Begincijfers controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 18:43:08
Quote Anchor link
Ik wil nummers filteren in mijn systeem. In mijn database heb ik de volgende prefixen (begin cijfers) ingevoerd:

PREFIX | Bedrijf
12- Bedrijf A
455- Bedrijf B
2344444456 - Bedrijf C
233 - Bedrijf D

Nu wil ik dat als ik via GET een waarde invoer, bijvoorbeeld 1233333 dat ik dan Bedrijf A krijg.

Hoe moet ik het aanpakken? Kan iemand mij helpen?
Bedankt!
Gewijzigd op 31/05/2010 18:43:57 door Nathan K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:00:23
 
Jo colling

jo colling

31/05/2010 20:54:01
Quote Anchor link
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT 'bedrijf' FROM 'database' WHERE 'PREFIX'=$_GET['cijfer'];
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 20:59:34
Quote Anchor link
en sinds wanneer is 12 gelijk aan 1233333

maw, sta stil bij hetgeen je post
Gewijzigd op 31/05/2010 21:00:02 door Noppes Homeland
 
Pepijn Prive

Pepijn Prive

31/05/2010 21:05:57
Quote Anchor link
Jo colling op 31/05/2010 20:54:01:
zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
SELECT 'bedrijf' FROM 'database' WHERE 'PREFIX'=$_GET['cijfer'];
?>


Vergeet geen mysql_real_escape_string(); toe te voegen.
 
Jo colling

jo colling

31/05/2010 21:20:41
Quote Anchor link
srry had verkeerd gelezen wat je bedoelde (ben wat fel moe)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:22:51
Quote Anchor link
Oh en ik zie nu dat de heren Jo en Pepijn het wel erg bont maken:
Er horen geen quotes te staan om database tabelveld -namen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELET bedrijf
FROM  bedrijven
WHERE <functie>(prefix,?,?) = <functie>(waarde,?,?)
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 21:32:38
Quote Anchor link
Haha bedankt.
Jullie hebben mij niet echt begrepen.

Laat ik het verduidelijken met de volgende voorbeeld.
Alle nummer van Vodafone beginnen met 061. Alle nummers van KPN beginnen met 062. Alle nummers van Telfort beginnen met 0631 en alle nummers van Simyo beginnen met 0632 (dit staat in mijn database),

Nu krijg ik een GET van 0632139009. Ik wil dat mijn script mij vertelt dat dit nummer van Simyo is.
Hoe moet ik het doen?
Gewijzigd op 31/05/2010 21:34:20 door Nathan K
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:36:07
Quote Anchor link
Zie mijn post dd: 31/05/2010 21:22:51

mag je zelf nog uitzoeken naar welke SQL Functie ik verwijs

Edit:

en vergeet vooral niet _real_escape_string
Gewijzigd op 31/05/2010 21:38:33 door Noppes Homeland
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 21:37:38
Quote Anchor link
Door te kijken of strpos() de waarde 0 oplevert?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummer
= '0632123456';

if(strpos($nummer, '0632') == 0) {
  echo 'Simyo';
}

?>


En dan uiteraard ingevuld met behulp van de gegevens uit je database.

edit: Of uiteraard de SQL variant hiervan en dit direct in de query doen. Dat heeft de voorkeur!
Gewijzigd op 31/05/2010 21:38:43 door Joren de Wit
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 21:46:09
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord! Ik dacht al aan zoiets. Eventueel met ergi(). Maar wat gebeurt er als deze nummer bij de filter komt: 0632167062. Begin duidt op Simyo. Eind duidt op KPN?
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 21:54:45
Quote Anchor link
Gewoon een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIKE '".$prefix."%';


gebruiken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/05/2010 21:54:54
Quote Anchor link
strpos levert de positie waarop de gezochte string het eerst vookomt. Als je dus zoals in Blanche's voorbeeld op == 0 checkt, komt het goed.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 21:55:54
Quote Anchor link
Het is verboden om in dit tijdperk nog te denken aan ereg functies, deze zij `DEPRECATED`

Doe het nu gewoon met een SQL Statement dat is vele male handiger.

En ik zie nu dat er iemand zo onhandig is om de LIKE aan te brengen, daar gaat het uiteraard niet mee lukken.
Gewijzigd op 31/05/2010 21:57:04 door Noppes Homeland
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 22:09:09
Quote Anchor link
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

31/05/2010 22:15:14
Quote Anchor link
Blanche PHP op 31/05/2010 21:37:38:
Door te kijken of strpos() de waarde 0 oplevert?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummer
= '0632123456';

if(strpos($nummer, '0632') == 0) {
  echo 'Simyo';
}

?>


En dan uiteraard ingevuld met behulp van de gegevens uit je database.

edit: Of uiteraard de SQL variant hiervan en dit direct in de query doen. Dat heeft de voorkeur!


Natuurlijk (als je dit soort dingen doet) de stricte vergelijkingsoperator gebruiken. Op deze manier krijg je alleen niet 'Simyo' te zien als '0632' zich wel in de string bevindt maar niet op de eerste positie.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

31/05/2010 22:20:04
Quote Anchor link
Jesse Degger op 31/05/2010 22:09:09:
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?


Ben bang dat je de vraag niet begrijpt, waardoor je dus nu verwarring zaait met LIKE
 
Nathan K

Nathan K

31/05/2010 22:25:22
Quote Anchor link
Okee! Ik begrijp het.
Dan maar Strpos() gebruiken. Nu kom ik bij de moeilijkste (voor mij althans), hoe kan ik het combineren met database? In mijn database gaan heel veel reeksen staan met heel veel providers.

Hoe kan ik het effectief doen?
 
Jesse Degger

Jesse Degger

31/05/2010 23:01:40
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 31/05/2010 22:20:04:
Jesse Degger op 31/05/2010 22:09:09:
Ben ik nou gek of ben ik 't hele principe van de LIKE functie kwijt? Of ik begrijp de vraag niet?


Ben bang dat je de vraag niet begrijpt, waardoor je dus nu verwarring zaait met LIKE

Ik zie nu dat ik het juist omdraaide. Mijn fout.
 
Nathan K

Nathan K

01/06/2010 14:36:11
Quote Anchor link
Moet ik het controleren misschien met While doen?
Gewijzigd op 01/06/2010 15:51:12 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/06/2010 15:52:39
Quote Anchor link
Je zou de te controleren prefixen met bijbehorend bedrijf in een array kunnen opslaan. Vervolgens deze array met een foreach loop doorlopen en met strpos() kijken of de $_GET variabele hieraan voldoet...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

01/06/2010 15:57:21
Quote Anchor link
Jesse Degger op 31/05/2010 21:54:45:
Gewoon een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIKE '".$prefix."%';


gebruiken?

inderdaad toch wel!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE '123333' LIKE CONCAT(veldnaam, '%')

Edit:

Let erop dat dit soort queries niet super vlot zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Toon Records 0 - 4 (5 totaal, Query duurde 25.1336 sec)

op een tabel met 20000 records (en ik gebruikte een veld waar een index op staat)
Gewijzigd op 01/06/2010 15:59:06 door Terence Hersbach
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.