Beginner met Zend Framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Scripter

PHP Scripter

31/05/2011 22:56:45
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil beginnen met het Zend Framework te 'leren' en te begrijpen. Ik heb een minimale OOP basis kennis en wil me graag verdiepen in dit Framework.

Ik was begonnen met deze tutorail. Maar kwam er later achter dat het hier om een verouderde versie van het Framework ging. En dus waren er redelijk wat dingen anders. De tutorail op de website van Zend vindt ik nou ook niet echt spectaculair en duidelijk.

Ik wil eerst gewoon duidelijk weten hoe ik mijn MVC het beste kan inrichten en hoe ik de bootstrap goed configureer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);
set_include_path('.' . PATH_SEPARATOR . './libary/' . PATH_SEPARATOR . get_include_path());

include_once("Zend/Loader.php");

$oController = Zend_Controller_Front::getInstance();
$oController->setControllerDirectory ('./application/controllers');
$oController->setParam('noViewRenderer', true);
$oController->dispatch();
?>


En als ik dan vervolgendes de IndexControler aanmaak:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class IndexController extends Zend_Controller_Action
{
    public function indexAction()
    {

        echo "test";
    }
}

?>


Dan krijg ik weer de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Class 'Zend_Controller_Front' not found
Gewijzigd op 31/05/2011 23:00:38 door PHP Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:21:19
 
Niels K

Niels K

31/05/2011 23:54:33
Quote Anchor link
Op deze site vind je allemaal tutorials over (recente versie's) zend framework klik. Daarnaast legt deze tutorial de eerste basis: klik.

Dat snap je ook het probleem waarmee je nu zit ;)
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 08:20:35
Quote Anchor link
Volgensmij moet je de front controller nog laden met de Zend Loader.

Zend_Loader::loadClass('Zend_Controller_Front');
Gewijzigd op 01/06/2011 08:22:52 door Erik van de Locht
 
Niels K

Niels K

01/06/2011 09:06:55
Quote Anchor link
Je bent de autoloader 'vergeten' ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once "Zend/Loader/Autoloader.php";
$autoloader = Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.