Beginnen met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 16:04:24
Quote Anchor link
Als je opdrachten wilt uitbesteden hebben we hier een speciaal Vacature-forum op PHPhulp.

Maar waarom zou je het zelf niet willen proberen te bouwen? Programmeren = Leren, maar er is een hoop uitleg op php.net en er staat hier een team van leden in deze community klaar om hulp te bieden via het forum.
Gewijzigd op 04/08/2019 16:05:35 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:17:56
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 16:33:56
Quote Anchor link
omdat ik zo veel moeite heb om het allemaal te onthouden ik ben ook niet meer van de jongsten, en daar kruipt zo veel tijd in. ik zou het dol graag willen kunnen, maar via forum zal ik hier meer moeten vragen dan dat ik via php proberen zal moeten leren.

Toevoeging op 04/08/2019 16:38:32:

ik heb al problemen bij het vinden van die vierkante haakjes op mijn pc ( ) dit, ja maar in php heb je ook bij $naam = $_post haakje ‘naam’ haakje ;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 16:38:43
Quote Anchor link
Er zijn ook sites zoals php.net die uitleg over de functies geven. Maar als je het wilt uitbesteden dan kan dat ook in het Vacatureforum volgens de criteria die daar gelden.

De [ en ] staan rechts van de toetsen op je toetsenbord.
Gewijzigd op 04/08/2019 16:39:35 door - Ariën -
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 16:49:47
Quote Anchor link
ik denk dat ik een toetsenbord heb van uit de oertijden ik vind nergens die tekentjes het zal ergens met een sneltoets zijn effe opzoeken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 16:53:15
Quote Anchor link
Wat voor toetsenbord heb je?
Naast de I,O en P staan de haakjes [ en ].

Toevoeging op 04/08/2019 16:53:15:

Wat voor toetsenbord heb je?
Naast de I,O en P staan de haakjes [ en ].
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 17:00:04
Quote Anchor link
toetsenbord van apple mijn pc is ook apple

Toevoeging op 04/08/2019 17:05:59:

{ } heb ik al pff
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 17:08:47
Quote Anchor link
Dat zijn curly 'brackets' in combinatie met SHIFT, onder dezelfde toets zitten de 'brackets'. Op moderne Apple toetsenborden is dat precies hetzelfde als non-Apple.

Maak anders even een foto en deel de link, als je het echt niet vind. Dit karakter bestaat al jaren. Zelfs op mijn IBM-toetsenbord uit jaren '90 is de plek ongewijzigd.
Gewijzigd op 04/08/2019 17:12:23 door - Ariën -
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 17:16:25
Quote Anchor link
wat kan je met de anchor link hier doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 17:17:30
Quote Anchor link
Dat we meekijken naar je foto, als je een link hebt? Maar ik vermoed dat je een AZERTY indeling hebt?

Check:
https://discussions.apple.com/thread/1024734
Gewijzigd op 04/08/2019 17:18:09 door - Ariën -
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 17:22:39
Quote Anchor link
ja klopt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/08/2019 17:24:08
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad zoeken. Hopelijk lukt het nu wel.

https://www.google.com/search?q=azerty+square+brackets+key geeft een hoop informatie.
Gewijzigd op 04/08/2019 17:27:49 door - Ariën -
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

04/08/2019 17:28:13
Quote Anchor link
bedankt voor je hulp ik later nog eens verder nu moet ik weg toch vriendelijk bedankt :-)
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

05/08/2019 18:25:57
Quote Anchor link
<html lang="NL">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Mijn testpagina php</title>
</head>
<body>
<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: _post in <b>/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/demo/inhoud.php</b> on line <b>9</b><br />
<br />
<b>Fatal error</b>: Uncaught Error: Function name must be a string in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/demo/inhoud.php:9
Stack trace:
#0 {main}
thrown in <b>/Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/demo/inhoud.php</b> on line <b>9</b><br />


Wat betekent deze foutmelding
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2019 18:28:20
Quote Anchor link
Post, get en files zijn altijd met hoofdletters.

Undefined variable: _post
Die bestaat dus niet.

$_POST, $_GET en $_FILES.

Uncaught Error: Function name must be a string in .../inhoud.php op regel 9

Laat die regel eens zien.
Gewijzigd op 05/08/2019 18:30:19 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/08/2019 18:30:20
Quote Anchor link
De HTML-code is niet van toepassing bij je foutmelding. Maar blijkbaar heeft je $_POST['hier_een_naam'] geen waarde. POST hoort overigens in hoofdletters te worden geschreven. Net als COOKIE, SESSION, GET, SERVER en ENV.
Gewijzigd op 05/08/2019 18:31:19 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2019 21:16:38
Quote Anchor link
@ - Ariën - : Het zijn inderdaad nog meer. Even niet zo snel aan gedacht.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/08/2019 22:10:07
Quote Anchor link
$GLOBALS
$_SERVER
$_REQUEST
$_POST
$_GET
$_FILES
$_ENV
$_COOKIE
$_SESSION

Deze inderdaad. Ik dacht al dat ik was mistte...
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

05/08/2019 22:16:28
Quote Anchor link
ik ben al uren op zoek naar de toetsen combinatie op mijn mac om de Square Bracket te kunnen typen in de code maar ik vind die verdomme niet he zeg pfffff
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/08/2019 22:32:06
Quote Anchor link
Link al aangeklikt? Of schaf een qwerty aan.
 
Danny Dejaeghere

Danny Dejaeghere

08/08/2019 18:59:43
Quote Anchor link
ik heb al eens een en ander geprobeerd???

als ik dit bestand (form.php) verstuur komt het al terecht in mijn zogezegde database.php terecht

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE html>
<html lang="NL">
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Verzend Formulier</title>
  </head>
  <body style="margin:15px;padding:15px">


<form action="database.php" method="post">
Soortvogel:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"  type="text" name="soortvogel"><br>
Kweekseizoen:&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"  type="text" name="kweekseizoen"><br>
Ringnummer man:&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"   type="text" name="ringnummerman"><br>
Geb Man:&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"   type="text" name="gebman"><br>
Ringnummer pop:&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"   type="text" name="ringnummerpop"><br>
Geb Pop:&nbsp; <input style="margin:4px;padding:4px"   type="text" name="gebpop"><br>
<p></p>

<input type="submit">&nbsp;<input type="reset">
</form>


        
    </body>
</html>

***************************** dit is het formulier maar nog niet volledig.

dit is waar alles terecht komt. (Database.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<!DOCTYPE html>
<html lang="NL">
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>database vogels</title>
  </head>
<body style="margin:15px;padding:15px">

Soortvogel:&nbsp; <?php echo $_POST["soortvogel"]; ?><br>
Kweekseizoen:&nbsp; <?php echo $_POST["kweekseizoen"]; ?><br>
Ringnummer man:&nbsp;<?php echo $_POST["ringnummerman"]; ?><br>
Geb man:&nbsp;<?php echo $_POST["gebman"]; ?><br>
Ringnummer Pop:&nbsp;<?php echo $_POST["ringnummerpop"]; ?><br>
Geb pop:&nbsp;<?php echo $_POST["gebpop"]; ?>


</body>
</html>



Het enige wat nu nog zou moeten kunnen dat het opgeslagen word op een locatie op mijn pc????
zou dit even kunnen.

Edit:
Gelieve in het vervolg [code] en [/code] tags om je code-blokken te plaatsen. Dit maakt het forum en het topic beter leesbaar voor iedereen. Zie alle opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 08/08/2019 19:43:45 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.