beginnersvraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »
Kristof

Kristof

12/09/2006 22:44:00
Quote Anchor link
ben beetje aan het testen met databases.
Maar het standaardbegin lukt me nog niet echt.
Ik ben bijvoorbeeld begonne met een scriptje te schrijven waardoor het ip van de bezoeker van een pagina wordt gepost in de database.
Hou niet teveel rekening met veiligheid en dergelijke. Ik ben voorlopig al blij wanneer het ip wordt gepost.
Dit is wat ik heb geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php


/*Vul hier je hostname, user, password en database in.*/

define('SQL_HOST','localhost');

define('SQL_USER','blabla');

define('SQL_PASS','youwish');

define('SQL_DB','naamdb');

$conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die(' Kan niet met database verbinden; ' . mysql_error());

mysql_select_db(SQL_DB, $conn) or die('Kan geen database selecteren; ' . mysql_error());

if (isset($_GET['$REMOTE_ADDR'])) {
    $ip = $REMOTE_ADDR;
    $query = "INSERT INTO mobystats(ip) VALUES('$ip')";

    mysql_query($query, $conn) or die(mysql_error());
}

?>


tabel stats heeft twee velden:
id (primary key int auto increment)
ip (text not null)

wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:17:28
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2006 22:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    /*Vul hier je hostname, user, password en database in.*/
    define('SQL_HOST','localhost');
    define('SQL_USER','blabla');
    define('SQL_PASS','youwish');
    define('SQL_DB','naamdb');
    
    $conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die(' Kan niet met database verbinden; ' . mysql_error());
    mysql_select_db(SQL_DB, $conn) or die('Kan geen database selecteren; ' . mysql_error());
    
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $query = "INSERT INTO mobystats(ip) VALUES('$ip')";
    mysql_query($query, $conn) or die(mysql_error());
?>
 
Kristof

Kristof

12/09/2006 23:13:00
Quote Anchor link
mmm, dit werkt al. Hartelijk dank.
Blij te zien dat ik toch niet zo een heel grote fout heb gemaakt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2006 23:19:00
Quote Anchor link
Klopt. Het enige dat er vreemd aan was, was dat je er in je script van uit ging dat je het ip adres uit de GET variabele kon krijgen, terwijl hij gewoon rechtstreeks op te vragen is.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Paar kleine tips:

ip (text not null)
Daar kan heel wat in en een ip nummer inclusief puntjes is nooit groter dan 15 characters dus een varchar(15) is groot genoeg.

veiligheid
Ik heb er respect voor dat je daar nog niet te veel aandacht aan besteedt, maar ga je daar in de toekomst wél mee bezighouden, er zijn namelijk genoeg (censuur) die graag je database om zeep helpen.

Veel succes verder.
 
Kristof

Kristof

13/09/2006 12:53:00
Quote Anchor link
ok, ik krijg de gegevens nu al in mijn database. Nu zou ik ze er ook graag terug uitkrijgen.
Dit is wat ik heb geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php


/*Vul hier je hostname, user, password en database in.*/

define('SQL_HOST','localhost');

define('SQL_USER',blabla');

define('
SQL_PASS','blabla');

define('
SQL_DB',blabla');


 $conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die(' Kan niet met database verbinden; ' . mysql_error());
    mysql_select_db(SQL_DB, $conn) or die('Kan geen database selecteren; ' . mysql_error());
    
if ($ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
    $query = "INSERT INTO stats(ip) VALUES('$ip')";
    mysql_query($query, $conn) or die(mysql_error());
}


else {

$query = "SELECT * FROM stats ORDER BY id DESC";

    $result = mysql_query($query) or die("Failed");

    if (mysql_num_rows($result) == 0) {
        echo"Database is empty";
    }



    else {

        echo '.$result';

    }

}

?>


Bedoeling is dus dat de opgeslagen ipadressen uit de database worden gehaald en in kolomvorm worden weergegeven. Momenteel wordt er niets weergegeven en ik snap niet echt waarom niet. Om ze in kolomvorm weer te geven, hoe moet ik dat juist aanpakken? Iets in de aard van: for(i=0; i<$id; i++){...?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

13/09/2006 13:01:00
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de kleuren je mist nl een ' voor blabla

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php


/*Vul hier je hostname, user, password en database in.*/

define('SQL_HOST','localhost');

define('SQL_USER','blabla');

define('SQL_PASS','blabla');

define('SQL_DB','blabla');


 $conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die(' Kan niet met database verbinden; ' . mysql_error());
    mysql_select_db(SQL_DB, $conn) or die('Kan geen database selecteren; ' . mysql_error());
    
if ($ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
    $query = "INSERT INTO stats(ip) VALUES('$ip')";
    mysql_query($query, $conn) or die(mysql_error());
}


else {

$query = "SELECT * FROM stats ORDER BY id DESC";

    $result = mysql_query($query) or die("Failed");

    if (mysql_num_rows($result) == 0) {
        echo"Database is empty";
    }



    else {?>

<td>
Resultaten
</td>
<?php

        while($info=mysql_fetch_array($result))
{
?>

<tr>
<td>
<?php echo $info['ip']; ?>
</td>
<tr>
<?php
    }

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Kristof

Kristof

13/09/2006 13:38:00
Quote Anchor link
nu krijg ik volgende error:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/mobyhost/public_html/mobystatsss.php on line 51

Heb al aanhalingsteken proberen te plaatsen op lijn 50, maar zonder resultaat.
 
Kalle P

Kalle P

13/09/2006 13:43:00
Quote Anchor link
Moet nog een } aan het einde
 
Kristof

Kristof

30/09/2006 09:01:00
Quote Anchor link
sorry voor het late antwoord, maar het extra } lost niets op. Het klopt wel dat het er moet staan, maar dat lost het probleem blijkbaar niet op.
Ik krijg volgende error:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/mobyhost/public_html/mobystatsss.php on line 52

dit is het script dat ik draai:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php


/*Vul hier je hostname, user, password en database in.*/

define('SQL_HOST','localhost');

define('SQL_USER','blabla');

define('SQL_PASS','blabla');

define('SQL_DB','blabla');



 $conn = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS) or die(' Kan niet met database verbinden; ' . mysql_error());
    mysql_select_db(SQL_DB, $conn) or die('Kan geen database selecteren; ' . mysql_error());
    
if ($ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
    $query = "INSERT INTO stats(ip) VALUES('$ip')";
    mysql_query($query, $conn) or die(mysql_error());
}


else {

$query = "SELECT * FROM stats ORDER BY id DESC";

    $result = mysql_query($query) or die("Failed");

    if (mysql_num_rows($result) == 0) {
        echo"Database is empty";
    }



    else {?>

<td>
Resultaten
</td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

        while($info=mysql_fetch_array($result))
{
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $info['ip']; ?>

</td>
<tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    }

}
}

?>
 
- -

- -

30/09/2006 09:06:00
Quote Anchor link
even voor de duidelijkheid:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']){ ?>

is altijd waar, je zal dus == moeten gebruiken, maar ik snap niet watje wilt...
 
Kristof

Kristof

30/09/2006 09:09:00
Quote Anchor link
gewoon beetje testen met db's. Ip erinzetten en terug laten weergeven door het uit db te halen.
 
Kristof

Kristof

30/09/2006 09:11:00
Quote Anchor link
maar ook indien ik = verander in == lost het niets op.
 
Kristof

Kristof

30/09/2006 09:20:00
Quote Anchor link
ok, we zijn al iets verder nu. Geen error niet meer. Maar nu wordt de inhoud van de db nog niet weergegeven. En ja, er zijn 56 records aanwezig :-)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/09/2006 12:36:00
Quote Anchor link
SanThe:
ip (text not null)
Daar kan heel wat in en een ip nummer inclusief puntjes is nooit groter dan 15 characters dus een varchar(15) is groot genoeg.

Aanvulling: bij een VARCHAR kun je net zo goed altijd 255 opgeven. MySQL pakt namelijk precies zoveel geheugen als nodig is.
 
Hipska BE

Hipska BE

30/09/2006 13:30:00
Quote Anchor link
ik gebruik ook altijd een aangepast cijfer na varchar

dan kunnen er namelijk (door een fout) GEEN waarden langer dan 15 tekens in. en is wel overzichtelijker aan wat er in dat veld moet komen
 
Benny Lava

Benny Lava

30/09/2006 13:51:00
Quote Anchor link
Jan:
SanThe:
ip (text not null)
Daar kan heel wat in en een ip nummer inclusief puntjes is nooit groter dan 15 characters dus een varchar(15) is groot genoeg.

Aanvulling: bij een VARCHAR kun je net zo goed altijd 255 opgeven. MySQL pakt namelijk precies zoveel geheugen als nodig is.


Maar als je 255 pakt dan houd die nog staat geheugen vast, voor het geval dat.
Het klopt dan wel dat die die geheugen niet gebruikt maar hij reseveerd het wel.
 
Kristof

Kristof

30/09/2006 13:58:00
Quote Anchor link
ok, kzal er eens over nadenken of ik er nu een cijfer al dan niet achter zet, maar dat lost mijn probleem natuurlijk niet op. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.