Beginner met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marko

Marko

21/07/2006 14:41:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben een beginner qua php.

Nu wil ik het volgende maken

Ik ben bezig met de selectie van Heracles Almelo in php te zetten. En ik wil het dan kunnen sorteren op de site. De spelers op Alfabetische volgorde, De contracten op volgorde van Datum, de geboorte datum op volgorde en de positite op volgorde

Kan iemand mij uitleggen hoe ik moet beginnen etc?

Alvast erg bedankt

Marko
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:25:52
 
Bo az

Bo az

21/07/2006 14:44:00
Quote Anchor link
Je kan het beste alle gegevens in een database zetten (bijvoorbeeld MySQL)

dan kan tijdens het ophalen van de data meteen sorteren:
SELECT naam, geboortedatum FROM spelers ORDER BY naam ASC;
 
ArendJan

ArendJan

21/07/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je de gegevens dan uit de de database pleuren d.mv. SORT by .... of ORDER by (zoiets)
 
Marko

Marko

21/07/2006 14:47:00
Quote Anchor link
naja ik heb nu mysql voor me..ik heb hier nog nooit mee gewerkt...zou je me misschien willen helpen? als je geen tijd hebt dan houd het op
 
Arend a

Arend a

21/07/2006 14:53:00
Quote Anchor link
Beste Marco,

Je zult merken dat php vrij ingewikkeld is in het begin maar als je de syntax (=grammatica) en logica erachter doorhebt zul je zien dat het sneller gaat. Ik raad je aan zoveel mogelijk zelf uit te zoeken, zoek de tutorials op deze site door, en experimenteer ermee.

Een paar ingangen over mysql:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/2/
http://www.phphulp.nl/php/faq/ Veel voorkomende fouten: help je snel daardoorheen.

http://www.phphulp.nl/php/howto/ Zeer uitgebreide howto, veel informatie, het lezen meer dan waard.
 
Bo az

Bo az

21/07/2006 14:54:00
Quote Anchor link
Je kan het beste een tutorial over php/mysql zoeken.

Bijvoorbeeld deze.
 
Marko

Marko

21/07/2006 14:55:00
Quote Anchor link
Okey dankje !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.