beginners site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 15:51:43
Quote Anchor link
dit is mijn eerste site die ik heb gemaakt met PHP ben benieuwed wat jullie ervan vinden.

http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/informaticakwartiel4.php

groet glenn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:19:39
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2013 15:55:49
Quote Anchor link
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :
 
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 15:57:00
Quote Anchor link
- SanThe - op 11/06/2013 15:55:49:
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :


waarin zou ik het dan moeten verbetren ? ik ben 15 en doe hard me best haha
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

11/06/2013 15:57:37
Quote Anchor link
Ook geeft het geen errors als ik bijvoorbeeld 'asdf' invoer, het maakt gewoon de velden leeg. Hoe moet ik dan weten dat dat niet toegestaan is?

Toevoeging op 11/06/2013 15:58:22:

Glenn holland op 11/06/2013 15:57:00:
- SanThe - op 11/06/2013 15:55:49:
Dit is geen Nederlands: Naar jaar 1 is het bedrag :


waarin zou ik het dan moeten verbetren ? ik ben 15 en doe hard me best haha

Dat kan je verbeteren naar:
Na 1 jaar is het bedrag:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 16:02:24
Quote Anchor link
Plus dat negatieve percentages mogelijk zijn:

Naar jaar 1 is het bedrag : 500
Naar jaar 2 is het bedrag : 250
Naar jaar 3 is het bedrag : 125
Naar jaar 4 is het bedrag : 62.5

Lijkt me niet echt realistisch.
Gewijzigd op 11/06/2013 16:04:40 door - Ariën -
 
Glenn holland

glenn holland

11/06/2013 16:05:13
Quote Anchor link
bedankt voor jullie kritiek, ik zal het script veranderen en daarmee ook op jullie punten letten ! dank je wel !
 
Chris PHP

Chris PHP

11/06/2013 16:07:16
Quote Anchor link
Ook zou ik een wat 'frissere' stijl aan je website geven, dat zwart op grijs oogt zo negatief en somber.

Geef het wat meer vorm.
Gewijzigd op 11/06/2013 16:07:35 door Chris PHP
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/06/2013 16:37:03
Quote Anchor link
Je zou ook eens kunnen kijken naar de opbouw van je HTML. Daar klopt namelijk niets van. Een simpel voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<html>
<head>
... hier alles met betrekking tot javascript en css ...
</head>
<body>
... hier je pagina ...
</body>
</html>
 
Wouter J

Wouter J

11/06/2013 16:38:16
Quote Anchor link
Bas, moet je natuurlijk wel een doctype erbij hebben...
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

11/06/2013 16:58:31
Quote Anchor link
Sorry :(

Klopt helemaal, heb dat eigenlijk even buiten beschouwing gelaten met als doel dat de TS zelf even gaat googelen naar 'html opbouw'. Dan zijn er zat tutorials te vinden.

Maar vooruit voor de volledigheid: :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
... hier alles met betrekking tot javascript en css ...
</head>
<body>
... hier je pagina ...
</body>
</html>
Gewijzigd op 11/06/2013 16:59:18 door Bas IJzelendoorn
 
Chris PHP

Chris PHP

11/06/2013 17:02:44
Quote Anchor link
Wat ik vaak zie op dit forum is dat 'jonge' mensen zeggen "Dit is mijn eerste website in PHP".

Waar ze hun eigen compleet gefocust hebben op het PHP (server-side scripting) en niet op de HTML en CSS, zodat ook het front end op de juiste manier wordt gedaan.

In principe maak je geen website in PHP maar in HTML, CSS en JS, het PHP gedeelte gebeurd op de server en zorgt voor de functionaliteit van de website.

Advies voor alle beginners is dan ook, focus niet alleen op PHP, want HTML, CSS en wellicht JS en net zo belangrijk!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 17:16:09
Quote Anchor link
Chris NVT op 11/06/2013 17:02:44:
Wat ik vaak zie op dit forum is dat 'jonge' mensen zeggen "Dit is mijn eerste website in PHP".

Waar ze hun eigen compleet gefocust hebben op het PHP (server-side scripting) en niet op de HTML en CSS, zodat ook het front end op de juiste manier wordt gedaan.

In principe maak je geen website in PHP maar in HTML, CSS en JS, het PHP gedeelte gebeurd op de server en zorgt voor de functionaliteit van de website.

Advies voor alle beginners is dan ook, focus niet alleen op PHP, want HTML, CSS en wellicht JS en net zo belangrijk!


Ik ben daar een mooi voorbeeld van en nog steeds :) / :( ..... Ik loop de laatste tijd wat vaker tegen HTML dingen aan. Echter ben ik dit nu wel aan het leren. Ondanks dat je denkt "ik wil alleen maar server-side scripten" is het toch belangrijk om te weten wat bepaalde elementen in HTML en CSS zijn. Vooral als je in de toekomst meer wilt doen. Daarom ben ik zelf ook hard bezig met het leren ervan.

Toevoeging op 11/06/2013 17:20:42:

Vergeet niet in de <head> de charset te zetten, dit leverde mij (heel raar) veel problemen op met PHP:

<meta charset="UTF-8">

Ook is je server niet echt beveiligd. Ik kan zien dat je met een Quiz bezig bent of gaat starten? Ik zou in de root een index.php of index.html plaatsen, zo kan niet iedereen in je root kijken :)
 
Wouter J

Wouter J

11/06/2013 19:55:27
Quote Anchor link
Goed, om het dan kaar even compleet te maken:
Een volledig correcte versie is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!doctype html>
<html lang=nl>
<head>
<meta charset=utf-8>
<title>Jouw titel</title>
<!-- ... stylesheets en andere link elementen -->
</head>

<body>
<!-- ... de site -->

<!-- ... alle javascripts -->
</body>
</html>


En de hackers versie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<!doctype html public "<!doctype html public>">
<meta charset=utf-8>
<title>Jouw titel</title>
<!-- ... link elementen -->

<!-- ... site elementen -->

<!-- ... scripts -->
 
Eddy E

Eddy E

11/06/2013 20:47:50
Quote Anchor link
Grappig, als je zegt dat je het kapitaal 99999999999999999999999999999 jaar laat staan gaat ie bijna 600 mb aan pagina maken :D
 
Chris PHP

Chris PHP

12/06/2013 09:21:12
Quote Anchor link
@Eddy,

Mmmmm, zin om een webserver een beetje te overbelasten haha ;-)

@Glenn,
Neem de bevindingen van Eddy mee, beperk het tot max 60 jaar ofzo, aangezien de gemiddelde Nederlander geen 100 wordt en niet vanaf hun 1 jaar beginnen met sparen.

Mensen kunnen nu dus je server snel overbelasten door dit soort grote pagina's te laten berekenen.
Gewijzigd op 12/06/2013 10:07:31 door Chris PHP
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 11:36:27
Quote Anchor link
@ Wouter: Wat bedoel je met de hackers versie?
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2013 11:40:56
Quote Anchor link
Die versie is officieel fout, maar doordat je browser sommige fouten voor je oplost is ie goed en kun je hem gebruiken. En tevens bevat hij wat leuke dingen, zoals het recursieve doctype... Meer info: http://wouterj.github.io/2012/03/html/min-html-boilerplate/
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

12/06/2013 11:54:26
Quote Anchor link
Ik zou je adviseren om in elk geval een index.php / index.html te maken. Voor mijn part laat je het een leeg bestand zijn, maar maak het.
Anders kun je dit komen te zien, en ik denk niet dat je dat wil:
http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/
Waaronder je ook dit kunt zien, omdat je het een txt extensie hebt gegeven:
http://gholland.informatica.bc-enschede.nl/localhost.php.txt

Dit is misschien geen ramp, maar doe er wel even iets aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.