beginners site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 15:51:43
Quote Anchor link
dit is mijn eerste site die ik heb gemaakt met PHP ben benieuwed wat jullie ervan vinden.

http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/informaticakwartiel4.php

groet glenn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:10:00
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2013 15:55:49
Quote Anchor link
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :
 
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 15:57:00
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/06/2013 15:55:49:
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :


waarin zou ik het dan moeten verbetren ? ik ben 15 en doe hard me best haha
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

11/06/2013 15:57:37
Quote Anchor link
Ook geeft het geen errors als ik bijvoorbeeld 'asdf' invoer, het maakt gewoon de velden leeg. Hoe moet ik dan weten dat dat niet toegestaan is?

Toevoeging op 11/06/2013 15:58:22:

Glenn holland op 11/06/2013 15:57:00:
- SanThe - op 11/06/2013 15:55:49:
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :


waarin zou ik het dan moeten verbetren ? ik ben 15 en doe hard me best haha

Dat kan je verbeteren naar:
Na 1 jaar is het bedrag:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 16:02:24
Quote Anchor link
Plus dat negatieve percentages mogelijk zijn:

Naar jaar 1 is het bedrag : 500
Naar jaar 2 is het bedrag : 250
Naar jaar 3 is het bedrag : 125
Naar jaar 4 is het bedrag : 62.5

Lijkt me niet echt realistisch.
Gewijzigd op 11/06/2013 16:04:40 door - Ariën -
 
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 16:05:13
Quote Anchor link
bedankt voor jullie kritiek, ik zal het script veranderen en daarmee ook op jullie punten letten ! dank je wel !
 
Chris PHP

Chris PHP

11/06/2013 16:07:16
Quote Anchor link
Ook zou ik een wat 'frissere' stijl aan je website geven, dat zwart op grijs oogt zo negatief en somber.

Geef het wat meer vorm.
Gewijzigd op 11/06/2013 16:07:35 door Chris PHP
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/06/2013 16:37:03
Quote Anchor link
Je zou ook eens kunnen kijken naar de opbouw van je HTML. Daar klopt namelijk niets van. Een simpel voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
... hier alles met betrekking tot javascript en css ...
</head>
<body>
... hier je pagina ...
</body>
</html>
 
Wouter J

Wouter J

11/06/2013 16:38:16
Quote Anchor link
Bas, moet je natuurlijk wel een doctype erbij hebben...
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/06/2013 16:58:31
Quote Anchor link
Sorry :(

Klopt helemaal, heb dat eigenlijk even buiten beschouwing gelaten met als doel dat de TS zelf even gaat googelen naar 'html opbouw'. Dan zijn er zat tutorials te vinden.

Maar vooruit voor de volledigheid: :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
... hier alles met betrekking tot javascript en css ...
</head>
<body>
... hier je pagina ...
</body>
</html>
Gewijzigd op 11/06/2013 16:59:18 door Bas IJzelendoorn
 
Chris PHP

Chris PHP

11/06/2013 17:02:44
Quote Anchor link
Wat ik vaak zie op dit forum is dat 'jonge' mensen zeggen "Dit is mijn eerste website in PHP".

Waar ze hun eigen compleet gefocust hebben op het PHP (server-side scripting) en niet op de HTML en CSS, zodat ook het front end op de juiste manier wordt gedaan.

In principe maak je geen website in PHP maar in HTML, CSS en JS, het PHP gedeelte gebeurd op de server en zorgt voor de functionaliteit van de website.

Advies voor alle beginners is dan ook, focus niet alleen op PHP, want HTML, CSS en wellicht JS en net zo belangrijk!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 17:16:09
Quote Anchor link
Chris NVT op 11/06/2013 17:02:44:
Wat ik vaak zie op dit forum is dat 'jonge' mensen zeggen "Dit is mijn eerste website in PHP".

Waar ze hun eigen compleet gefocust hebben op het PHP (server-side scripting) en niet op de HTML en CSS, zodat ook het front end op de juiste manier wordt gedaan.

In principe maak je geen website in PHP maar in HTML, CSS en JS, het PHP gedeelte gebeurd op de server en zorgt voor de functionaliteit van de website.

Advies voor alle beginners is dan ook, focus niet alleen op PHP, want HTML, CSS en wellicht JS en net zo belangrijk!


Ik ben daar een mooi voorbeeld van en nog steeds :) / :( ..... Ik loop de laatste tijd wat vaker tegen HTML dingen aan. Echter ben ik dit nu wel aan het leren. Ondanks dat je denkt "ik wil alleen maar server-side scripten" is het toch belangrijk om te weten wat bepaalde elementen in HTML en CSS zijn. Vooral als je in de toekomst meer wilt doen. Daarom ben ik zelf ook hard bezig met het leren ervan.

Toevoeging op 11/06/2013 17:20:42:

Vergeet niet in de <head> de charset te zetten, dit leverde mij (heel raar) veel problemen op met PHP:

<meta charset="UTF-8">

Ook is je server niet echt beveiligd. Ik kan zien dat je met een Quiz bezig bent of gaat starten? Ik zou in de root een index.php of index.html plaatsen, zo kan niet iedereen in je root kijken :)
 
Wouter J

Wouter J

11/06/2013 19:55:27
Quote Anchor link
Goed, om het dan kaar even compleet te maken:
Een volledig correcte versie is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!doctype html>
<html lang=nl>
<head>
<meta charset=utf-8>
<title>Jouw titel</title>
<!-- ... stylesheets en andere link elementen -->
</head>

<body>
<!-- ... de site -->

<!-- ... alle javascripts -->
</body>
</html>


En de hackers versie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<!doctype html public "<!doctype html public>">
<meta charset=utf-8>
<title>Jouw titel</title>
<!-- ... link elementen -->

<!-- ... site elementen -->

<!-- ... scripts -->
 
Eddy E

Eddy E

11/06/2013 20:47:50
Quote Anchor link
Grappig, als je zegt dat je het kapitaal 99999999999999999999999999999 jaar laat staan gaat ie bijna 600 mb aan pagina maken :D
 
Chris PHP

Chris PHP

12/06/2013 09:21:12
Quote Anchor link
@Eddy,

Mmmmm, zin om een webserver een beetje te overbelasten haha ;-)

@Glenn,
Neem de bevindingen van Eddy mee, beperk het tot max 60 jaar ofzo, aangezien de gemiddelde Nederlander geen 100 wordt en niet vanaf hun 1 jaar beginnen met sparen.

Mensen kunnen nu dus je server snel overbelasten door dit soort grote pagina's te laten berekenen.
Gewijzigd op 12/06/2013 10:07:31 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 11:36:27
Quote Anchor link
@ Wouter: Wat bedoel je met de hackers versie?
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2013 11:40:56
Quote Anchor link
Die versie is officieel fout, maar doordat je browser sommige fouten voor je oplost is ie goed en kun je hem gebruiken. En tevens bevat hij wat leuke dingen, zoals het recursieve doctype... Meer info: http://wouterj.github.io/2012/03/html/min-html-boilerplate/
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/06/2013 11:54:26
Quote Anchor link
Ik zou je adviseren om in elk geval een index.php / index.html te maken. Voor mijn part laat je het een leeg bestand zijn, maar maak het.
Anders kun je dit komen te zien, en ik denk niet dat je dat wil:
http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/
Waaronder je ook dit kunt zien, omdat je het een txt extensie hebt gegeven:
http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/localhost.php.txt

Dit is misschien geen ramp, maar doe er wel even iets aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.