland
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 21:37:38
Quote Anchor link
Door te kijken of strpos() de waarde 0 oplevert?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummer
= '0632123456';

if(strpos($nummer, '0632') == 0) {
  echo 'Simyo';
}

?>


En dan uiteraard ingevuld met behulp van de gegevens uit je database.

edit: Of uiteraard de SQL variant hiervan en dit direct in de query doen. Dat heeft de voorkeur!
Gewijzigd op 31/05/2010 21:38:43 door Joren de Wit
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 21:46:09
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord! Ik dacht al aan zoiets. Eventueel met ergi(). Maar wat gebeurt er als deze nummer bij de filter komt: 0632167062. Begin duidt op Simyo. Eind duidt op KPN?
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 21:54:45
Quote Anchor link
Gewoon een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIKE '".$prefix."%';


gebruiken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2010 21:54:54
Quote Anchor link
strpos levert de positie waarop de gezochte string het eerst vookomt. Als je dus zoals in Blanche's voorbeeld op == 0 checkt, komt het goed.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:55:54
Quote Anchor link
Het is verboden om in dit tijdperk nog te denken aan ereg functies, deze zij `DEPRECATED`

Doe het nu gewoon met een SQL Statement dat is vele male handiger.

En ik zie nu dat er iemand zo onhandig is om de LIKE aan te brengen, daar gaat het uiteraard niet mee lukken.
Gewijzigd op 31/05/2010 21:57:04 door Noppes Homeland
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 22:09:09
Quote Anchor link
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

31/05/2010 22:15:14
Quote Anchor link
Blanche PHP op 31/05/2010 21:37:38:
Door te kijken of strpos() de waarde 0 oplevert?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummer
= '0632123456';

if(strpos($nummer, '0632') == 0) {
  echo 'Simyo';
}

?>


En dan uiteraard ingevuld met behulp van de gegevens uit je database.

edit: Of uiteraard de SQL variant hiervan en dit direct in de query doen. Dat heeft de voorkeur!


Natuurlijk (als je dit soort dingen doet) de stricte vergelijkingsoperator gebruiken. Op deze manier krijg je alleen niet 'Simyo' te zien als '0632' zich wel in de string bevindt maar niet op de eerste positie.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 22:20:04
Quote Anchor link
Jesse Degger op 31/05/2010 22:09:09:
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?


Ben bang dat je de vraag niet begrijpt, waardoor je dus nu verwarring zaait met LIKE
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 22:25:22
Quote Anchor link
Okee! Ik begrijp het.
Dan maar Strpos() gebruiken. Nu kom ik bij de moeilijkste (voor mij althans), hoe kan ik het combineren met database? In mijn database gaan heel veel reeksen staan met heel veel providers.

Hoe kan ik het effectief doen?
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 23:01:40
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 31/05/2010 22:20:04:
Jesse Degger op 31/05/2010 22:09:09:
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?


Ben bang dat je de vraag niet begrijpt, waardoor je dus nu verwarring zaait met LIKE

Ik zie nu dat ik het juist omdraaide. Mijn fout.
 
Nathan K

Nathan K

01/06/2010 14:36:11
Quote Anchor link
Moet ik het controleren misschien met While doen?
Gewijzigd op 01/06/2010 15:51:12 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/06/2010 15:52:39
Quote Anchor link
Je zou de te controleren prefixen met bijbehorend bedrijf in een array kunnen opslaan. Vervolgens deze array met een foreach loop doorlopen en met strpos() kijken of de $_GET variabele hieraan voldoet...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

01/06/2010 15:57:21
Quote Anchor link
Jesse Degger op 31/05/2010 21:54:45:
Gewoon een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIKE '".$prefix."%';


gebruiken?

inderdaad toch wel!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE '123333' LIKE CONCAT(veldnaam, '%')

Edit:

Let erop dat dit soort queries niet super vlot zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Toon Records 0 - 4 (5 totaal, Query duurde 25.1336 sec)

op een tabel met 20000 records (en ik gebruikte een veld waar een index op staat)
Gewijzigd op 01/06/2010 15:59:06 door Terence Hersbach
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.